ÉRTELMES! Hívők, válaszolnátok néhány kérdésemre?
Nos lenne néhány kérdésem, elsősorban a legelvakultabb keresztényekhez, hogy ezeket ők hogy magyarázzák.
1. Ha Isten hajlandó megelőzni a rosszat, de nem képes rá, akkor nem mindenható. Ha képes rá, de nem hajlandó, akkor gonosz. Ha nem képes és nem is akarja, akkor miért mindenható Isten?
2. Ha Ő a szeretet istene, akkor miért kell a "bűnösöknek" örökkévalóságig szenvednie a pokolban? Hol itt a szeretet, a megbocsájtás?
3. A legvadabb kreacionisták, akik 7000 évvel ezelőttre teszik a Föld teremtését, hogy magyarázzák pl a dinoszauruszokat?
4. Mi a helyzet a földönkívüli élettel? Isten az egész univerzum teremtője, vagy csak az emberek Istene?Tekintsünk el most attól, hogy "de nincsenek földönkívüliek", ezt Istenre is ráhúzhatjuk, a végtelen(és táguló) világegyetemben a csillagok és bolygók megszámlálhatatlan ezermilliárdjai közt elég nevetséges feltételezés, hogy mi vagyunk az egyetlen értelmes életforma.
5. Ha Isten az egész univerzum teremtője aki mindenható és tökéletes, miért törődik olyan pitiáner, emberi dolgokkal mint pl a paráznaság, lopás, stb? Nincs jobb dolga mint ezeket jegyzetelni?
6. Ha nem csinálhat az ember faragott képet, bálványt Istenről, miért kell a templom? Hol említette Jézus bármikor is, hogy emeljenek templomokat?
7. Ha csak egyetlen Isten van, kik azok a "mi" akinek Isten a képére az embert teremtette?Ha Isten egy, kik azok rajta kívül, akik tudják a rosszat és a jót?
(1 Móz. 1,26 "És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre"
1 Móz. 3,22 "És monda az Úr Isten: ímé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy, jót és gonoszt tudván." )
Hirtelen most ennyi, kérem értelmes emberek válaszoljanak csak, az ilyen "pokolra jutsz" meg hasonló válaszok nem érdekelnek. És félreértés ne essék, én nem vagyok ateista, hiszem hogy a világmindenséget egy értelmes erő teremtette és tartja fenn, minden egyes részével együtt, de ő nem ítélkezik, nem büntet, nem áll bosszút, nem szeret, csak egyszerűen VAN.
Az a baj, hogy a legtöbben a Bibliában leírt dolgokat tényként kezelitek, és ezzel próbáljátok bizonyítani az igazatokat. Jézus léte sincs történelmileg bebizonyítva, de ha még létezett is valamikor, senki nem tudja megmondani hogy tényleg Isten fia volt-e, vagy tett-e csodákat.
A Védikus irodalom 3-4000 éves, vannak benne elég hajmeresztő dolgok(földkörül keringő csillagbárkában laktak az istenek, meg fémből készült "égi hajókkal" repkedtek ide-oda a Földön.. És még rengeteg ilyen, és mondom, ezek közül a legrégebbi asszem 4000 éves, sehol nem volt még Jézus meg a kereszténység).
De ezeket a leírt dolgokat is tényként kezelik az ebben hívők(és nekem is sokkal szimpatikusabb, hogy a múltban valamilyen nagyobb tudással rendelkező intelligens faj látogatott meg minket, őket hittük/hisszük Isteneknek), meg azt is, hogy a kék bőrű Krisna leszállt az égből és démonokkal hadakozott. Ezeknek sincsen több valóságalapja mint a Bibliában leírtaknak, hogy Jézus a vízen járkált meg kenyeret teremtett meg kézrátétellel meggyógyította a leprást.
