Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » "Nem Istennel van bajom,...

"Nem Istennel van bajom, hanem a rajongótáborával! " Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
2010. okt. 30. 20:00
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
27%

Ha szeretnéd Istent, szeretnéd az övéit is.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. okt. 30. 20:04
 2/21 anonim ***** válasza:
73%
Érdekes. Kitől idézted?
2010. okt. 30. 20:06
 3/21 anonim ***** válasza:
94%
Jópofa. :) Emlékeztet arra, amit Gandhi mondott Krisztusról: "Tetszik [Krisztus], de a követői már a legkevésbé sem, mert nagyon eltávolodtak tőle."
2010. okt. 30. 20:23
 4/21 anonim ***** válasza:
73%
Igen, a keresztények bűnös emberek, de legalább igyekeznek jók lenni. Aki nem, az nem is igazán keresztény.
2010. okt. 30. 20:33
 5/21 anonim ***** válasza:
51%
Ilyen hogy isten nem létezik, akármennyire is hisznek benne.
2010. okt. 30. 20:34
 6/21 anonim ***** válasza:
75%
Látok benne igazságot is, és látok benne ellentmondást is.
2010. okt. 30. 20:38
 7/21 anonim ***** válasza:
95%
egyetértek :)
2010. okt. 30. 20:54
 8/21 anonim ***** válasza:
95%
Ez jóóó :)
2010. okt. 30. 21:38
 9/21 anonim ***** válasza:
85%

Megértelek.Istennel nekem sincs semmi bajom,de még a rajongótáborával se lenne,ha toleránsak lennének más nézőpontú emberek felé.a térítgető "majd mi megmondjuk,hogy mi a jó neked"típusú vallásosok irritálnak,mint szerintem a legtöbb embert.és nem látják,mi a probléma.a térítést meg lehetne oldani toleránsabb viselkedéssel is,okosabban,pl.keresztény gyülekezetekbe invitáló plakátokat kihelyezni,szórólapot osztani,postaládákba bedobni.

akit érdekel a vallás,úgyis felkeresi őket,akit nem abban úgyis csak ellenszenvet fog kiváltani a győzködésük,hiába rejtik jópofizás meg igaz szeretet mögé.saját maguk alatt vágják a fát.

leszögezem,azért mert sok vallásos ilyen,attól még nem szabad általánosítani.aki engem békén hagy,azt én is békén hagyom.

2010. okt. 31. 07:44
 10/21 anonim ***** válasza:
93%

az igazság pedig az, hogy ha az ember valójában tudná mi Isten...akkor megszűnne az ember számára a gond/baj/szenvedés...minden jó lenne számára.

szerintem ez egy szellemes kijelentés, de nem végiggondolt. mert pont az a "gond" a rajongó táborával, hogy "azt sem tudják mi van", vagyis tévednek bizonyos dolgokkal kapcsolatban, s így beleesnek a hibákba...amik persze jó hogy vannak, mert majd azok árán tanulják meg, mi is a "hézag" igazából. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 31. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!