"Nem Istennel van bajom, hanem a rajongótáborával! " Mit gondoltok erről?
Sigmata? 1. tekercs? Rémlik?
Én azt szoktam mondani,hogy : Hiszek Istenben,csak a köré épített kultuszt nem szívelem!
14:02
Látom még mindig nem szoktál le a linkelgetésről. Ráadásul még mindig ugyan azzal az öt linkkel nyomod az ipart.
De elmagyaráznád, hogy mi a tököm köze van a kérdéshez?
Keresztény vagyok, nem nyomulok (bár a Biblia azt írja, hogy alkalmas és alkalmatlan időben mondjuk el, hogy nekünk kicsoda személyszerint Jézus, meg mitől lett más az életünk), néha küldök egy-egy meghívót különböző alkalmakra, aki akarja elolvassa, el is jöhet, ki is törölheti. Régebben még plakátoltunk is.
Az Egyház és az egyházak között a különbség: ég és föld (szó szerint!), az intézményesülésből sok jó, de még több rossz származott, de ezeket nem szabad egy kalap alá venni. Egyébként lehet, hogy poénnak szánta a kérdező a "Isten rajongótábora" kifejezést, de nekem bejön :)
Errol csak annyit gondolok, hogy megiscsak leteznek negativ IQ -ju emberek is.
Amugy a hozzaszolasokra reagalva: az Egyhaza(ka)t nem szabad osszekeverni a szektakkal. Akirol elmondhato lenne, hogy "Isten rajongotabora" -hoz tartozik, az csupan azt jelenti, hogy o szereti Istent, es betartja az o parancsait. amelyek kozott sehol sincs benne az, hogy menj, es terits meg mindenkit. A legfontosabb parancsa a szeretet, es ez kivetel nelkul minden vallasban benne van. Sot, meg a szektak sem tagadjak ezt, legfeljebb annyi valtoztatassal, hogy ok csak egymast szeretik, es a szektajukon kivul senki mas nem erdekli oket. Azonban ha elolvassatok az irgalmas szamaritanusrol szolo reszt a Szentirasbol, akkor rajosztok, hogy mire is tanit, mire is ker minket Isten. (nem idezem, nem is adom meg a cimet: akit erdekel az megtalalja a neten is)
Én hívő ember vagyok, ápolom a kapcsolatomat a saját felfogásom szerinti Istennel, és sz@rok rá, hogy más hívő - vagy önmagukat hívőnek tartó - emberek mit csinálnak. A vallás nevében elkövetett erkölcstelenségek jó alibiként szolgálnak, hogy ne tedd azt, amit tenned kell.
A másik téma: a hittérítés. Jézus a közvetlen tanítványainak, az apostoloknak mondta azt, hogy menjetek, és tegyetek tanítványaitokká minden népet. Nem a XXI. sz. emberének.
Abban az időben még szinte az egész világon nem ismerték az új tanítást. Ma már Európában mindenütt ismerik, lehet dönteni! Koránt sem mellesleg a tanítványok kiválasztott emberek voltak, Jézus alkalmasnak ítélte őket a feladatra. Tehát nem önjelöltségi alapon működött ez az egész.
Ha azt mondod, hogy nincs benne, hogy menj el és téríts, akkor nem ismered a Bibliát. Az, hogy Jézus nem a 21. század embereihez szólt.. XD Persze, hogy nem, mivel kicsit korábban járt a földön, de amit ott olvasol, az minden hívőhöz szól. Előbb olvassatok Bibliát, majd utána írjatok bármit is.
(és mielőtt megsértődve azt írnák egyesek, h "képzeld el, én olvasok bibliát és az nem ír ezt+ezt" NYILVÁNVALÓ, hogy ez nem igaz, akkora bakikat belőttek itt azok az egyesek)
Én nem vagyok ítélkező keresztény, nem szapulom Dan Brownt, Harry Pottert stb., olvastam Koránt, Védákat, buddhizmusból tértem meg, mert aki VALÓBAN AKAR az igazságra rálátni, az előbb-utóbb eljut Jézus Krisztushoz.
Pillanatnyilag Istennek van a legnagyobb "rajongó tábora"
Ezek különböző emberek, akik különböző utakon közelednek hozzá. Mi a bajod velük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!