Remélem értitek, mire akarok kilyukadni. Ebben a vitában a Bibliában leírtakat ne vegyük ténynek, mert SEMMI ismétlem semmi bizonyíték nincs a benne leírtakra, valamint tanultabb emberek tudják, hogy az egyház ezerszer átíratta, kivett és rakott bele részeket(kanonizáció). Ha ezen kívül tudtok logikus, bizonyítható érveket felhozni, azokat szívesen fogadom.
Pl. az evolúció és az ősrobbanás többször bizonyított TÉNYEK, a ti állításaitok pedig egy 2000 éves ezerszer átírt könyvön alapulnak.
Honnan veszed,hogy a Biblia történelmileg nem bizonyítható? Utána néztél valaha?
A Biblia
Biblia létezése önmagában bizonyítja Istent.
Az írásban rögzített szóbeli kijelentés teljesen logikus egy szavakkal kommunikáló Istentől. Ján.1/1
A páratlansága:
-Keletkezésében (1600 év alatt, több mint negyven különböző szerző írta)
-Egységessége ( A hatalmas időintervallum és a szerzők koruk beli, társadalmi rangjukban, vagyoni helyzetükben, kultúrájukban való különbözősége ellenére hihetetlen egységességgel írnak az élet legalapvetőbb kérdéseiről.)
-Sokrétűsége (Az élet minden területét érinti.)
-Tökéletesen megfelel a valóságnak ill. az empirikus tapasztalatainknak. (Minden ember úgy él, mint ha a Biblia igaz lenne.)
-Az általa felvázolt világkép és csakis ez a világkép válaszolja meg hibátlanul a filozófia három alapkérdését.
-Pontossága.
-Üzenete - ember ilyet nem ír.Ján. 13.19
Most megmondom néktek, mielőtt meglenne, hogy mikor meglesz, higyjétek majd, hogy én vagyok.
Próféták:
-Isten üzenetét tolmácsolták
-Az üzenetük hitelességét igazolandó, az emberi és egyéb nem Isteni hatáskörön túl JÓSOLTAK, azaz PRÓFÉTÁLTAK. (Téren és időn túli befolyás köre - Isteni befolyás ill. hatalom köre.)
Megjegyzés:
-rövid és hosszú távú jóslatokat kellett tenniük
-ha a rövidtávú nem jött be, megkövezhették őket
-a zsidóság léte arról szólt, hogy Ismerik Istent
Próféciák köre:
-zsidó nép - szétszóratás, összegyűjtés
-országok, városok, történelmi események - Kő kövön nem marad, Világbirodalmak, Egységes világrend, Tirusz
-eljövendő Messiás(Isten) - 333db
-örökkévalóság
6408 próféciából 3268 már bekövetkezett mégpedig hiba nélkül.
3268 jóslat véletlenszerű bekövetkezésének a valószínűsége, 50%-os alapvalószínűséggel számolva. (ua fehér mint fekete golyó)
1/ sorrendiség nélkül folyamatosan fehéret húzunk: 1,714x10 a -984-diken.
-1264 kockával egyszerre hatost
-138 szor egymás után hatos a LOTTOn
-hány golyóból kellene húzni hatot, hogy a fenti valószínűséget kapjuk?
2,737x10 a 164-diken db golyó, de a helyzet az, hogy az egész világegyetemben csak 10 a 80-adikon db atom van. Ha annyi világegyetemünk lenne, ahány atom a mostaniban akkor ebben a hihetetlen tömegben is csak 10 a 160-dikon atom állna a rendelkezésünkre. Ebből kellene hat db atomot kihúzni egymás után.
EZ LEHETETLEN!!!
Ez bizonyítja egy Transzcendentális, tér és idő felett létező Isteni lény létezését.
Még valami, az ismeret azért létezik, mert ez a Isten szólt. Ha hallgatott volna és nem mondta volna el az álatlános és specifikus kijelentésén keresztül, hogy ő milyen, semmit sem tudnánk.
