Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a Bibliai Isten is csak...

Ha a Bibliai Isten is csak azokat szereti, akik őt viszont szeretik, tehát ugyanúgy viselkedik mint a Sátán, akkor mi a különbség kettőjük között?

Figyelt kérdés

Jézus önzetlen,ítélkezés mentes szeretetről beszél a Bibliában,Isten pedig jó pár helyen egyenesen az ellenkezőjét cselekszi,semmi megbocsájtó szándék nincs benne.De ugyanakkor a Sátánt vádolja gonoszsággal.(és érdekes,hogy maga a "Sátán" szó is vádlót,ellenséget jelent)Akkor most ki is a gonosz,meg a vádaskodó?

Komolyan senkit nem szeretnék megbántani,csak egyszerűen megdöbbentőnek tartom,hogy hogyan tudják a hívők komolyan venni a Bibliát,állítják,hogy nincs benne semmi zavarosság.

2011. dec. 14. 10:15
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Az a különbség, hogy amíg a Sátán bűnre csábít, és ha azt Te el is követed, ő otthagy a tehetetlen, reménytelen állapotban, hogy még bocsánatot kérni is félj, mert azt hiszed bűnösen nem vagy méltó. És örül, hogy nem vagy Istennel.

Isten pedig kinyújtja feléd a kezét, és felemel magához.

2011. dec. 15. 08:41
 22/36 A kérdező kommentje:

ma 08:41

Az első mondatod első feléhez:Isten is kísért,mert hiába bűn szerinte az ölés,ő mégis rávette Mózest erre a tettre.tehát ez nem lehet különbség közöttük.

2011. dec. 15. 09:49
 23/36 anonim ***** válasza:
Akkor szerinted mi a megoldás a büntetésre? Mert bűn nem maradhat büntetlenül.
2011. dec. 15. 10:41
 24/36 anonim ***** válasza:
Ha neked Mózes háborodott elméjű, és nem tudod elfogadni, hogy amit Isten tesz, az az igazság, nem pedig kegyetlen gyilkosság - akkor a válaszok nem fognak megnyugtatni. Nem is értem, hogy miért kérdezel, ha mindenről van egy véleményed. Kíváncsi lennék, honnan veszed pld. az előbb említett állításodat, mely szerint Mózes háborodott elméjű? Ha ezt nem tudod alátámasztani tényekkel, csupán egy személyes benyomásodat ismertetted, akkor komolytalannak látszol, és a kérdésed nélkülöz minden tudást. Butaságokat beszélni - ehhez keress mást.
2011. dec. 15. 11:09
 25/36 anonim ***** válasza:

Tisztelt Kérdező!

A kommentjeidből nekem az jön le hogy te nem ismerted meg Istent a Bibliából, nem rendelkezel mély Szentírási ismerettel. Ebből adódóan érthető a bizalmatlanság Isten felé, azonban itt a kérdés azon van hogy egyáltalán meg akarod-e ismerni Istent vagy sem? Ha igen, akkor Isten elegendő bizonyságot fog neked adni a szeretetéről, igazságosságáról, bölcsességéről, de ha nem jársz utána a dolgoknak személyesen hogy kezedbe veszed a Szentírás és imádkozva kéred az Urat hogy nyissa meg az értelmedet, ugyanígy kételkedhetsz, Isten ugyanis 100%-osan soha nem fogja eltávolítani a kételkedést minden lehetőségét, mivel szabad akaratot ad az embernek. "a hol az Úrnak Lelke, ott a szabadság." - Mondja Pál apostol a (2Kor 3,17)-ben.

Még a Szentírásban is lehet találni olyan dolgokat, látszólagos ellenmondásokat, amelyeket egy alapos vizsgálat nélkül Isten ellen fordíthatsz, ám ha felilvizsgáljuk az adott Igehelyet, akkor kiderülhet a hamisság. Ezért van szükség mély Igeismeretre. Sátán például úgy próbálta becsapni Jézus Krisztust hogy idézett a Bibliából Mété Evangéliuma 4. fejezetében.

A Bibliában teljesen tisztázva van hogy az Ószövetség Isten és az Újszövetség Istene egy, és ugyanaz. Jézus Krisztus volt ugyanis az az isteni személy aki gondoskodott Izráel népéről a pusztai vándorlás során, illetve a zsidók pont ezért akarták megkövezni Krisztust, mert azonosította magát avval az Istennel akiről az Ószövetség bizonyságot tesz. Lásd a hivatkozott, illetve más Igehelyeket.

