(Kezdő) Fiatal színészek válaszolnátok pár kérdésemre?
Figyelt kérdés
Első sorban a fiatalokat szeretném kérdezni a színészetről,hogy hogy kezdték?Hogyan is zajlik egy próbátok?Ha megkérlek mesélsz nekem pl: a szöveg megtanulásáról vagy hogy milyen szerepeket kap egy kezdő?
A musical énekesek kapnak prózai szöveget?Ők csak énekelnek?A kezdő énekesek kisebb csoportot alakítva együtt lépnek fel?
Ezeken kívül várom a tapasztalataitokat,nagyon érdekelne minden.14 vagyok és megtetszett minden,viszont semmit sem tudok róla :S
Előre is köszönöm!
2011. márc. 22. 14:37
1/4 anonim válasza:
En ugyan nem vagyok szinesz, de 10 evig tanultam es anyukam szinhazban dolgozik, miota az eszemet tudom, igy van egy kis ralatasom. Probafolyamat az un. olvasoprobaval indul. Ezen reszt vesz az osszes szinesz es osszeolvassak a szoveget. Aztan elkezdik szinpadon, eleinte behivjak az osszes szereplot es reszeket, jeleneteket probalnak, rettento precizen, minden mozdulatot kidolgozva. Kesobb, elorehaladva a proba folyamatba mar csak azokat hivjak be, akikrol tudja a rendezo, hogy aznap csak veluk dolgozik. A rendezo mellett van egy asszisztens, o mindent jegyzetel. Bemutato elott 1-2 hettel jonnek az osszprobak, mikor mindenki bent van es gordulekenyen, esetleg 1-2 lealassal megy a darab. Kozben persze, elkeszulnek a jelmezek is. Szoveget nem tanulnak a szinesz ismeroseim, proba kozbe rejuk ragad tobbnyire, ami nem, mert mondjuk hosszabb, azt bemagoljak. Hogy ki, milyen szerepeket kap, az nem egeszen attol fugg, hogy kezdo-e. Ha tehetseges, jatszhat valaki 15 evesen is Romeot. Ez inkabb alkati kerdes, egy babaarcu szinesznore ritkan osztanak oregasszony szerepet. A musical szineszek is kapnak szoveget, bar nem sokat, de a musical is azert boven tartalmaz prozai reszt. (youtubeon rajta van a teljes romeo es julia, magyar verzioja, ott megfigyelheted) A kezdo enekesek, akik kissebb csoportban vannak, rendserint studiosok. Ok meg tanuljak a szineszetet, fel evente/evente vizsgaznak es kozben kissebb szerepekkel tanusitjak tehetseguket. Ha van meg kerdesed irj. :)
2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm: ) hirtelen nincs,de ha van kedved még mesélhetsz:p minden érdekel,mivel csak még színházban voltam.Szinte még iskolai darabokban sem léptem fel: S Ez baj lehet? Akadályozhat? Nem bánnak majd velem másképp,hogy még többet kell velem foglalkozni? Ha nem tudok ott valamit akkor kiküldenek?:$ mondjuk tőlem függ,hogy hogyan is kezelem a helyzetet: )
2011. márc. 22. 15:03
3/4 anonim válasza:
Nem egeszen ertem, hogy hol szeretned ezt tanulni. Tudod szinesznek lenni a mai vilagban nem egy "eletbiztositas". A kapcsolatok segitenek sokat, ha kiemelkedoen tehetseges vagy meg akkor is nehezen boldogulsz. Ha altalanos iskolas vagy, mehetsz olyan gimibe, ahol ezzel foglalkoznak. Ha mar kozepsulis vagy, 4 ev mulva jelentkezhetsz a szinmuveszetire (900-bol evente 15 ember jut be) vagy studiosnak valamelyik szinhazhoz. Utobbi sok penzbe kerul, de tobb az esely ra, mint a szinmure. Jol gondold ezt at, mert nagyon sokat kell hozza gyakorolni es befektetni es feladni, hogy sikeruljon. (en nyertem par versenyt gyerek szineszkent, es szerepeltem is, megse lettem az, mert prostitualt szakma, tehat az jut elorebb aki jo emberhez megy "kerdezoskodni")
4/4 A kérdező kommentje:
olyan suliba megyek egy ének szakra.: )
Na most kicsit beparáztam,tuti nem lennék benne abba a 15-be.Mivel verseket is kell tudni jó hangsúlyban előadni az nem nagyon megy.
2011. márc. 22. 15:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!