1.) A Biblia számos részének történelmi hitelessége mellett rengeteg bizonyíték szól, úgy is mondhatnám, hogy jelenleg az a helyzet, hogy Izraelben - kis túlzással - minden nap fedeznek fel ilyeneket. Dávid városának kőfalát, amiről azt hitték, hogy nem is létezett, nemrég kiásták a földből. A Templom nyugati fala a mai napig áll, azon a helyen, ahol a Biblia írja, tehát a templom létezett. Dániel könyvében annyira pontos az időszámításunk előtti 4-5 századra vonatkozó előrejelzés, hogy még ha utólag keletkezett is volna, hiteles történetírási forrásnak lehetne tekinteni.
2.) A Biblia az egyik legértékesebb írásos történetírási forrás is az ókori történelemről. Jézus életének ténykedéseire nyilvánvalóan nincsenek tárgyi bizonyítékok, nem lehet mutogatni az általa meggyógyított embereket, a megszaporított kenyeret. De a létezése történelmileg bizonyított tény, akár elhiszed, hogy Isten Fia, akár nem. Önmagában a Bibliában szereplő négy evangélium és a kereszténység 2000 éves története bizonyítja egy ilyen kaliberű "vallásalapító" létezését, de ha ez nem lenne elég, más hitelesnek tartott ókori történetírók is írásos bizonyítékot szolgáltatnak a létezéséről. Ilyen például a 2. században alkotó Josephus Flavius. Ha neki nem hiszel, akkor kitépheted a törikönyvedből a római történelemről szóló rész nagy hányadát is, mert egy csomó történelmi eseményről egyedül az ő tudósításaiból tudunk.
3.) Való igaz, hogy a keresztények egy része úgy kezeli a Bibliát, mintha az egész igaz lenne. Én például azért teszek így, mert annyira koherens, hogy akármit veszünk ki belőle, értelmét veszti. Nincs értelme hinni fél bibliában, bár tudom, hogy vannak olyanok, akik azt állítják, hogy nem hisznek az ószövetségben, csak az újban. Az az egy probléma, hogy akkor az újszövetségben sem hisznek, amely egyértelműen állítja, hogy Jézus Krisztus az ószövetségi próféták által megígért Messiás, és a rá vonatkozó próféciák jelentős részét betöltötte első eljövetele során.
Mi értelme van az embernek a nézeteit egy ókori könyvre alapozni, és annak állításait igaznak elfogadni?
Gondolom, ez egy nagy kérdés benned. Hidd el, hogy nem tennék így, és a keresztények nagy része sem tenne így, ha nem működne. De az a helyzet, hogy világszerte emberek milliói tudnak arról beszámolni, hogyan változtatta meg az életüket az, hogy erre a könyvre kezdték alapozni. Ez nem csalás, nem ámítás: a szociológia konzekvensen elismeri azt a nem kis mértékű társadalmi hatást, amit a kereszténység képes gyakorolni a társadalomra és az egyénekre egyaránt. Nem lehet letagadni azt, amikor orvosilag bizonyíthatóan megmagyarázhatatlan módon gyógyulnak meg emberek, mert papírjuk van róla, hogy AIDS-esek vagy rákosok voltak, és arról is, hogy meggyógyultak. Nem lehet letagadni azt, amikor súlyos drogfüggők élete egy csapásra megváltozik, felhagynak a szerhasználattal, és boldog, többgyermekes családapák lesznek. Azért nem lehet ezeket letagadni, mert ők maguk élő bizonyítékai ennek azzal, hogy élnek. Erre lehet mondani, hogy vannak drogfüggők, akiknek hosszas küszködés után sikerül tisztának maradni évekig. De az a helyzet, hogy nagyon kevesen vannak olyanok, akik azután sosem esnek vissza, és a kísértés örökre megmarad bennük. A Krisztus által megszabadultak viszont nem számolnak be ilyenről. Személyesen is ismerek ilyen embereket, akik szívesen el is mondják a történetüket.
És nemcsak az ő példájukkal dobálózok, hanem a saját életemben is tapasztalom, és nemcsak én, hanem sokan mások, hogy ha úgy élünk, ahogy a Biblia tanítja, akkor azok a következmények valósulnak meg az életünkben, amelyeket a Biblia ígér. Sőt, azt is látjuk, hogy ha valaki nem úgy él, ahogy a Biblia tanítja, annak az életében azok a következmények valósulnak meg, amelyeket a Biblia nekik ígér.
