Miért hisznek ezek a tudósok az evolúcióban, ha egyszer maguk is elismerik az alábbi problémát?
"Néhány tény ellene mond annak, hogy ez a hosszú idő rendelkezésre állt volna. Például az, hogy a C14 keletkezési, és lebomlási aránya még nem került egyensúlyba. Pedig ez (ha jól emlékszem) 30.000 év alatt történne meg."
Ezt nem egészen értem. Miféle egyensúlyról van szó?
Mi ez a 30 ezer év? Mihez képest?
Miért nem elég pontos a C14 kormeghatározás?
A kormeghatározási módszereket folyamatosan ellenőrzik és pontosítják, nem csak kitalálják és ülnek rajta.
Itt egy cikk a radiokarbonos kormeghatározásról:
Van benne szó mindenről, az alapelvről, a figyelembe veendő korrekciós tényezőkről, a pontosságáról. Ha megtalálod benne, hogy mire utaltál, akkor mond meg hol keressem, mert nem igazán értem mi vele a probléma.
Igazából azt sem egészen értem, hogy jön ide a radiokarbon kormeghatározás. A módszer, ezt a cikk is írja, 60 ezer éves mintákig használható, a korábbi linkekben szereplő leletek pedig ennél jóval régebbiek.
Ha a többi "tény" is ilyen, amelyek ellent mondanak a kellően hosszú idő meglétének, akkor szerintem új források után kellene nézned.
Nem a kormeghatározásról beszélek, hanem arról, hogy ahogy a C14 keletkezik, és elbomlik, az egy idő után egyensúlyba kerül. Mármint az aránya a bolygónkon. Ez az, amit még nem ért el, még mindig gyorsabban keletkezik, mint amilyen lassan elbomlik. Egy videóban láttam ezt, ott forrás is meg volt jelölve. A videósorazat kb 7 videóból áll, amelyek 1.5-2.5 óra hosszúak. De megvan a kiadó webcíme, amely gyorsan válaszol a kérdésekre, ha kéred, akkor küldöm a kérdést, és szállítom másnapra a forrással szignózott választ.
A C14 féle kormeghatározás amúgy egy másik érdekes ellentmondást tár fel, mivel C14 van a kőszénben, és a dínók csontjaiban is, ami elvileg lehetetlen, de mégis ott van. Ez megint olyan tényező, ami ellene mond a több millió éves mivoltuknak.
Először a videó helyét/címét kérném, mert ez egy se füle se farka dolognak tűnik. Utána keresve sem találtam semmilyen erre vonatkozó hivatalos forrást, csak és kizárólag kreacionista oldalakat.
Már maga az kétséges, hogy "dínók csontjaiban is" találtak ilyet, mivel az mér régen nem csont, így radiokarbonos vizsgálattal sem vizsgálható. A linkelt cikkben az is szerepel, hogy mi vizsgálható ilyen módszerrel. Az évmilliós kövült(!) maradványok nem szerepelnek közte, mert azok egyáltalán nem is szerves, de főleg nem széntartalmú anyagok.
"Értelmes Tervezettség Mozgalom"
Köszönöm, nincs több kérdésem.
Hovind tényleg olyan hiteltelen, hogy nem tudna úgy bemenni a McDonaldsba venni két hamburgert, hogy elhiggyék neki. Nem csak azért, mert nemhogy szakirányú, de még ahhoz kapcsolódó végzettsége nincs, hanem azért is, de még azt is ami van, olyan főiskolán szerezte, amit nem akkreditált.
Egyébként az szerintem a keresztények körében is aláássa népszerűségét, ahogy a nagy karizmatikus keresztény Hovind jelenleg is tíz éves börtönbüntetését tölti adócsalásért.
Egyébként ha elválasztjuk a magánéletét és a munkáját, a Föld kora c. videóját egyszer teljes egészében magam cáfoltam meg, és még különösképp megerőltető sem volt.
Ilyen szószólókra van szüksége a teremtés elméletnek? Szerintem még maga sem hiszi el, amit prédikál, csak jól keres rajta.
A többivel majd foglalkozok, amikor hazajöttem vasárnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!