Ez miért van így vagy csak a környezetemben lévő zsidó vallásúak ilyenek?
Én mindig mindenkit elfogadok, nem érdekel ki milyen vallású, származású, identitású, szexuális hovatartozású.
Tehát nincs vagy nem az előítéleteim szerint élek.
De egyre többször hallom zsidó ismerősömtől hogy utálja a karácsonyt meg nem érti az értelmét (7 aki magát annak is vallja és meri vállalni)Ők keményen szidják a karácsonyt hogy tökre felesleges és hülyeség, semmi értelme.
Mindig nekem kell megvédenem és amikor felhozom a hanukát, hogy akkor a szokásokon érdemes elgondolkodni hogy régen és most mit jelentettek akkor kijelentik hogy annak igenis van értelme....
Most miért van ha én elfogadó vagyok akkor más nem?
....
Bocsánat, ha valaki zsidó vallású létére fontosnak tartja a karácsonyt és alaki számára bántó dolgokat írtam le.
kérdező, úgy látom, itt te vagy az, aki nem ért valamit, és valószínűleg ez okozott egy félreértést az ismerőseiddel is.
Az itt válaszolók is rendre nem azt írták, hogy a karácsony, ahol normálisan ünneplik, azzal baj lenne. Azt szólták le, amivé nagyon sok helyen ferdült a dolog, egy tartalom nélküli vásárlási rohamba.
Ha nálatok nem ez van, örülj neki, és dőlj nyugodtan hátra, mert arra senki nem szólt be.
És ha az itteni válaszolók válaszaiban ezt a lényeges dolgot nem sikerült elcsípned, akkor erős a gyanúm, hogy az ismerőseiddel kapcsolatban is ez a probléma, hogy nem értetted meg teljesen, amit ők mondtak. Főleg egy olyan ember, aki ünnepli a hanukkát, az nem fogja azt mondani, hogy egy olyan esemény, ami valóban a családról szól, az értelmetlen.
Azt viszont már mint az ábra is mutatja, nem csak ő fogja mondani, hogy amivé nagyon sok helyen fajult ez az ünnep, az bezony olyan formában értelmetlen. De ezzel csak a vásárlási lázas talmi őrületet szólták le, és ha a te karácsonyod nem ilyen, akkor arra senki sem szólt be.
Ez a tipikusan 'akinek nem inge, ne vegye magára' esete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!