Dymo kérdése:
Mi alapján nem hiszel az orkokban vagy télapóban, és mi alapján hiszel Istenben?
Figyelt kérdés
2010. máj. 27. 14:10
1/17 anonim válasza:
Télapó... nos, róla inkább nem részletezem... orkok... esetleg létezhetnek. Ki tudja. Isten... bizonyíték nincs rá, de valami csak van, ha ennyien hiszik... Amúgy jogos a kérdésed :)
2/17 anonim válasza:
Télapó nem hiszem, hogy létezik, orkok pedig vannak. [link]
3/17 anonim válasza:
Télapó alias Mikulás képzeld el létezik!Valahol a messzi Lappföldön és Joulupukkinak hívják. Úgyhogy hiszem hogy létezik mivel látom .
4/17 anonim válasza:
5/17 anonim válasza:
pedig orkok vannak, csak emóknak hívják magukat, én láttam is már jópárat!
6/17 anonim válasza:
mert Isten létezik, a télapó meg az orkok nem
ilyen egyszerű
7/17 anonim válasza:
Utolsó!És honnan tudod ilyen biztosan hogy létezik,a többi pedig nem?
8/17 anonim válasza:
Amíg nem adnak kézzel fogható bizonyítékot addig,nem hiszek egyikben sem. Bár, a Mikulás tényleg létezik, de nem az a szánon repülős. Az orkoknak is annyi esélyük van a létezésre, mint Istennek.
9/17 anonim válasza:
a télapót meg az orkokat az Isten teremtette tehát mindegyikben hiszek:-)
10/17 anonim válasza:
Az egyik hiszékenység a másik hit.
Hasonló kérdést én is feltettem;
Az ateisták hiszékenyek, vagy hivők? A materializmus is dogma, csak tudomámyos dogma. Hinni kell benne, mert empíria útján nem bizonyítható, csak logikai deduktiv úton. Ugyanez a módszer használatos a racionális Istenérvek esetén.
Hit. Többféle meghatározása van, pl. bizonyosság a remélt dolgokról. -1. Ha a gyermekem enni kér tőlem, és adok neki, nem viszi el az ÁNTSZ-be, hogy nincs-e esetleg benne méreg. Elhiszi, hogy egézséges ételt adok neki. 2. Hiszékenység. A katolikus (keresztény) erkölcsteológia szerint bün. ) pl. babonaság, okkultizmus, horoszkóp, stb.
Kiváló válaszok érkeztek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!