Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hiszel Istenben, de vallásba nem?

Hiszel Istenben, de vallásba nem?

Figyelt kérdés
Többféle vallás van mint Isten :)
2010. ápr. 20. 09:19
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
???
2010. ápr. 20. 10:36
 2/20 anonim ***** válasza:
0%

Az igaz vallásnak számos szépsége van.

Miért ne néznél utána a következőkben idézett bibliaverseknek, amelyek azt bizonyítják, hogy ezek a maradandó szépségek a Biblián alapulnak?

Az igaz vallás számos maradandó szépsége közé tartoznak a következők:

▪ Egy tévedhetetlen Isten igazságán alapul, akinek a neve Jehova, akire feltétlenül számíthatunk (Zsoltárok 83:18 [83:19, Károli]; Ésaiás 55:10, 11).

▪ Mindenki számára elérhető, aki alázatos szívű, nem azok számára van csupán fenntartva, akik kimagasló szellemi képességekkel rendelkeznek (Máté 11:25; 1Korinthus 1:26–28).

▪ Nem tekinti a faji hovatartozást, a társadalmi állást és a gazdasági helyzetet (Cselekedetek 10:34, 35; 17:24–27).

▪ Jól megalapozott reménységet nyújt egy békés és biztonságos világban bánat, betegség, boldogtalanság és halál nélküli életre vonatkozóan (Ésaiás 32:18; Jelenések 21:3, 4).

▪ Tagjai egy világméretű lojális testvériségben élhetnek, amelyet egységes tanítás, vezetés és szellem jellemez (Zsoltárok 133:1; János 13:35).

▪ Lehetőséget biztosít mindenki számára — férfinak, nőnek és gyermeknek — hogy tevékenyen részt vegyen Isten munkájában, ezáltal célt ad az életüknek (1Korinthus 15:58; Zsidók 13:15, 16).

▪ Figyelmeztet minket a rejtett veszélyekre, oktatást ad számunkra arról, miként viselkedjünk, hogy az a javunkra váljon (Példabeszédek 4:10–13; Ésaiás 48:17, 18).

És miért mondható el, hogy ezek a szépségek maradandóak? Egyszerűen azért, mert ezek olyan hosszú ideig maradnak fenn, mint maga az igaz vallás — örökké.

„Ha a vallás égi igazságot ölt magára, elegendő csupán ránézni, hogy csodálni lehessen” (William Cowper, XVIII. századi angol költő).

A HAMIS valláson nincs semmi csodálatra méltó. Boldogtalanságot és szenvedést okozott az emberiségnek 6 évezreden át. Hazug, megtévesztő, hűtlen és gyűlöletes útjai undorítóvá tették őt mind az Isten, mind az emberek szemében. Messze van attól, hogy égi igazságba öltözött legyen. A hamis vallás az igazság és a szépség ellentéte.

További infot találhatok itt!

[link]

2010. ápr. 20. 11:33
 3/20 anonim ***** válasza:
94%
Úgy utálom az olyan válaszolókat akik innen-onnan idéznek,főleg bibliából.a kérdező a te véleményedre kiváncsi.ha meg akarta volna nézni a bibliát akkor azt teszi és nem itt kérdez.
2010. ápr. 20. 13:43
 4/20 anonim ***** válasza:
Én hiszek Istenben.A vallás gyakorlását illetően már kétjeim vannak.Mert hát mért kell nekünk a templomban egy vasárnapi misén úgy ünnepelni Istent,mintha egy temetésen volnánk.nem mehetek gyónni mert nem vk elsőáldozó meg bérmált.bár a mi papunknak én inkább nem mondanék semmit.érted ugye?
2010. ápr. 20. 13:51
 5/20 anonim ***** válasza:
11%

Istenhez annyi út vezet, ahány ember van. Azonban nem mindegy, hogy a célállomásra Intercityvel, vagy vicinálissal utazom.

Ezért van szükség a vallásra, arra az útra amelyet Isten Fia mutatott nekünk.

2010. ápr. 20. 14:53
 6/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Az ördögök is hisznek Istenben és rettegnek! ;-)

Tudod ma az, hogy valaki hisz Istenben elég általános dolog. Valljuk be azért ha valaki alaposabban tanulmányozza a tudomány világát hamarosan eljut oda, hogy lehetetlenség, hogy mindaz ami körülvesz minket a véletlen műve legyen. Kell, hogy legyen egy Intelligens Tervező, aki mindezt megalkotta.

A probléma abból adódik, hogy az Egyház annyira elerodálta a hitet, hogy az mára csak vallásos cselekedetek halmaza lett, és tele vagyunk olyan "keresztényekkel" akiknél "megvan a kegyesség látszata, de megtagadják annak erejét". Vagyis ma az emberek nagyrésze vallásos, de mellette ugyanúgy éli önző kis világias életét, ami komolytalanná teszi az egészet.

A kereszténység egészen másról szó. A keresztények a szó szoros értelmében Krisztus követők. Mit tudunk Krisztusról? Bejárta egész Palesztinát, gyógyította az embereket, tanította őket, példát mutatott arra nézve, hogyan lehet boldog és teljes életet élni szeretetben és másoknak való kedvezésben. A keresztényeket erről lehet felismerni.

Üdv. Péter

2010. ápr. 20. 17:16
 7/20 anonim ***** válasza:
Van Istenbe vetett hitem, igyekszem a törvényei szerint élni. A vallás az, hogy megvallom ezt az emberek előtt. Amit "vallás" alatt értenek az emberek, az nagyon sokféle lehet, úgy, ahogy te is írtad. Abban nem lehet hinni, mert szerintem az a hit kifejezésének egyik módja. A "vallások" tanításai nem biztos, hogy egyeznek Isten tanításával, mert emberek állították össze a tanokat, még ha a Bibliára alapoztak is. Van egy tiszta forrás, ez pedig a Biblia. Annál jobban senki nem írja le, hogy Isten milyen, mit tett és mit fog tenni, vagy hogy mi milyenek vagyunk most, de milyenek lehetünk.
2010. ápr. 20. 18:46
 8/20 anonim ***** válasza:

@18:46-nak

Te elolvastál minden Írást? Mert szerintem a Biblia csak az egyik tiszta forrás (ja, és melyik fordítása, változata is az igazán tiszta?!).

Olvastad már a Bhagavad Gítát például?

2010. ápr. 20. 23:25
 9/20 anonim ***** válasza:
Igazad van, ha valaki mást akar olvasni, olvasson. Én a magam nevében írtam, nem azt, hogy van "A" tiszta forrás, hanem "egy" tiszta forrás. Nekem a Biblia az.
2010. ápr. 21. 06:43
 10/20 anonim ***** válasza:
Így van!Hiszek Istenben,csak én érzem,és tudom,hogy milyen,és eddig semmilyen vallás nem adta ezt nekem vissza..A szeretet erejére értem,ami a legfontosabb mindenki számára,hát van e ilyen vallás????Aki nem fenyeget,aki szeretné,hogy fejlődj,tanulj,csak a tiszta jót hirdeti!Aki meg tudja értetni az emberekkel,hogy ne legyenek gonoszak a saját érdekükben legalább..Ami megérteti,hogy felesleges,sőtt hátráltató dolog az erőszak,a negatív gondolkodás,és a túlzott önzőség..mert bár magunkat is kell szeretni,de nem betegesen..aki felszólít a segítségadásra,szeretetre..ilyesmire gondolok,de ilyen vallás nem létezik..
2010. ápr. 21. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!