Miben hiszel? ( alul kifejtem)
Én sok jó embert láttam meghalni, rendes tisztességes embereket. Azok akik bűnözésből élnek, gyilkolnak nagy részük királyként él, vagy sok embert betegség ragad el.
Egyszer amikor a tv-t néztem az ATV-re tévedtem és láttam egy vallási műsort amiben az a pap(vagy nem tudom minek nevezzem) annyira lehetetlen hülyeségeket beszélt hogy az elképesztő(A teremtésről az életről istenről Jézusról stb.)
A kérdésem az lenne hogy te hiszel-e ebben az egészben,( Isten, túlvilági élet hasonlók) vagy inkább a tudományos magyarázatokat hiszitek el miszerint nincs túlvilági élet, elhiszed a föld és az élőlények keletkezését.(tudományos szemszögből). Én személy szerint abban hiszek hogy a sorsodat saját magad alakítod és erősen ateista vagyok. A te véleményedre lennék kíváncsi.
Isten nem egy személy ,hanem egy erő.Egy nagyon erős és felsőbbrendű erő.
Isten irányítja a világot(Földet)?Vagy még sem?
Mi irányítjuk a világot vagyis a cselekedeteink.Isten csak kívülről irányít ,ő nem úgy avatkozik be ,ahogy az Ószövetségben le van írva.Az egy óriási tévedés és tévhit!Isten sugall.Isten mindenkit szeret ,még a legnagyobb bűnöst is ,mert mindenki az ő teremtménye!!!
Nem kell túldramatizálni az életet.Ez csak egy bolygó ,ahova leszületünk ,egy "óvoda" vagy "tanulóbolygó" (de nem vettem el ,hogy egy "börtönbolygó"!).
Több életünk is van ,sőt nagyon sok.Leszületésünk előtt előre tudjuk ,hogy mire is vállalkozunk ,mert ha nem tudnánk ,akkor nem vállalkoznánk rá.Sajnos ezeket valamiért elfelejtjük.
Minden összefüggésben van ,nincs olyan ,hogy véletlen!!
Persze ez mind szembe megy a Bibliában leírtakkal, csak hogy a Biblia is egy könyv ,amit emberek írtak.
Én már nem hiszek Istenben ,hanem TUDOM ,hogy létezik!Ha ti is fölismeritek azt ,hogy nincs véletlen és a szeretet a legfontosabb ,akkor már jó úton jártok.:)
Tisztelt 23:47-es válaszoló.
Tisztában vagyok a nézeteiddel, és tiszteletben is tartom őket, de ha nem bánnád, akkor néhány dolgot helyesbítenék, mert elég félreérthető dolgokat írsz, ami gondot okozhat másoknak.
Először is:"Biblia is egy könyv, amit emberek írtak."
Nem tudom miért kell ezt az érvet felhozni a Biblia ellen. Természetes hogy emberek írták, mivel Isten a mi szintünkön akart hozzánk szólni, így az Úr jónak látta az üzenetét egyszerű emberi nyelven intézi hozzánk. Emberek írták a Bibliát, de ezzel a kivétellel amire Péter apostol hivatkozik:
"Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból. Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei." (2 Pét 1,20-21)
Másodszor: "Isten nem egy személy, hanem egy erő"
Amikor Jézus Krisztus a földön járt akkor úgy járt köztünk mint egy személy. Noha hozzánk hasonló testben jött el, és letette az Isteni hatalmát, mégis megőrizte az Isteni természetét, tehát tulajdonképpen maga az Isten járt a földön.
"a Krisztus, a ki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen." (Rm 9,5)
Harmadszor: "Mi irányítjuk a világot vagyis a cselekedeteink.Isten csak kívülről irányít ,ő nem úgy avatkozik be ,ahogy az Ószövetségben le van írva.Az egy óriási tévedés és tévhit"
Ha elolvasod a Jelenések könyve 7. fejezetét, akkor meggyőződhetsz róla, hogy ez a világ az Isten kegyelméből áll így fent. Az a látomás ugyanis azt akarja bemutatni, hogy már régen összeomlott volna ez a világ, ha Isten nem tartaná vissza a gonosz szeleket, hanem engedné hogy a bűn természetes következménye rázúduljon a földre. Egyébként meg az egyéni életben nyilván többet tud segíteni Isten annak az embernek aki akarja, mint annak aki nem.