Érdekes egyébként hogy a kritikádban te Isten igazságosságát vonod kétségbe. A Biblia szerint a Bűn zsoldja halál (Róm 6,23) Ezt Jakab apostol nagyon szépen levezeti a levelében az első fejezetben, ajánlom elolvasára. Ám ne felejtsük el, hogy mi mindannyian vétkezünk tehát teljesen jogosan vehetné el tőlünk Isten az életet. Ahogyan az egyik lator mondta a másiknak:

"mert a mi cselekedetünknek méltó büntetését vesszük: ez pedig semmi méltatlan dolgot nem cselekedett." (Luk 23,41)

És erre szeretném tenni a hangsúlyt, mert ami a világtörténelemben nagyon nagy igazságtalanság volt, akkor az Jézus Krisztus halála. Mert te is elkövettél az életedben bizonyos bűnöket, én is elkövettem, és azok az emberek is, akiket Isten megbüntetett itt az életben, de Jézus, aki maga a testté lett Isten a földi élete során mindig csak jót cselekedett, és teljesen igazságtalanul halt meg. Érdekes módon ez soha nem tűnik fel senkinek, hogy mi azért élhetünk, mert az ártatlan Bárány elszenvedte a mi bűneiknek a büntetését is.

Olvasd csak el a 22. Zsoltárt, micsoda jövendölés hangzott el Jézus születése előtt kb 1000 évvel, a Messiás szenvedéseiről. Vagy most idéznék egy Ésaiási próféciát, ezt Krisztus előtt kb 800 évvel írták le:

"Hátamat odaadám a verőknek, és orczámat a szaggatóknak, képemet nem födöztem be a gyalázás és köpdösés előtt."(Ésa 50,6)

Vagy ugyanebből a prófétai könyvből (Ésaiás) figyelmedbe ajánlom az 53. fejezetet. Tény, hogy akik kritikusan akarnak hozzáállni a dolgokhoz, azok találhatnak kifogásokat ezzel a témával kapcsolatban is, de ebben az esetben is arról tesz bizonyságot, hogy emberi bölcsességgel áll hozzá az isteni kijelentésekhez, nem pedig alázattal, gyermeki szelídséggel. Rájuk pedig érvényes ez a Bibliai Ige:

"Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképen ítéltetnek meg." (1Kor 2,4)

2011. dec. 15. 11:17
 26/36 A kérdező kommentje:

10:41

A bűn nem maradhat büntetlenül? Ezt miért veszed ilyen biztosra? Mi a megoldás? Jézus útmutatást adott,világosan kijelentette,hogy nem ítéli el a parázna nőt,és elmagyarázta a nő vádlóinak is,hogy ők se ítélkezzenek fölötte.

2011. dec. 15. 21:51
 27/36 A kérdező kommentje:

11:09

A Bibliában elég világosan szerepelnek azok a dolgok,amikről beszélek,úgy értem konkrét egész részeket idéztem,összehasonlítottam az Ószövetségi Istenképet az Újszövetségivel-igen meghatározó témák fényében-milyen oldalról kéne még körüljárnom a témát? A nyitottság nem egyenlő a hiszékenységgel,már bocsánat.

Istennek az volt a terve a Mózessel,hogy a tízparancsolattal a szeretet felé terelje a népet.Mózes úgy képzelte el a felebaráti szeretetet,hogy az egyik bűnt megtorolja egy másikkal(nem is akármilyennel).ugye mennyire bölcs döntés ez egy prófétától? kijelenti neki Isten,hogy ne öljön(mert az bűn),de Mózes mégis öl(mert az mégsem bűn)és erre buzdít másokat is,ugyanannak az Istennek a szavára hivatkozva,aki azt mondta neki,hogy ne öljön.

Milyen alátámasztást szeretnél még? a pszichiátriai papírjai sajnos nincsenek nálam.De kíváncsi vagyok arra a tudásra,ami ezt megcáfolja,segíthetnél átadni,hogy ne maradjon komolytalan a felfogásom.

2011. dec. 15. 22:59
 28/36 A kérdező kommentje:

11:17

"Még a Szentírásban is lehet találni olyan dolgokat, látszólagos ellenmondásokat, amelyeket egy alapos vizsgálat nélkül Isten ellen fordíthatsz, ám ha felilvizsgáljuk az adott Igehelyet, akkor kiderülhet a hamisság. Ezért van szükség mély Igeismeretre."

