Miért hisznek ezek a tudósok az evolúcióban, ha egyszer maguk is elismerik az alábbi problémát?
Nyilván ledöbbentett a hír, mivel személyes életével nem foglalkoztam soha. A felsorolt tények miatt néztem a videóit. Persze nézni is fogom, tervem, hogy az egyes állításaira begyűjtöm a forrásokat is. Ha valamire nem volna, akkor azt úgyis megtudom. :)
Van egy ember, úgy hívják, hogy Roger Martinez. Ez a figura a keresztény metál misszió terén végzett kiemelkedő szolgálatot, a legjobbak között tartották számon. Hosszú évekkel ezelőtt ateista lett, és ma is az. Ez nem teszi értéktelenné a munkáját, csak arról szól, hogy ő vétette el az irányt.
A bibliai Salamon király a világ legbölcsebb embere volt. Jóval később mégis bálványimádás bűnébe esett a nők hatására. Ez viszont mit sem változtat a Példabeszédek könyve, és a Prédikátor könyvének az értékén.
Kérdező ma 12:12
Elnézést, hogy nem a kérdésedre válaszolok.
Dr. Hovindról én is olvastam még tavaly valahol a neten, hogy valami pénzügyi visszaélés miatt lesittelték. Linket nem tudok adni, de ha rákeresel, biztosan találsz valamit.
Ez természetesen nem jó dolog szerintem sem; de nem a munkája, hanem a keresztény életének a hitelessége szempontjából. Azt pedig tudjuk, hogy mindannyian hibázhatunk, senki nem tökéletes. Az ítélkezés pedig az Úré, nem a miénk. Remélem, érted, mire gondolok... :)
gyakorivalasz2:
Nem a vitátokba akarok bekapcsolódni, csak megakadt a szemem egy kijelentéseden:
"Egyébként ha elválasztjuk a magánéletét és a munkáját, a Föld kora c. videóját egyszer teljes egészében magam cáfoltam meg, és még különösképp megerőltető sem volt. "
Erről lehetne tudni valamit bővebben? Esetleg tudnál adni egy linket?
Előre is köszönöm a válaszod.
Ha további kérdésetek van a Föld korával kapcsolatban akkor keressétek fel Völgyesi tanár urat, szívesen fogad titeket szeptembertől a Bme-n.
Én őszintén szólva nem értem hogyan van mersze valakinek úgy vitatkozni egyáltalán a ilyen jellegű dolgokról h egy logaritmust nem tud kiszámolni, differenciálegyenlet megoldásáról már ne is beszéljek. Teljesen hiteltelen Hovind is meg az összes többi aki azt gondolja h anekdoták által meg lehet ezeket érdemben vitatni.
-Miklós
Miklósnak:
Mindezen részletes számolgatások ellenére ott vannak a sok geológiai rétegen átfutó fák. Ott van a C14 a kőszénben is. Ott van az eset, hogy az izokrón mérés a Grand kanyon alján lévő kőzetet 270-szer idősebbnek datálta. Hiányzik a Hold felszínéről is több, mint 3 méter porréteg.
Mindezen tények igazolják, hogy a geológiai nézetek mítoszok (amúgy is tény, hogy 100 évvel a kormeghatározási eljárások előtt találták ki), igazolt továbbá, hogy egy adott mintában lévő izotóparány nem mutatja a lelet korát, csak feltételezik - tévesen, valamint azt, hogy attól, hogy valaki nagyon bonyolultan adja elő magát, és matekozni is jól tud, attól még nagyot tévedni is tud. A büszkeségtől kell megválni, hogy ezt felfogják, addig hülyék maradnak, mert büszkék.
Miklós!
Ha még el is fogadnám a fantasztikus tudományos elemzéseket, és a különböző radioaktív sugárzási mérések 'tökéletességét', azért azt is el kellene fogadni, hogy a tudománynak nem sok elképzelése lehet, hogy azon állapotok, melyek ma is vannak, az közel sem biztos, hogy x ezer évvel ezelőtt is éppúgy fent álltak, mint ma. Hogy mire gondolok? Magára a Bibliai özönvíz előtti időre. Mielőtt megnyíltak az ég csatornái (feltételezések alapján például egy jégréteg - 'elválasztotta a vizeket') az előtt is a radioaktivitás, legyen az akár a C14, vagy bármelyik, éppúgy és éppolyan mértékben érte az élővilágot, mint ma?
