Vajon mi az Sátán leghatékonyabb fegyvere? Mitől félhet Isten?
Szoval Isten nem veszi el a Satan hatalmat mert az a sajat törvenyeibe utközik. De kijelölte neki az idöt amikor 3.5 evig rettentö gyalaZatot hozva az em berekre uralkodhat.
Majd jön Jezus es megöli az Ur parancsara?
Ez most komoly? Nem mondja az ördögnek, hogy valtozz josagossa. inkabb engedi neki az embereket knozni.
Majd az helyett, hogy jova valtoztatna inkabb legyilkoltatja?
Ez az isteni logika es Isteni jog?
Ezek utan ne csodalkozzunk . hogy ekkora kaosz van a földön.
Hát, sajnos úgy látom, hogy néhány dologban félreértettél engem. Őszintén örülök, hogy még mindig "beszélgetünk", mert ha nem is győz meg a válaszom, legalább láthatod, hogy nem vaktában írkálok, és Isten sem vaktában találta ki a szabályokat, hanem minden részletet logikusan össze lehet illeszteni. Ezek a kérdések, amiket felteszel, a legnehezebbek közé tartoznak, és sokszor találkozom olyannal hívő keresztények között is, hogy ezen területekkel kapcsolatban részleges vagy teljes félreértésben leledzenek.
Én egyáltalán nem csodálkoztam eddig sem, hogy ilyen káosz van a földön :), de mint arra rámutattam, ez nem Isten, hanem az emberek hibája. Most teszek egy próbát, hogy egy másik szempontból világítsak rá arra, hogy szerintem miért úgy kell lennie, ahogy elmondtam.
Emlékeztetlek, hogy azok, akiket szerinted Isten igazságtalanul "fog hagyni kínozni" a Sátán által, maguk választják majd azt, hogy Isten helyett az Antikrisztust istenként imádják, és Istennel szemben szándékosan lázadó álláspontot fognak felvenni. Az Antikrisztust (aki egy ember lesz, akinek a Sátán adja a hatalmát, de nem maga a Sátán) pedig háborúban fogja az igazi Krisztus megölni, egy olyan világháborúban, amit Sátán és a mögötte álló egész emberiség, az egész BOLYGÓ fog vívni Jézus Krisztus ellen. (Ez az armageddóni csata, Jelenések 16. és 19. rész.)
Emlékeztetlek továbbá, hogy mindez azért fog megtörténni, mert ennek a Földnek a törvényes királya (már most is) az Isten Fia, Jézus Krisztus. A jövőben azért fog visszajönni a Földre, hogy királyi hatalmát teljes mértékben érvényesítse. (Megj.: ezt megtehette volna rögtön a feltámadása után, csak akkor nekünk maiaknak, pl. neked és nekem, nem lett volna lehetőségünk megtérni. Mondhatnánk úgy is, hogy a meccs rendes játékideje Krisztus feltámadásával és győzelmével már rég véget ért, de az Ő kegyelméből már lassan 2000 éve tart a hosszabbítás. :D)
Nos, ebben a jövőbeli korban, amikor Ő visszajön, lesz itt egy másik király (az úgynevezett Antikrisztus), aki az egész bolygó feletti uralmat jogtalanul fogja gyakorolni, és fel fog sorakozni mögé az egész föld minden serege.
Na most kérdem én, hogy igazságtalanul bünteti-e Isten, a törvényes Király, a lázadókat, akik nem hajlandók elfogadni az uralmát, és fegyverekkel fognak ellene támadni? Sőt, a Királynak nem eleve kötelessége-e, hogy az államában a törvénytisztelő polgárokat megvédje a lázadók fegyverétől?
Hogy bocsáthatna meg Isten azoknak, akik _nem akarják_ Őt elismerni Urukként? Hogy valósulhatna meg úgy a békesség királysága, ha tele lenne a föld titkos lázadókkal, akik gyűlölik Istent és az Ő népét, de magukba fojtják, mert "megjött a főnök"?
