Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A mai felvilágosult világban...

A mai felvilágosult világban miért veszik még mindig olyan sokan komolyan a Bibliát és más vallások tanait?

Figyelt kérdés
Gondolom hinni akarnak valamiben, de én úgy gondolom, hogy a Bibliában is olyan sok szamárság, ép ésszel el nem fogadható dolog van, amit nem tudok elképzelni, hogy van az, hogy annyian még mindig el tudják hinni?
2011. dec. 17. 23:46
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

alig van összefüggés... különben is, hangulat is befolyásolja, meg hogy milyen gyorsan olvasol, a napszak... az IQ tesztek megbízhatatlanok, ha a tényleges intelligenciáról van szó, próbáljatok inkább beszélgetést kezdeményezni.

én nekiugrottam, fáradtan. a közepénél már rohadtul elegem volt belőle, hogy elolvasni nem hagyja a feladatokat, kijött hetven, mégsem lehet rám azt mondani hogy hülye vagyok. max a művészetek és a sport terén. én speciel nem csak hiszem, hanem ÉRTEM is a Bibliát. és hidd el, így volt. az első nap megteremtette a földet (anyag) és a fényt (fotonok). ez az ősrobbanás, és az utána létrejövő átláthatóság. utána a második nap a vizeket elválasztotta a szárazföldtől (nagyobb lépték, ez már a föld kialakulása, ősóceán). utána a növények meghódítják a szárazföldet. világító testek: a hold a föld után jött létre, és mivel olyan halvány a fénye, csak éjszaka látszik. kis csorba van itt, de az egyszerű zsidó ember nem értheti a gravitációt, és különben is, ilyen léptékben mindegy. negyedik nap kijöttek az állatok is az őslevesből, méghozzá a csúszómászók, a vizekben, és a madarak. szinte hibátlan. az ötödik napon folytatódik az evolúció, létrejönnek az emlősök. aztán a hatodik nap az evolúció csúcsa, az ember.

ami kis időrendi csorba van, az azért van, mert a négy-ötezer évvel ezelőtti embernek hiába magyaráznád a fizikát, nem értené...

aztán még rövidebbre fogja az egységeket, káin és ábel meg nem a neandervölgyi és a mai ember? kettévált a fejlődés, és a mai bizonyult erősebbnek. itt egy-egy ember egy komoly korszakot jelöl, furcsa az idő, de kibogozható. egyébként állítólag léteznek dínólábnyomokkal egyidős emberi lábnyomok. ha ez igaz, akkor noéval sincs semmi probléma, néhány állatfaj megmenekült a kipusztulástól. csak nem özönvíz volt akkor, hanem meteoritbecsapódás. de az mindegy, hiszen a 4000 évvel ezelőtti zsidó nem tudja, mi a meteorit. mai állatfajok ugyanezért vannak, ugyanezért nem az őseik.

utána később az egész átváltozik egy zsidó történelemkönyvvé. nagyon furcsán veszi az időt, az tény, az elején egy nap kb egy évmilliárdot jelent, utána százmillió évet, és a végén egy napot...

amibe a leginkább beleköthetsz, az a teve a tű fokán című példabeszéd. gondolom meg is találtad, bele is kötöttél, ha nem, akkor meg megkíméllek ettől. a tű foka anno egy a városfalon vágott, kb fél méteres lyukat jelent, amit szigorúan őriznek. este kapuzárás, és éjszaka ha nem akarsz a fal alatt aludni, beszólsz, hogy ez és ez vagy innen és innen, aztán bemész. ha nem szólsz, lenyisszantják a fejed. namármost sokaknak volt tevéjük, amit maguk előtt toltak, ha bementek. és a teve csak nehézkesen fért át, de átfért.

szóval ha ilyen jellegű problémád van, nézz utána!

2011. dec. 22. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!