Közel sem. Az elmúlt 50 év tapaszta alapján meredek lenne ilyet állítani. Márpedig az özönvíz kettétör minden ilyen típusú elemzéseket. Ez az én hitem, amaz pedig a tiéd.
Te bátornak nevezed azon embereket, melyeket én, mi leszólunk, kikhez te felnézel, pusztán iskolai végzettsége illetve munkahelye alapján hajlandó lennél akár vakon is hinni benne. (Akiben mi vakon hiszünk, az az Úr, akiben te vakon hiszel, az a te hamis istened.) Engedtesség meg nekem is bátornak nevezni téged, ki a teremtő Isten igéje ellen szólsz. Hidd el, lehet, hogy neked nagyobb a hited, mint nekem --> ne nézd le a hívőket, mert akkor magadat is lenézed.
Üdv.
"...Akiben mi vakon hiszünk, az az Úr..."
azt hiszem innentől válik a vita értelmetlenné. a vakhittel nem lehet vitatkozni, a vakhit immunis az érvekre.
a realistát éppen az különbözteti meg a vakhitűtől, hogy nyitott a vitára, ha meggyőző bizonyítékokkal állnak elő, akkor hajlandó sutba vágni az addigi elképzelését, ugyanakkor kritikusan viszonyul minden, a tudomány addigi erdményeit vitató elkpzeléshez, bizonyítékot követel és nem elégszik meg a kinyilatkoztatással.
kedves vitakozó társam!
a te/ti hozzállásotok semmiben sem különbözik a diator nevű felhasználóétól, aki egy másik vita kapcsán makacsul ragaszkodik ama nézetéhez, miszerint a hold nem forog a saját tengelye körül, mivel mindig csak ugyanazt az oldalát láthatjuk. süket az érvekre, a legegyszerűbb kisérletet sem hajlandó elvégezni, mert a hit alapján áll és mereven elutasít minden észérvet.
te/ti is diatorok (404, feri, stb...) vagytok, amikor makacsul ismételgetitek az "érveiteket" és nem vagytok hajlandók figyelembe venni azokat a tényeket, amelyek ezeknek az "érveknek" ellentmondanak.
senki nem állítja, hogy a tudománynak immár mindenre tökéletes és teljes válasza van, de éppen ettől lesz a tudomány tudomány. kételkedik saját igazában is, mindig új és új bizonyítékokat keres az addigiak mellé, és ha valami ellentmondást talál, akkor nem a természetfelettiben keresi a választ.
"Márpedig az özönvíz kettétör minden ilyen típusú elemzéseket."
Márpedig az emlegetett özönvíz egy fizikai képtelenség, és nem tör ketté semmit, mert egy mese. Érted? Mese.
"Akiben mi vakon hiszünk, az az Úr, akiben te vakon hiszel, az a te hamis istened."
Akinek (és nem akiben!) én hiszek, az az egész életét annak áldozta, hogy bizonyos dolgokat megvizsgáljon. Akiben (és nem akinek!) te hiszel, az egy olyan lény, amely létezésének alátámasztására abszolút semmit nem tudsz felhozni, és innentől fogva nem vagy jobb az átlag skizofrénnél, aki a képzeletbeli barátjához beszél. Semmi különbség nincs köztetek.
Bocsánatot kérek, de megfogadtam h olyannal többé nem vitatkozom aki a Bibliai nagy özönvízben hisz, ez a tudománytalanság netovábbja nálam.
--------------------------------------------------------
"Ott van a C14 a kőszénben is."
azt ugye tudod h a C14-es módszer csak max 60000 éves mintákra ad helyes választ? mert e fölött nehezen különíthető el a háttérsugárzástól. valamint függ az anyag tömegétől is.
"Ott van az eset, hogy az izokrón mérés a Grand kanyon alján lévő kőzetet 270-szer idősebbnek datálta."