Mi az,amiben nem voltam elég alapos a Mózes 4;15 32-36.fejezettel kapcsolatban? kifejtenéd kérlek? Pont,hogy alaposan megvizsgáltam,és ki is derült a hamisság:a Biblia szerint"Isten senkit nem kísért" tehát Mózest sem vehette rá az ölésre,mert az ölés bűn Isten szemében,és a bűn pedig a halálba visz,tehát Isten nyilván nem akarhatja a teremtményei vesztét.

"Sátán például úgy próbálta becsapni Jézus Krisztust hogy idézett a Bibliából Mété Evangéliuma 4. fejezetében."

A Sátán idézett a Bibliából Jézusnak? a Bibliából,amit Jézus halála után írtak? bocsáss meg,de ezt nem egészen értem:-)

"A Bibliában teljesen tisztázva van hogy az Ószövetség Isten és az Újszövetség Istene egy, és ugyanaz. Jézus Krisztus volt ugyanis az az isteni személy aki gondoskodott Izráel népéről a pusztai vándorlás során, illetve a zsidók pont ezért akarták megkövezni Krisztust, mert azonosította magát avval az Istennel akiről az Ószövetség bizonyságot tesz. Lásd a hivatkozott, illetve más Igehelyeket."

Az Ószövetségi Isten embereket ölt meg "igazságos ítélet" jelszóval.az Újszövetségben Jézus maga senki fölött nem ítélkezett,és másokat is erre tanított.Senkit nem ölt meg,nem dobott követ a parázna nőre.Mózes nem egy emberre dobott.Mivel azonosította magát? Merthogy az Ószövetségi Istennel biztosan nem.

2011. dec. 15. 23:31
 29/36 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Idéznék tőled:

"A Sátán idézett a Bibliából Jézusnak? a Bibliából,amit Jézus halála után írtak? bocsáss meg,de ezt nem egészen értem:-)"

Ebből a válaszból is látszik hogy a kérdésed elképzelhető hogy provokáció céljából íródott ki... Bocséss meg hogy ezt mondom, de annyi Biblia ismerettel talán illene rendelkezni hogy Jézus korában, az i.sz I. század első felében, az Ószövetség már régen meg volt, így Sátánnak volt alkalma idézni a már meglévő Bibliából. De ez még a kissebb baj, a nagyobb gond az, hogy ráadásul még fel sel lapoztad azt a fejezet amire hivatkoztam... Ha megtetted volna, akkor láthattad/rájöhettél volna hogy Sátán hivatkozik a 91. Zsoltárra.

Nos innentől fogva a többi kérdésre, kijelentésedre felesleges válaszolni/reagálni mivel látszik hogy téged nem az igazság érdekel, hanem a saját magad gyártotta elméletekhez keresel bizonyítékokat, és utána sem nézel annak alaposan amit itt mondunk neked.

Részemről lezártnak tekintem a beszélgetést. Sziasztok ^^

2011. dec. 16. 02:09
 30/36 anonim ***** válasza:

"10:41

A bűn nem maradhat büntetlenül? Ezt miért veszed ilyen biztosra? Mi a megoldás? Jézus útmutatást adott,világosan kijelentette,hogy nem ítéli el a parázna nőt,és elmagyarázta a nő vádlóinak is,hogy ők se ítélkezzenek fölötte."

Azért veszem ilyen biztosra, mert ez van a Bibliában. "A bűn zsoldja a halál." Egyrészt ezt Jézus elszenvedte helyettünk, másrészt, ha mégis teszed, talán nem halsz meg azonnal, de biztos nem lesz örök életed.

Ő belelátott a parázna nő szívébe, ahogy mindannyiunkéba. Biztos vagyok benne, hogy olyat látott ott (őszinte bűnbánat), ami miatt megbocsátott neki.

Azért kérdeztem Tőled, hogy szerinted mi a megoldás a büntetésre, mert ha Isten egy vagy több emberre bízta azt, akkor szerinted az nem helyes. Ha Isten hajtja végre, akkor mi a véleményed Istenről? Akkor mi a megoldás szerinted? Maradjon inden bűn büntetlenül? Mindenki csináljon, ami akar? Nem számít kinek, minek okoz kárt, csak az én számítson?

2011. dec. 16. 08:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!