Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Istennél miért a hit az...

Istennél miért a hit az erény, és miért nem a tudás?

Figyelt kérdés
Hívőként nevelkedtem, de valahogy erre sehogy sem találom a választ. Persze itt most nem a benne való bizalomra gondolok, mert ezt nyilvánvalóan ez emberek ugyanúgy igénylik; legtöbbünk jobban értékeli, mint a tudást. Én csak azt nem értem, hogy miért kell még a létezéséhez is hit? Ha ehhez nem kellene hit, nem lenne egyszerűbb véghezvinni a parancsait?
2011. szept. 10. 17:20
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
71%
Milyen tudásra gondolsz?
2011. szept. 10. 17:25
 2/33 anonim ***** válasza:
93%
Azért, mert hinni egy buta ember is ugyanúgy tud, mint egy okos, Isten pedig nem tehet különbséget az emberek közt ilyen értelemben. Persze egy buta ember meg lehet szorgalmas, de a szorgalom mindigis erény volt az Isten szemében.
2011. szept. 10. 17:33
 3/33 anonim ***** válasza:
51%

a sátánt azért taszította le maga mellől, mert túl sokat tudott.

Évát és Ádámot azért üldözték el a paradicsomból, mert ettek a Tudás Fájáról.

Ezek után miért nem lehet elfogadni, hogy a tudósok ateisták?

2011. szept. 10. 17:33
 4/33 greeen ***** válasza:
63%
jaja !Ráadásul lassan annyit tudnak már a tudósok hogy összevissza klónozgatnak maguk által kreált lényeket azt megvan a konkurencia!
2011. szept. 10. 17:36
 5/33 A kérdező kommentje:
Kedves 17:33, ez az amit egyszerűen nem tudok elfogadni. Azért valljuk be, a tudomány nagyon sok mindent elért, na most ezzel szembeállítani a hitet azért nagy merészség. Ha a tudásból egyenesen az ateizmus következik, akkor szerinted mennyi köze lehet a valósághoz a hitnek? Mert egy biztos: a tudomány a valóságot kutatja.
2011. szept. 10. 18:04
 6/33 A kérdező kommentje:
A másik pedig: az édenkertben nem a tudomány tudásáról, hanem a jó és gonosz tudásáról van szó, szóval ne keverjük bele ezt a történetet.
2011. szept. 10. 18:05
 7/33 anonim ***** válasza:
65%
Másodiknak: Tudod, ezzel az a baj, hogy ha nem tudok valamit, azon tudok változtatni, de ha nem hiszek, azon nem. Vagyis olyanért akarna büntetni, amiről nem tehetek... hát én ilyen istenben nem is akarok hinni.
2011. szept. 10. 18:42
 8/33 anonim ***** válasza:
86%

Kedves kérdező!

Mit nevezel tudásnak? Azt nevezed nagy tudásunak aki tanult ember? Akinek van 3 diplomája, és 2 doktori címe?

A tudományra mint látható dolgoknak a kuatására gondolsz?

Istenben való hit kérdése nem a tudományon alapszik!

Úgy gondolom, hogy bárki megismerheti, megtapasztalhatja az igazságot, az Isten szeretetét aki akarja! Aki igazán keresi! Aki akarja a tudást!

Én úgy érzem, hogy te a tudás alatt a múltbéli dolgok természettudományos "kutatásait" érted. Például Krisztus és Isten hívőként, aki vallja a teremtést nem fog evolúció-kutatással foglalkozni. A paleontológia szeretete nem ateizmust eredményez, hanem fordítva.

Egyéb tudományok? Nem hinném, hogy az emberi test kutatása, azaz például az orvostudomány, vagy a fizikai ismeretek, amik a földön található törvényszerűségek vizsgálata ateizmushoz vezetne. Ezt jól példázza Newton esete is.

Ezek után kérdezném meg a kérdésed pontosításához, hogy mit hívsz tudásnak?

2011. szept. 10. 20:47
 9/33 Softness ***** válasza:
64%
szerintem a hit, bizonyos ertelemben bizalmat jelent, es ez a legnehezebb dolog a vilagon, istenben bizni/hinni 100%-osan, a tudas nuku, az nem kell az elethez, az elethez bolcsesseg kell, de az nem adatik meg mindenkinek. es ha bizol istenben...ha ra mered bizni magad - TELJESEN akkor minden amit szeretnel valora valhat/valik.
2011. szept. 10. 21:21
 10/33 Softness ***** válasza:
77%
istent csak a szivedben lelehted fel, es ezert all ellenben a tudomannyal, mert a tudomany mas rugokat mozgat. uccso voltam megint
2011. szept. 10. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!