Minden erdélyi magyart ilyen komolyan sért ha le románozzák őket? (lent)
10 éve voltunk kint először Erdélyben,azóta már tízszer voltunk kint.
Megismertünk egy csomó embert,szinte az egész falu ismer minket.
Eleinte egy 50 év körüli asszonynál laktunk ott létünk alatt,nagyon kedves,rendes,azóta is tartjuk vele a kapcsolatot csak kicsit részeges és mesélték,hogy pár éve a kocsmában ült és hangoskodott, mikor ezt az egyik vendég megunta és azt mondta neki,hogy maradj már csendben te román.
Sértődötten kiment a kocsmából és hazament.Ezzel véget is érthetne a sztori,de 5 perc múlva visszatért baltával a kezében és hadonászott a baltával és kiabált, végül a rendőrök elvitték.
Minden székelyt ennyire sért ha azt mondják rá,hogy román?Azt hallottam ők különösen megsértődnek ezen, vagy itt csak az alkohol irányított?
(Tudom-tudom általánosítás, de ott a többség vérre megy ha le románozza őket valaki?!Én ezt tapasztaltam eddig)
Kolompár Achillesz: nálad a pont.
Naponta fáj a lelkem, mikor ezt magyarázni kell. Ez a kérdés (és maga a jelenség) a romlott LELKI állapotunk indikátora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!