"Változtassa" őket jóvá, ezt komolyan gondolod? Tényleg olyannak képzeled Istent, aki eredetileg szabad akarattal rendelkező lényektől elveszi a szabad akaratukat és intelligencia nélküli "imádógéppé" varázsolja őket? Mint megmondtam, SOHA nem fog arra sor kerülni, hogy Ő erővel ráerőltesse, rákényszerítse magát másokra! Akik nem akarnak Ő vele lenni, azokat a "külső sötétségre" fogja vetni, hogy teljesülhessen a "vágyuk", vagyis hogy ne kelljen Vele lenniük.
Szerintem ha valaki teljesen közömbös Isten iránt, egyszerű logikai láncolatként akkor is fel tudja fogni a szabad akaratot. Én legalábbis találkoztam már olyan neves filozófusokkal (a nevük ne legyen inkább itt, nem akarom olyan helyen szerepeltetni őket, ahová esetleg nem akarnak felkerülni :D), akik ugyan egyáltalán nem hisznek ebben az egészben, de nagyon pontosan el tudják magyarázni a szabad akarat problémáját. Szerintem nem olyan nehéz megérteni, hogy ha szabad akarat van, akkor nincs olyan, hogy erőszakkal "jóvá változtatok" valakit, aki gonosz akar lenni.
És végül azt tanácsolom, próbáld meg elfogadni, hogy nem lehetsz Istennél igazságosabb. Ha nem értesz mindent, nem baj, mert én se értek egy csomó mindent, senki emberfia sincs, aki mindent ért. Hadd ajánljam ismét a Bibliából Jób könyvét, szerintem nagyon neked való és rettentő tanulságos olvasmány lenne, komolyan!
Ebből megtudhatod azt is, miért értelmetlen Istennel vitatkozni:
"Jób 9:2-3. Igaz, jól tudom, hogy így van; hogyan is lehetne igaz a halandó ember Istennél? Ha perelni akarna ő vele, ezer közül egy sem felelhetne meg néki."
Vagy pl. ha nem szeretnéd elolvasni az egészet (bár igazán úgy lehet megérteni), akkor lehet próbálkozni a 33. résszel, nekem az egyik kedvencem. :)
Aztán ott a 38-41. rész, amikor Isten felel Jóbnak, aki Őt kérdőre vonta és azzal vádolta, hogy igazságtalanul büntette meg:
"Jób 38:1 Majd felele az Úr Jóbnak a forgószélből és monda: Ki az, aki elhomályosítja az örök rendet tudatlan beszéddel? Nosza övezd fel, mint férfiú derekadat, én majd kérdezlek, te meg taníts engem!", és mond egy szép beszédet.
"Jób 39:35 Aki pert kezd a Mindenhatóval, cáfolja meg, és aki az Istennel feddődik, feleljen néki!"
"Jób 40:3 Avagy semmivé teheted-é te az én igazságomat; kárhoztathatsz-é te engem azért, hogy te igaz légy?"
Úgy érzem, hozzá kell tegyek még valamit. Én írhatok még neked ide több száz oldalt is, de ha Istenre tényleg kíváncsi vagy, ha ennyire szeretnéd Őt és a tetteinek a motivációit megismerni, abban én egyedül nem segíthetek. Nem tudlak odavinni elé és bemutatni, hogy "itt van Saca, ismerős a GYK-ról, mondd el neki kérlek ezt és azt, mert én már kifogytam a szóból." :) Ezeket neked kell Tőle megkérdezned, ha azt akarod, hogy válaszoljon. Egy próbát esetleg megér. ;) Sok sikert!
"... akik engem szorgalmasan keresnek, megtalálnak." (Péld. 8:17.)
Nagyon off:
Kedves 81-es!
Ne haragudj, hogy itt szólítalak meg már megint, de a válaszaidnál nincs lehetőség privátot írni.
Ma derült fény arra, hogy nagyon benéztem egy dolgot tegnapelőtt. :( Még abban a tévhitben leledzve tettem fel a kérdést, amire Te oly módon válaszoltál, hogy teljesen belefért a magam gyártotta elméletbe. Ezért írtam utána olyan dolgokat, amelyek így valószínűleg teljesen érthetetlenek voltak bárkinek is... :((
/A megbocsátásról volt szó./ Úgyhogy elnézésedet kérem ezért.
Ettől függetlenül tényleg tetszik a válaszod. :)
Remek válasz volt.
De nézzük csak meg hol hibázik.