"Én már nem hiszek Istenben ,hanem TUDOM ,hogy létezik!Ha ti is fölismeritek azt ,hogy nincs véletlen és a szeretet a legfontosabb ,akkor már jó úton jártok.:)"
Három dolgot kell először is tisztázni. Először is az, hogy valaki hisz az Istenben még nem sokat jelent. Az Özönvíz előtti emberek is hittek az Istenben, mégsem volt másabb a jellemük, mert nem törődtek vele. Maga Jézus is utalt rá, hogy nem az a hívő ember aki hivatkozik arra, hogy hisz az Istenben hanem az, aki meg is teszi azt, amit az Isten mondd. (Mt 7,21)
Másodszor honnan tudnánk megismerni az Istent, ha nem a saját kinylatkoztatásából? Annak semmi értelme nincs, ha az ember kitalál egy Istent, hogy szerinte az Isten ilyen és ilyen...Istennek olyan tökéletes erkölcsi jelleme, hatalmas bölcsessége, illetve hatalma van, amit ember nem tud kitalálni/elképzelni. Tehát ha valaki elképzeli az Istent és abban hisz, akkor magából vetít ki egy istenképet, ami tulajdonképpen egy bálványisten ami az emberrel egyenlő mivel belőle lett kivetítve és nincs köze az Élő Istenhez. Jézus ezt a kijelentést tette egyszer:
"Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek rólam;" (Jn 5,39)
Tehát az Istent, csak úgy lehet megismerni ha Ő ad magáról kinyilatkoztatást. És harmadszor pedig az, hogy milyen a valódi szeretet, azt nekünk embereknek is tanulnunk kell, attól a Valakitől aki adta nekünk az életet. Ha viszont soha nem ismerjük meg Őt, akkor nyilván tanulni sem tudunk tőle a szeretetről sem. Ezért kell kutatni a Bibliát.
Én erre csak annyit tudok mondani, hogy jó kis mindenható, aki megteremti a lényeit, úgy, hogy már ott van bennük a bűn, aztán, dacára, hogy hatalma végtelen, a bűnre képes és hajlandó emberek mellé odarakja a bűnbeesésre kísértő fát (dacára, hogy mindenható, vagyis pontosan tudta, mi fog történni), hagyja létezni azt, aki romba akarja dönteni a világát (tehát a Sátán hatalma majdnem egyenlő Istenével), hagyja, hogy a teremtményei bűnbe essenek (amire ő adta meg a lehetőséget. Tehát, vagy nem mindenható, és hibázik - vagy erősen szadista hajlamú).
Arról a csekély tényről nem is beszélve, hogy szép kis isten az, aki egy, minimum ezer generáció óta, az én akaratom (szabad akarat, hát persze) által egyáltalán nem befolyásolható esemény óta szívjak. Mégis miért tehetek én arról, hogy 6000 éve (vagy még több) valaki bűnt követett el? Én egy ilyen isten létezését nem vagyok képes elfogadni...
Sir Butcher:
Sok mindent felületesen nézel.
"Én erre csak annyit tudok mondani, hogy jó kis mindenható, aki megteremti a lényeit, úgy, hogy már ott van bennük a bűn, aztán, dacára, hogy hatalma végtelen."
Nem a bűn van bennünk ,hanem az ego.Az ego kivetülése a bűn.23:47-ben kifejtettem ,hogy a Föld egy "óvoda" itt bármit megtehetsz ,mert nem ez az igazi mérvadó hely.A lelkek azért születnek le ide a Földre (többször is) ,hogy tapasztaljanak, megtapasztalják milyen közösségben élni.
"bűnre képes és hajlandó emberek mellé odarakja a bűnbeesésre kísértő fát (dacára, hogy mindenható, vagyis pontosan tudta, mi fog történni), hagyja létezni azt, aki romba akarja dönteni a világát (tehát a Sátán hatalma majdnem egyenlő Istenével), hagyja, hogy a teremtményei bűnbe essenek (amire ő adta meg a lehetőséget. Tehát, vagy nem mindenható, és hibázik - vagy erősen szadista hajlamú)."
1.Az Ádám és Éva féle bűnbeesés csak egy metafora ,amely megakarja magyarázni ,hogy az emberek miért követnek el sok bűnt.
2.Sátán nem létezik.Csak ezzel akarták bizonyítani a Bibliában ,hogy van egy "rossz" amely őket a bűnre csábítja az embereket és ez a lény Istennel szemben áll.De ez egy nagy baromság.
Meg kell jegyeznem ,hogy ez a 2 pont csak az ószövetség világszemléletéről tesz tanúbizonyságot...ószövetség Istene nem egyenlő azzal az Istennel amely az újszövetségben van.Erre rá kéne jönnie a Vatikánnak is.
3. Isten nem szadista, hiszen mi magunk tesszük olyanná az életünket amilyen.Mondom ,nem kell túldramatizálni a Földet ,ez csak egy tanulóbolygó.Biztos vannak ennél jobb helyek is.A Földi életben lehet az embere bármekkora gyilkos, vagy szentéletű ember (természetesen a gyilkosnak el kell jutnia ahhoz ,hogy ő is szent életű legyen!).Mindkettő egy helyre fog kerülni.Az Istenben.
Ez amúgy a kedvencem. Tele van a Biblia egy rakás metaforával amit az emberek évezredeken keresztül szó szerint vettek. Aztán most jött a nagy felismerés, ahogy a tudomány ezeket szépen megcáfolta, hogy hoppá, ez nem is így van.