Erről tudnál többet írni vagy esetleg hivatkozást küldeni?
" Hiányzik a Hold felszínéről is több, mint 3 méter porréteg. "
??
"Mindezen tények igazolják, hogy a geológiai nézetek mítoszok"
Azt tudod h e módszerek kidolgozásáért Nobel díjat adtak? Ez szerinted mítosz?
"hogy valaki nagyon bonyolultan adja elő magát, és matekozni is jól tud, attól még nagyot tévedni is tud."
Völgyesi tanár úrra gondolsz? :D
szerintem ő inkább otthon van a témában mint mi, bár én még mindig úgy gondolom h tényleg segít a megértésben ha te is beleásod magad mélyen az adott témakörben és inkább matematikai egyenletekről vonsz le következtetéseket, mint anekdotákból.
csak kíváncsiságból: olvastad a "Kérdések a kezdethez" című könyvet? Mert mintha ott olvastam volna ugyanilyen megfogalmazásban a c14es módszer kritikáját. de azért fogadjátok már el h más-más "órák" vannak különböző korú anyagok méréséhez. a c14-es csak egy ilyen "óra" a sok közül.
A másik h a linkelt pdf-ben teljesen korrektül le van írva még a módszer kritikája is, el kéne előbb olvasni és aztán beszélgethetünk tovább, mert így semmi értelme nincs.
Komolyan nem értem ennyi bizonyíték után, hogy létezhetnek olyan korlátozott, és szűk látókörű, ellenben nagy szájú emberek akik képtelenek elfogadni egy már sokszor bizonyított folyamatot. Az a legnagyobb baj, hogy aki hisz, az mindezt vakon teszi. S ezt a vakságot teljesen természetesnek, és helyénvalónak tartja. Mellette meg maradi is, és mivel a bizonyítékok megingatnák szilárd hitét, csípőből utasítja el azokat, mert ezzel védi önmagát. Összeomlana az egész vár amit maga köré épített, és azért hangoztatja annyira hangosan a saját igazát, mert félti a saját várát.
Ezzel viszont kárt okoz. Kárt okoz a társadalomnak, és a jövendő generációnak. Kárt okoz a jövőnek, és a tudománynak. Ezzel meg az egész emberiség, és saját gyermekei, unokái, leszármazottjai jövőjének. Ahelyett, hogy (a kicsit bonyolult, de megtanulható) mai tanulmányok, tudományok könyveit olvasná, egy több ezer éves könyvet szorongat a kezében, és az egyetlen nagy igazságról prédikál. Azt a könyvet viszont elolvassa rengetegszer, a többitől meg elzárkózik. Azt az áltudományt ami meg megpróbálja a kettőt hamis módon egybefűzni, rögtön szeretettel publikálja tovább.
Miért jó ez?
Miért jó kárt okozni? Ráadásul ironikus módon annak ellenére teszi mindezt, ami a vallás egyik célja. Hiszen mit tanít a vallásotok?
Nem azt, hogy legyünk elfogadóak?
Nem azt, hogy legyünk toleránsak?
Nem azt, hogy ne hátráltassuk embertársainkat?
Nem azt, hogy álljunk készen az új dolgok befogadására?
Nem azt, hogy szeressük embertársainkat, segítsük őket, támogassuk őket, és adjuk meg nekik a lehetőséget arra, hogy többet tudjanak, és okosabbak legyenek?
Mert szerintem ezek a fontos dolgok. Hittel, vagy a nélkül, teljesen mindegy.
Ne gyűlölködjünk, ne uszítsunk, és ne próbáljuk saját akaratunkat másokra ráerőltetni, legyünk elfogadóak, és nyitottak a világ felé. Csak ezáltal érhetjük el lelkünk nyugalmát. Ez akkor is igaz, ha a lélek csak kémia. Ezt kéne tanítania egy vallásnak, de az emberekre nem ez ragad rá.
Persze kételkedni soha nem árt, de kételyeinket ne másokra vetítsük le úgy, hogy igazából azt se tudjuk, hogy miben kételkedünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!