""Emlékeztetlek, hogy azok, akiket szerinted Isten igazságtalanul "fog hagyni kínozni" a Sátán által, maguk választják majd azt, hogy Isten helyett az Antikrisztust istenként imádják, és Istennel szemben szándékosan lázadó álláspontot fognak felvenni.""
Mivel az úr tudásban nyomoréknak teremtette az embert így gyakorlatilag rögzítette annak hibázási százalékát. 99,9%
De!!
"Bocsáss meg nekik uram, nem tudják mit cselekszenek!"
ÉS MÉGSEM BOCSÁTUNK MEG OLYANOKNAK AKIK NEM TUDJÁK FELFOGNI MIT CSELEKSZENEK?
Újabb ellentmondás!
Menjünk tovább.
""Az Antikrisztust (aki egy ember lesz, akinek a Sátán adja a hatalmát, de nem maga a Sátán) /MIÉRT NEM MAGA A SÁTÁN JÖN?/ pedig háborúban fogja az igazi Krisztus megölni, egy olyan világháborúban, amit Sátán és a mögötte álló egész emberiség, az egész BOLYGÓ fog vívni Jézus Krisztus ellen.""
SZÓVAL MILLIÁRDNYI MEGTÉVEDT, MEGTÉVESZTETT EMBERT LEMÉSZÁROLNI, AZ ISTEN ÁLTAL KORREKTNEK TARTOTT CSELEKEDET?
AZ HELYETT, HOGY A TISZTÁNLÁTÁS KÉPESSÉGÉT MEGADNÁNK NEKIK?
ISTEN MEGTEREMTI AZ EMBERT SZINTE TELJESEN "VAKNAK" ÉS "SÜKETNEK" ÉS ELVÁRJA, HOGY EGY KESKENY ÖSVÉNYEN HALADJON ÚGY HOGY Ő A NAGY TÖBBSÉG SZÁMÁRA ÉRZÉKELHETETLENÜL HALKAN SUTTOG. ÉS KÖZBEN MÉG A SÁTÁNNAK AZT IS MEGENGEDI, HOGY NÁLA SOKKAL HANGOSABBAN INSTRUÁLJON A ROSSZ IRÁNYBA.
MIÉRT ENGEDI EZT MEG A SÁTÁNNAK? JA PERSZE SZABAD AKARAT.
MILLIÁRDNYI SÜKET ÉS VAK EMBER ROVÁSÁRA.
EZ KB OLYAN MINTHA NEKEM LENNE SOK GYERMEKEM ÉS NEM KORLÁTOZNÁM ŐKET, HISZEN SZABAD AKARATUK VAN.
AZ EGYIK FOGNÁ A LÁNCFŰRÉSZT ÉS SZÉPEN LEVAGDOSNÁ A TÖBBIEK FEJÉT. ÉN MEG NEM LÉPNÉK KÖZBE. CSAK CSENDESEN ODASÚGNÁM, HOGY EZ NEKEM NEM IGAZÁN TETSZIK.
NEM LÉPEK KÖZBE CSAK CSENDESEN MEGJEGYZEM.
AHELYETT, HOGY AMIKOR EZT A CSELEKEDETET SZÁNDÉKOT ÉSZREVESZEM, LEZAVARNÉK NEKI EGY OLYAN FÜLEST, HOGY AZ ÉLETBEN TÖBBÉ A KEZÉBE NE MERJE VENNI A FŰRÉSZT ILYEN SZÁNDÉKKAL.
""Emlékeztetlek továbbá, hogy mindez azért fog megtörténni, mert ennek a Földnek a törvényes királya (már most is) az Isten Fia, Jézus Krisztus.""
Nem tudom, hogy feltűnt e, de a királyságok kora
réges-régen leáldozott.
Ahogy én nem vagyok hajlandó királyok talpát nyalni sem emberi sem egyéb formában, valószínűleg ezt mások sem tennék szívesen.
ezért élünk demokráciában. (nem állítom, hogy ez tökéletes rendszer, de még jobb nincs és nem is volt)
HOGYAN LEHETNE SZABAD AKARATOM, HA EGY KIRÁLY URALKODIK ÖNKÉNYESEN FELETTEM?