"5. Mózes 30:19:
Bizonyságul hívom ellenetek ma a mennyet és a földet, hogy az életet és a halált adtam előtökbe, az áldást és az átkot: válaszd azért az életet, hogy élhess mind te, mind a te magod."
Ezért hiszünk mi a Bibliában, a Biblia Istenében, és alapozzuk rá az életünket.
Ezt neked nem kötelező megtenned, ha nem szeretnéd. De ne mondd indulatból azt, hogy hülyék vagyunk, és minden alap nélkül élünk úgy, ahogy élünk.
Azon gondolom még egyikőtök se gondolkodott el, hogy az egész Biblia, főleg a Tízparancsolat a társadalom kontrollálására, és kordában tartására lett kitalálva. Nem, nem mondom hogy nem jók a parancsolatok, ne ölj, ne lopj, stb.. Én csak azt mondom, hogy a VIlágegytem teremtőjének van jobb dolga is, mint ilyen idétlen szabályokat hozni, meg pont ezzel fog majd foglalkozni, hogy Kovács János Ópusztaszeren ellopta-e a szomszéd kapáját, meg megcsalta-e a feleségét.. Egyszerűen ésszerűtlennek tartom. De mindenki úgy él persze ahogy akar, csak a rengeteg elfojtott indulat és főleg az elfojtott szexualitás később rengeteg lelki és pszichológiai gondot okoz nagyon sok embernél. Nagyon sokan nem mernek önmaguk lenni, mert az nem tetszik akkor Istennek, és pokolra jut, meg a többi hívő elítéli.
Ez itt a legfőbb probléma!
Innentől pedig én lezárom a vitát, mindenki hisz amiben akar, a Biblia számomra, bármivel is próbálkoztok előhozakodni, NEM hiteles forrás, NINCS rá bizonyíték, hogy Isten diktálta ezeket a sorokat, ezt tényleg vagy elhiszi az ember, vagy nem. Én nem hiszek benne, Istenben hiszek, a vallásban és az egyházban nem, mégis boldog vagyok így is, hogy elég gyakran megszegem a parancsolatokat :)
Mindenkinek további kellemes napot!
Köszi, neked is további szép napot!
Ha hiszel Istenben, az nagyon jó kezdet, akkor innentől át is adhatom a Főnöknek a terepet. :) A munkát igazából mindig Ő végzi el, mi csak jártatjuk a szánkat, mert ez a dolgunk. :)
Nem értelek! ...ha te hiszel valamiben, akkor mi a te dilemmád?
Szeretnéd, ha mindenki úgy hinne és abban amiben te? .. de nem túlzás ez?
1. A rossz nem tőle származik, ő ugyanis jót tett az emberrel, hiszen életet adott neki, valamint táplálékot, otthont, és az állatok fölé rendelte.
Azért hagyja meg a rosszat, hogy próbára tegyen minket, szabad akaratunk van, hogy mit választunk.
2. Nem tudom. Ő felajánlja a megtérés lehetőségét. Ha nem élünk vele, az a mi bajunk.
3. Lehetne úgy is mondani, hogy a dinoszauroszokat is ő teremtette, de aztán eltörölte őket, hogy helyet csináljon az embernek.
4. Nem tudom. Ha vannak földönkívüliek, akkor nekik is lehetnek saját prófétáik, akiket az Úr küldött hozzájuk.
5. Azért, mert ha nem lennének ezek a törvények, az emberek még többet vétkeznének. Így legalább tudjuk, hogy bűnt követtünk el, és meggyónhatjuk a bűneinket.
Bár ezt ilyen formán nem tudom megmagyarázni.
6. Az ókorban is voltak templomok, azt hiszem Mózes törvényeiben van erre vonatkozólag írás.
7. Szerintem az angyalokra gondol, és a szentekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!