Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miben hiszel? ( alul kifejtem)

Miben hiszel? ( alul kifejtem)

Figyelt kérdés

Én sok jó embert láttam meghalni, rendes tisztességes embereket. Azok akik bűnözésből élnek, gyilkolnak nagy részük királyként él, vagy sok embert betegség ragad el.

Egyszer amikor a tv-t néztem az ATV-re tévedtem és láttam egy vallási műsort amiben az a pap(vagy nem tudom minek nevezzem) annyira lehetetlen hülyeségeket beszélt hogy az elképesztő(A teremtésről az életről istenről Jézusról stb.)

A kérdésem az lenne hogy te hiszel-e ebben az egészben,( Isten, túlvilági élet hasonlók) vagy inkább a tudományos magyarázatokat hiszitek el miszerint nincs túlvilági élet, elhiszed a föld és az élőlények keletkezését.(tudományos szemszögből). Én személy szerint abban hiszek hogy a sorsodat saját magad alakítod és erősen ateista vagyok. A te véleményedre lennék kíváncsi.

2011. okt. 15. 15:06
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

"Ez nem tudományos, hanem röhejes."- Tudod, amíg butuska voltam én is úgy gondolkodtam, mint te.

Az interneten rengeteg anyagot találsz ezekről. De ne menjünk messze, maradjunk a Bibliánál. Légy szíves olvasd el Ezékiel próféta könyvét és elmagyarázhatnád, hogy ő mit látott és írt le. Vagy Enókhot hogyan "vette" magához Isten?

(ha lehet nem szimbolikusan - kösz)

2011. okt. 17. 18:43
 22/29 anonim ***** válasza:
Netre igazából botorság hivatkozni, mert ilyen kérdéseknél több álprofesszort és áltudományos oldalt lehet találni mint igazit, ugyanis sok olyan "okos" ember van mint te. De mi kis butuskák hála az égnek nem hisszük el, hogy az ufók építették a piramisokat.
2011. okt. 17. 20:00
 23/29 anonim ***** válasza:

Előzők:

Mégis csak butuska vagy te is.

"De ne menjünk messze, maradjunk a Bibliánál. Légy szíves olvasd el Ezékiel próféta könyvét és elmagyarázhatnád, hogy ő mit látott és írt le. Vagy Enókhot hogyan "vette" magához Isten?

(ha lehet nem szimbolikusan - kösz)"

No ehhez mit fűzöl. Vagy nincs is Bibliád, esetleg lusta vagy olvasni? Előfordulhat, hogy nem tudod értelmezni?

2011. okt. 17. 20:22
 24/29 anonim ***** válasza:

Vagy előfordulhat, hogy már több milliárd ember olvasta előttem és okosan feltételezem, hogy valószínűleg nem egy noname szerencsétlenség lesz a gyk-ról aki megfejtette a titkát és rájött, hogy lángoló tányéros ufók fénylő érccel váltották meg a földet. De lehet, hogy tényleg hinnem kéne neked, hisz te egy vérbeli szakember vagy. Elolvastam és még mindig tartom magam ahhoz, hogy az egész egy metafora (vagy a másik tézisem, hogy gombázott a kedves Biblia egész szerkesztőbizottsága, de inkább az előbbi).

Na de akkor mégis miszter miniszter, te mit látsz ebben a fénylő érces tányéros butaságban?

2011. okt. 17. 20:27
 25/29 anonim ***** válasza:

Előző: komolytalan vagy.

Sajnos nincs saját elképzelésed és még értelmezni sem tudsz. Nem tudom milyen vallású vagy, illetve miben hiszel, de a Bibliát komolyabban vehetnéd. Mentségedre legyen mondva, hogy fiatal vagy, mert választ nem mersz írni, hanem vissza kérdezel.

2011. okt. 17. 20:35
 26/29 anonim ***** válasza:

Te meg lebutuskázol, miközben semmit sem tudsz rólam, azon kívül, hogy klinikai esetnek nézlek.

Na jó akkor megválaszolom a kérdésed, ami ha jól emlékszem az volt, hogy mi lehet az amit a beszívott kedves emberke írt. Tányéros ufókat izzó fémmel. Bár nem vagyok szakértő, de ez engem űrhajóra nem emlékeztet, sőt semmi értelmes dologra, ezért mint jól szituált ember tudom, hogy ez metafora. Na már most sosem szerettem verseket elemezgetni, de abban egészen biztos vagyok, hogy nem ufó.

Na akkor te mit látsz benne ha már én így kifejtettem?

2011. okt. 17. 21:30
 27/29 anonim ***** válasza:
"Na már most sosem szerettem verseket elemezgetni, de abban egészen biztos vagyok, hogy nem ufó." -> Itt az ufó alatt repülő csészealjat értek, bár tudom, hogy nagyon arra megy ki a játék, hogy itt ezek azok és kész.
2011. okt. 17. 21:31
 28/29 anonim ***** válasza:

"Te meg lebutuskázol,.." látod már az induló értelmezésed sem jó. Én magamra írtam a butuskát. De után jártam a dolgoknak és akkor jöttem rá, hogy kevés a "tudományom", de azt leírom és nem másolgatok "valahonnan". Most, hogy van saját véleményed, már nőttél a "szememben".

"..hogy mi lehet az amit a beszívott kedves emberke írt."

Nem metafora. (A Bibliában az akkori kor tudományának megfelelő jelenségeket írtak.) Ezékiel azt írt le amit látott és nagyon pontosan (tisztelet érte). Én sem tudom pontosan, de engem helikopterre emlékeztet. Nézd végig amikor az Apolló 11-ről leszállt a holdkomppal Armstrong a Holdra és utána visszatért az űrhajóra.

Én ebben látok hasonlóságot. Lehet, hogy csak fantáziálok, de nálam okosabb emberek erről könyveket jelentettek meg (a legjobb és ajánlom néhány könyvét: Eric von Daniken). Lehet, hogy a teljes megismerés után mégis nekik lesz igazuk, csak mi félre értelmezzük a Biblia egyes részeit.

2011. okt. 18. 19:32
 29/29 anonim válasza:
Nem vagyok vallásos.Szerintem a legtöbb vallás csak az ember lehúzására szolgál, de mindenek felett hiszek istenben, bár nem úgy mint személy. Szerintem isten az élet, a lét, a teremtő, fenntartó energia. Látom hogy még keresed önmagad a helyed a világban... Hogy igazán rátalálj istenre először járd körbe a világot, majd úgyis rájössz hogy örökké benned van.
2011. okt. 22. 23:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!