A KIRÁLYSÁG EGY ÖNKÉNYURALMI RENDSZER. (remélem ezt nem kérdőjelezed meg. Ha valaki igen akkor annak talán egyéb könyveket is illene elolvasni a biblián kívül) EGY ERŐSZAKOS DIKTATÚRA ( a szándék lényegtelen e tekintetben.)
"" A jövőben azért fog visszajönni a Földre, hogy királyi hatalmát teljes mértékben érvényesítse.
(Megj.: ezt megtehette volna rögtön a feltámadása után, csak akkor nekünk maiaknak, pl. neked és nekem, nem lett volna lehetőségünk megtérni.""
EZ MEGINT ELLENTMONDÁSOS. MERT UGYE HA AZÉRT NEM TÖRTÉNT MEG, AMIT ÍRTÁL. AKKOR HA MEGTÖRTÉNIK VÉGRE, MI LESZ AZ UTÁNA SZÜLETENDŐK MEGTÉRÉSÉVEL?
VAGY EZ AKKOR FOG MEGTÖRTÉNNI AMIKOR MÁR EGY GYERMEK SEM SZÜLETIK AZ ESEMÉNY UTÁN? MERT CSAK EZ AZ EGY TÉNY TUDJA FELOLDANI EZT AZ IDŐBELI DILEMMÁT.
"" Mondhatnánk úgy is, hogy a meccs rendes játékideje Krisztus feltámadásával és győzelmével már rég véget ért, de az Ő kegyelméből már lassan 2000 éve tart a hosszabbítás. :D) ""
EZ MEGINT KÉPZAVAR. HOSSZABBÍTÁS CSAK ABBAN AZ ESET VAN, HA A VÉGEREDMÉNY MÉG NEM DŐLT EL. MERT A DÖNTÉS ELÉRÉSE A HOSSZABBÍTÁS CÉLJA. de poénnak jó volt. :D
""Nos, ebben a jövőbeli korban, amikor Ő visszajön, lesz itt egy másik király (az úgynevezett Antikrisztus), aki az egész bolygó feletti uralmat jogtalanul fogja gyakorolni, és fel fog sorakozni mögé az egész föld minden serege.
Na most kérdem én, hogy igazságtalanul bünteti-e Isten, a törvényes Király a lázadókat, akik nem hajlandók elfogadni az uralmát, és fegyverekkel fognak ellene támadni?"",
NINCS TÖRVÉNYES KIRÁLY! DEMOKRÁCIA VAN. MIVEL AZ EMBEREK A SZABAD AKARATUKNÁL FOGVA NEM FOGADJÁK EL A KIRÁLYSÁG INTÉZMÉNYÉT. SEM ROSSZ SEM JÓ KIRÁLY NINCS. DEMOKRÁCIA VAN. ÉS A SZABAD AKARAT JOGÁT JÉZUS SEM ÍRHATJA FELÜL CSAK AZÉRT MERT NEKI KIRÁLYKODHATNÉKJA TÁMAD :p/
VAGY HA MÉGIS AKKOR EL KELL VEGYE A SZABAD AKARATOT. MÁRPEDIG HA ELVESZI AKKOR NEM KELL HARC HANEM JÖHET A JÓSÁGOSSÁ VARÁZSLÁS. ÍGY NEM LESZ PUSZTÍTÁS.
JÉZUS EMBERKÉNT FOG VISSZATÉRNI? HA IGEN AKKOR A FÖLD ÖSSZES FEGYVERÉVEL NEM LEHET ELPUSZTÍTANI?
VAGY HA ISTENI LÉNYKÉNT TÉR VISSZA AKKOR MI ÉRTELME VAN HALANDÓ FEGYVEREKKEL TÁMADNI EGY HALHATATLAN, ELPUSZTÍTHATATLAN LÉNYRE?/ Ez megint értelmetlenné tette az egész történetet./
Hogy bocsáthatna meg Isten azoknak, akik _nem akarják_ Őt elismerni Urukként?
HOGY? HÁT ÍGY: "bocsáss meg nekik uram, nem tudják mit cselekszenek!" :D
""Hogy valósulhatna meg úgy a békesség királysága, ha tele lenne a föld titkos lázadókkal, akik gyűlölik Istent és az Ő népét, de magukba fojtják, mert "megjött a főnök"?""
