A katolikus egyház miért ellenzi az óvszer használatát?
Sziasztok!
Bocsánat én nem vagyok katolikus, de tényleg tiltja az egyház??
Ez nagyon meglepő volna, ha igaz, mert a biblia sehol nem tiltja és eddigi ismereteim alapján a teremtő nem ésszerűtlen semmilyen területen.
Még egyszer bocsánat, de tényleg tiltja?
Nem vagyok katolikus, így nem tudom, mi a jelenlegi álláspontjuk. Régebben tényleg ellenezték az óvszerhasználatot, ill. tényleg csak gyermeknemzés céljából tartották elfogadhatónak a szexuális aktust.
DE: EZ EGYÁLTALÁN NEM A BIBLIA TANÍTÁSÁN ALAPSZIK!
Bocsi, az előzőt véletlenül elküldtem idő előtt...
Nos, a Biblia ezt írja:
"A feleség nem ura a maga testének, hanem a férje, hasonlóképpen a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége. Ne fosszátok meg egymást, hanemha egyenlő akaratból bizonyos ideig, hogy ráérjetek a böjtölésre és az imádkozásra, azután ismét együvé térjetek, hogy a Sátán meg ne kísértsen titeket, mivelhogy magatokat meg nem tartóztathatjátok." (I.Kor. 7:4-5)
Magyarul: Önzetlenség és konszenzus a felek között, pont.
"Szaporodjatok és sokasodjatok" parancs:
Stimmt, valóban ezt írja.
Nézzük a matekot:
1 férfi + 1 nő = 2 ember
2 ember < 3 gyermek
Megvolt a szaporodás és sokasodás? Igen. Szükséges vagy kötelező további gyermekeket nemzeni a parancs betöltéséhez? Nem. A házastársak döntésétől függ.
Védekezés ezek szerint lehetséges... A módra pedig egyetlen szabály van: Ne ölj! Azaz a már megfogant életet kioltani tilos (művi abortusz, spirál, ill. olyan tabletták, amelyek a már beágyazódott petesejtet pusztítják el). A többi módszerrel tanácsos észnél lenni (a hormonális hatások miatt), de nincs velük semmi gond.
Na, most van vége. :)
Pedig benne van a Bibliaban. Szoszerinti idezet: "es mondá az Úr: ne hasznaljatok ovszert, sőt fogamzasgatlo tablettakat se felebarataim!".
Szerinted a Biblia megirasokor volt ovszer? Hany eves vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!