A másik kedvencem, hogy a Biblia tele van erőszakkal amit mind isten parancsára követnek el, lehet ez büntetés vagy csak szimplán azért kapják emberek mert útban vannak. Aztán amikor ezek szóba jönnek, akkor, "jaj mi már ebben nem hiszünk, ezt kinőttük stb". Az az igazság, hogy a Bibliában keresni kell az erkölcsi tanokat, az ember megéri kihámozni őket a sok vérből.
Saját világképet akkor tudsz kialakítani, ha "mindkét oldalt" megismered. Olvasd el vagy nézd meg a tudomány eddig feltárt eredményeit és olvass szent könyveket is (a Földön öt világvallás létezik - a kicsikről nem is beszélve - amelyeknek vannak "bibliái").
Mivel Európában és keresztény környezetben élünk, ezért hivatkozunk sokszor a Bibliára.
Én ötvözöm a Bibliában leírtakat és a Tudomány eredményeit. A Bibliában leírtak egyrészt események, másrészt üzenetek. A Tudomány megismételhető törvényeket tár fel.
Nagyon érdekes következtetésekre jutottam - ezek közül csak gondolat ébresztőnek néhány:
Kételyeim:
- kezdetben vala: tehát van eleje, akkor az Istennek is kell lenni elejének, tehát "valaki" teremtette (Apám mesélte, hogy a múlt rendszerben, volt ilyen mondás: "Lenin élt, él és élni fog"),
- Isten az embert saját képmására teremtette (ha ez szimbolikus akkor a biblia leírások nem sokat érnek),
- Isten szövetséget kötött az emberrel és utasította a sokasodásra és a szaporodásra,
- Ádám és Éva szemtől - szembe látta Istent - ma miért nem jelenik meg,
- az Ó-testamentumot Jézus családfájával összekötötték az Új-testamentummal, gondold végig: az Ó-testamentum a zsidóknak szólt, Jézus is zsidó volt és "kitért a hitéből", alapított egy új vallást - de minek,
- a korábban itt válaszolók azt írják, hogy Isten Jézusban "született le", hogy megtapasztalja az emberi "sorsot" - tehát Isten nem mindenható, mert nem ismeri a teremtvényének sorsát, arról már nem is beszélve, hogy az "égben" addig a 33 évig, míg Jézus a Földön volt, nem volt Isten,
- milyen Isten az aki, az örök élet titkát megtartotta saját magának és nekünk engedélyezett 120 évet, valamint a halálom után ígér megváltást (ha hiszek benn),
Hitem:
- az Isten nem mindenható, csak Teremtő,
- Ádámot és Évát az általunk nem ismert technológiával elkészítette, Jézust (ha elfogadom, hogy nem Isten, csak a fia) pedig klónozta,
- a Föld nevű bolygót, esetleg Naprendszerünket teremthette (gondolj bele, a Föld 4,5 milliárd éve nem hűlt ki, nem vesztette el légkörét, víz készletét stb.),
- a Jelenések könyvében a lovak színeivel üzen: nézz utána a Földön lévő tengerek elnevezésében,- az élt és élő emberek bőrének,- a Napunk periódusainak előforduló színeknek és a kettő egyezik - csodálatos,
- mivel az ókori vallásokban, mindenhol több isten hit volt, én hiszek nekik (a Bibliában is megtalálod, amikor Isten azt mondja, hogy az ember olyan lett mint KÖZÜLÜNK egy) és azt gondolom, hogy az Istenek emberszerű lények,
- nézd meg az egyiptomi hieroglifákat, a dogonok alkotásait, a hindukat, a mai mexikói öböl mentén és a Kordillerákban élt embercsoportok feljegyzéseit, képeit, találsz bennük tengeralattjáró, helikopter, rakéta, űrkabin, repülőgép kifutó alakzatokat - akkor ezek honnan lettek.
Amit még nem tudok, de töröm rajta a "buksim", hogy ha Isten a teremtő, akkor ez a "nagy mű" mi célból készült? Csak azért, hogy a saját maga "szórakoztatására" (szeretni,- hinni benne és neki, majd idvezülök), akkor nincs értelme az egésznek.
Természetesen te azt gondolsz amit akarsz, hiszen még fiatal vagy és kevés a tapasztalatod.
(A haláltól nem kell félni, mert két eset lehetséges:
- vagy rögtön, vagy a tisztítótűz után a mennyországba kerülsz és örök életed lesz, ami rendkívül unalmas,
- vagy elporladsz, a tested atomjaira hullik és idővel ezek beépülhetnek "bárhová" - ezzel egy körforgás része leszel, amit ebben a porhüvelyben már nem érzékelsz.)
"- nézd meg az egyiptomi hieroglifákat, a dogonok alkotásait, a hindukat, a mai mexikói öböl mentén és a Kordillerákban élt embercsoportok feljegyzéseit, képeit, találsz bennük tengeralattjáró, helikopter, rakéta, űrkabin, repülőgép kifutó alakzatokat - akkor ezek honnan lettek. "
Úgy utálom amikor alig kivehető képírásokra azt mondják, hogy ufók meg miegymás. Ez nem tudományos, hanem röhejes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!