HA ISTEN MINDENT LÁT ÉS HALL AKKOR HOGYAN LEHET ELŐTTE VALAKI "titkos lázadó"?
""Változtassa" őket jóvá, ezt komolyan gondolod? Tényleg olyannak képzeled Istent, aki eredetileg szabad akarattal rendelkező lényektől elveszi a szabad akaratukat és intelligencia nélküli "imádógéppé" varázsolja őket? ""
LÁTOM MÉG MINDIG NEM ÉRTED. VAGY NEM AKAROD.
ISTENNEK SEM A SZABAD AKARATOT SEM AZ INTELLIGENCIÁT NEM KELL ELVENNIE, HOGY VALAKI JÓSÁGOS LEHESSEN.
AKI JÓSÁGOS AZ EGY IDIÓTA BAROM? UGYE, HOGY NEM. SŐT BÖLCS, NAGYON BÖLCS.
TEHÁT ISTENNEK NEM ELVENNIE KELL AZ INTELLIGENCIÁT. ÉPP ELLENKEZŐLEG. ISTENI BÖLCSESSÉGGEL KELL ELLÁTNI AZ EMBERT.
ÉS AZ ISTENIEN BÖLCS EMBEREK NEM CSELEKSZENEK ROSSZAT, MERT MÉRHETETLEN BÖLCSESSÉGÜKNÉL FOGVA FELFOGJÁK MEGÉRTIK ISTENT. EZÉRT HELYESEN CSELEKSZENEK.
NEM AZÉRT MERT ROBOT, HANEM MERT AZ UNIVERZUM BÖLCSESSÉGÉVEL BÍR MINDEN EMBER ÉS EZÁLTAL TUDJA A HELYES UTAT.
"Mint megmondtam, SOHA nem fog arra sor kerülni, hogy Ő erővel ráerőltesse, rákényszerítse magát másokra! Akik nem akarnak Ő vele lenni, azokat a "külső sötétségre" fogja vetni..."
AZ EMBERT AKARATA ELLENÉRE A KÜLSŐ SÖTÉTSÉGBE VETNI AZ NEM ERŐSZAK? HANEM MI?
"" Szerintem nem olyan nehéz megérteni, hogy ha szabad akarat van, akkor nincs olyan, hogy erőszakkal "jóvá változtatok" valakit, aki gonosz akar lenni.""
DE KÜLSŐ SÖTÉTSÉGBE VETNI AZT LEHET? AZ NEM ELLENKEZIK A SZABAD AKARATTAL MI?
""És végül azt tanácsolom, próbáld meg elfogadni, hogy nem lehetsz Istennél igazságosabb.""
ÉN NEM IGAZSÁGOS VAGYOK, CSAK KÍVÁNCSI ÉS ÉSZREVESZEM A HIBÁKAT A RENDSZERBEN. :P
""Ha nem értesz mindent, nem baj, mert én se értek egy csomó mindent, senki emberfia sincs, aki mindent ért.""
MERT ISTEN NEM MERI MEGADNI NEKÜNK AZ UNIVERZÁLIS BÖLCSESSÉG KÉPESSÉGÉT
ÉS VÉGÜL EGY ÚJABB "HIBA A MÁTRIXBAN"
ISTEN HOGYAN BÜNTETHET MEG ENGEM, HA NEKEM SZABAD AKARATOM VAN ÉS NEM AKAROM, HOGY MEGBÜNTESSEN.
AKKOR NEM TEHETI MEG. VAGY ADDIG MÉGIS CSAK VISSZAVESZI A SZABAD AKARAT JOGÁT?
(a nagy betűs mondatok nem értékesebben a kis betűsöknél.
Még mielőtt valaki itt akarna támadni. Csak a könnyebb olvashatóságot szolgálja. Remélhetőleg)
Nézd, én nem tagadtam, hogy nem minden olyan világos és egyértelmű. Ha egyik kérdésedre sem tudnám a választ, akkor is bíznék benne, hogy Isten jó, és igazságosan cselekszik, mert ismerem Őt. Azzal is tisztában vagyok, hogy ez irracionális a te, vagy más olyasvalaki szemszögéből, aki nem hisz el semmit az egészből. Az én szememben is irracionális, épp ezért nem az agyammal közeledek Isten felé, hanem a szívemmel.
Sőt, azt is elmondtam, hogy már látom, hogy az érveléssel nálad nem sokra lehet menni, mert az érvek felének a lényege elmegy a füled mellett. Ez nem a te hibád, és tudom, hogy vannak ilyen esetek, nekünk azt tanácsolják ilyenkor, hogy hagyjuk abba a vitatkozást, és imádkozzunk. Én ezt fogom tenni. :)
De egyetlen kérdést még megválaszolok.
"A KIRÁLYSÁG EGY ÖNKÉNYURALMI RENDSZER. (remélem ezt nem kérdőjelezed meg. Ha valaki igen akkor annak talán egyéb könyveket is illene elolvasni a biblián kívül) EGY ERŐSZAKOS DIKTATÚRA ( a szándék lényegtelen e tekintetben.)"
De igen, megkérdőjelezem. És mindjárt megmutatom, hogy ezt még csak nem is a Bibliából veszem, hanem más könyvekből, amiket elolvastam. :)
Alkotmányos monarchiáról hallottál már? Kapásból két alapvető jelentőségű felvilágosodás korabeli gondolkodót tudok mondani, akik nemcsak jónak, hanem a lehető legjobbnak tartották ezt az államformát: John Locke és Montesquieu.
De a királyság és a demokrácia viszonyáról megkérdezheted Európa legrégibb demokráciáját, Angliát, mert nem hiszem, hogy jó néven vennék, amit leírtál. Tudtommal nem állítottam, hogy királyi önkényuralmi rendszer lesz vagy "istenkirályság" mint az ókori Egyiptomban. Az államforma - ha mai szavakkal akarjuk kifejezni - egy alkotmányos monarchiára fog hasonlítani, aminek az alkotmánya az Evangélium és maga Jézus Krisztus.
De ha valaha életedben imádkoztad esetleg (ha nem, akkor bocsi, mellényúltam :D) az ún. "miatyánkot", akkor már te is kérted Istent, hogy "jöjjön el a te királyságod", mert az eredeti kifejezés a Máté 6:10-ben ezt jelenti. Úgyhogy akár tetszik neked, akár nem, királyság lesz, és ezért ma több millió ember imádkozik nap mint nap. De Krisztus nem zsarnoki hatalommal fog uralkodni, hanem azoknak a közreműködésével, akik átadták az életüket Neki, amíg megtehették.
"Ímé eljött az Úr az ő sok ezer szentjével..." (Júd.1:14.)
Nagyon szeretném, hogy te is meglásd majd, mennyivel jobb lesz ez annál, mint amit te most feltételezel.
Isten veled! (Bár más kérdésnél még összefuthatunk. :D)
Az alkotmányos monarchia csak nevében királyság. Éppen az a lényege, hogy a népképviselet dönt.
A királynak nincs jogában pl önkényesen megölni valakit büntetlenül. A királyságban minden hatalom az uralkodó kezében van, ezért nem lehet semmilyen döntését megkérdőjelezni. És nem lehet felelősségre vonni.
Lásd Kínai császárság annak fénykorában. Vagy a tatárok, Mongolok a maguk idejében. De igaz ez pl a török császárra is.
Vajon miért döntötték meg a királyságokat, császárságokat?
Az, hogy pl az angolok a hagyományok tiszteletének oly módon rabjai, hogy hajlandóak egy látszat királyságot fenntartani...ez még nem igazolja a királyság létjogosultságát. Mert az valójában nem az. Csak nevében.
Attól, hogy egyes emberek az asztalra ülnek még az asztal nem válik székké.
81% 10:33
"egy alkotmányos monarchiára fog hasonlítani, aminek az alkotmánya az Evangélium és maga Jézus Krisztus"
Ha még visszajössz erre az oldalra, megmondanád, hogy az általad felvázolt képben milyen szerepet kap majd Annás, Kajafás, Heródes és Pilátus? Ugye, nem feledkeztél meg róluk?
Kérdezőnek:
Megmondanád, mit jelent az, hogy ==S T N==?
Biztos tudsz erre válaszolni, és akkor azt is meg tudod mondani, hogy jelen van-e úgyis a Bibliában és hol, hogy ahol nincs fenti módon leírva??
Ezt egy egyszerű válasszal meg lehetne oldani. Ezek a szereplők nem léteztek, vagy ha igen akkor nem tették valójában azt amit az "ördög bibliája" írt róluk.
Mivel külső megerősítés nincs a bibliai történetekről.
Vagy megtörtént vagy nem. Mivel ha feltételezzük, hogy a biblia az ördög nagy átverése, akkor annak minden szereplője a Sátán által kitalált vagy ha a történelemben valós létező személy volt akkor a szerepét írta át az utókornak úgy, hogy az az ő céljait szolgálja.
T. Kérdező!
Végig olvastam ezt a pár oldalas párbeszédet. Nagyon világos, érthető, logikus, tiszta válaszokat kaptál, érvekkel alátámasztva. Nem is szeretném folytatni, csak felmerült bennem hogy neked miért olyan nehéz elhinni azt, hogy ha itt az általad is megtapasztalható világban mindennek van következménye, mert ez törvényszerűség is. Akkor miért kételkedsz abban, hogy lesz egy számonkérés, és felelned kell tetteidért?
másik.. Ha valaki börtönbe tölti jogos büntetését, annak is megvolt a szabad akarata és ő maga döntött úgy hogy bűncselekményt követ el. De ha nem is hiszed az egészet, akkor nem értem miért aggódsz hogy igazságos-e az hogy több milliárd ember kerülhet a pokolba? Vagy úgy gondolod akár igaz is lehet?
Sok estben az általad logikusnak tartott válasz nem volt más, mint az, hogy "mert így van és kész"
Ezt én mint materiális szemléletű ember hagy ne tartsam már kielégítőnek. :)
Itt van Pl Jézus létének, halálának az értelme.
A válaszadó(K) szerint, Jézus az maga volt a testet öltött Isten.
Elemezzük csak. Isten meg szeretne bocsátani az embereknek az ő bűneiért (amit ennyivel megtehetne cécó ész színház nélkül, hogy MEGBOCSÁTOK!!!)ezért jézus b őrébe bújva 33 évíg becsapja az embereket (mivel másnak adja ki magát. Az is hazugság) majd mindent elkövet annak érdekében, hogy őt
keresztre feszítve megöljék. (könnyem megteheti, mert istenként minden eseményt ő irányít. Nem érez fájdalmat, mert Ő a mindenható és így ha nem akar nem érez. Könnyen vállalja a halál színjátékát egy elpusztíthatatlan...)
Szóval miért is kell 33 éven keresztül hazudozva, másnak kiadnia magát? Egy olyan megbocsátás érdekében amit Ő maga ad meg a saját maga színjátékának előre lezsírozott eredményeképpen?
Ezt a sok milliárd hívő nem látja? nem gondolkodnak el, hogy lám lám nem kerek a történet...
Júdásból árulót és bűnbakot csinál azzal, hogy belehajszolja abba amit tett. "amit tenni akarsz tedd meg mielőbb!" és ezzel öngyilkosságra "kényszeríti" és ő maga juttatja pokolra.
Apropó pokol. végítélet: milliárdnyi embert küld az úr a pokolra. akit oda küldenek azt valakinek fogadni is kell.
ha én lennék az ördög, csak, hogy kicsesszek a teremtővel, egy darabot nem fogadnék be közülük.
És akkor az isten mit csinál a sok kárhozatra váró, de hoppon maradt emberrel? Kiírja, hogy a pokol sztrájk miatt bizonytalan ideig zárva? Az égni szándékozók érdeklődjenek később?
Lám egy pillanat alatt be lehet dönteni a végítélet teóriát is. És ez csak nekem jut eszembe? Senki nem veszi észre a történet hibáit. pedig akkorák, hogy a szemünket szúrja ki.
Ez kb akkora baromság, mint a mindenkori kormányoknak az "adókat fogunk csökkenteni" dumáját benyalni.
nem ciki egy kicsit, hogy egy életen át rettegjünk a nem létező dolgoktól?
Mi lesz a következő? ha rossz leszek a télapó megetet engem a rénszarvasaival? Vagy elvisznek a pomogácsok?
Ne haragudjon rám senki, hogy nem tudok ezektől a dolgoktól rettegni. Ha az ördögnek pont az én lelkemre van szüksége, szíveskedjen feljönni érte. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!