Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha be akarsz lépni a Hit...

Ha be akarsz lépni a Hit Gyülekezetébe, tényleg igaz, hogy anyagi javaid nagy részét be kell szolgáltatnod?

Figyelt kérdés
Csomóan azt mondják, hogy az egész csak a pénzszerzésről szól. Nem akarok belépni, van már saját vallásom, de azért ez eléggé meghökkentett!
2011. júl. 21. 16:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/87 anonim ***** válasza:
81%

Viktor 06:

Köszönöm, Tőled is nagyon jól esik... :)

A Te válaszaidat is szívesen olvasom mindig. :)

Az Úr áldjon meg titeket!

Meg még rakjuk hozzá az ároni áldást is... :))

2011. aug. 2. 23:07
 72/87 anonim ***** válasza:
100%

Akár jogosan kérhetnék is:

"Apostolok Cselekedetei 4:1

32A hívõk sokaságának pedig szíve-lelke egy vala; és senki semmi marháját nem mondá magáénak, hanem nékik mindenök köz vala. 33És az apostolok nagy erõvel tesznek vala bizonyságot az Úr Jézus feltámadásáról; és nagy kegyelem vala mindnyájukon. 34Mert szûkölködõ sem vala õ közöttük senki; mert valakik földek vagy házak birtokosai voltak, eladván, elhozák az eladottak árát, 35És letevék az apostolok lábainál: aztán elosztatott az egyesek közt, a mint kinek-kinek szüksége vala."

Mégsem kérik. Az első gyülekezetek még így működtek. Hamar kiderült azonban, hogy az emberek hazugsága miatt ez nem kivitelezhető.

"Apostolok Cselekedetei 5:1

1Egy ember azonban, név szerint Anániás, Safirával, az õ feleségével, eladá birtokát. 2És félre tõn az árából, feleségének is tudtával, és valami részét elvivén, az apostoloknak lábai elé letevé. 3Monda pedig Péter: Anániás, miért foglalta el a Sátán a te szívedet, hogy megcsald a Szent Lelket, és a mezõnek árából félre tégy? 4Nemde megmaradva néked maradt volna meg, és eladva a te hatalmadban volt? Miért hogy ezt a dolgot cselekedted szívedben? Nem embereknek hazudtál, hanem Istennek. 5Hallván pedig Anániás e szavakat, lerogyott és meghala; és mindenekben nagy félelem támada, kik ezeket hallják vala. 6Az ifjak pedig felkelvén, begöngyölék õt, és kivivén eltemeték. 7Történt aztán mintegy három órai szünet múlva, hogy az õ felesége, nem tudva, mi történt, beméne. 8Monda pedig néki Péter: Mondd meg nékem, vajjon ennyiért adtátok-é el a földet? Õ pedig monda: Igen, ennyiért. 9,Péter pedig monda néki: Miért hogy megegyeztetek, hogy az Úrnak lelkét megkísértsétek? Ímé a küszöbön vannak azoknak lábaik, a kik eltemették férjedet, és kivisznek téged. 10És azonnal összerogyott lábainál, és meghala; bemenvén pedig az ifjak, halva találták őt, és kivívén eltemették férje mellé. "

Így marad a tized és egyéb adományok. Csakhogy ezt sem kérik, hanem a hívekre bízzák. Mert a híveknek nem feléjük van elszámolásuk, hanem Isten felé.

2011. aug. 3. 14:37
 73/87 anonim ***** válasza:
91%

Lehet, hogy már volt, nem olvastam végig mind a 8 oldalt.

Ha be kéne a nagy részét adni, akkor szerinted ki járna oda?

Olyan üres lenne , hogy csak na.

2011. dec. 27. 14:43
 74/87 anonim ***** válasza:
0%

igen kell adni.

a szomszédom meg volt szorulva,nem tudott adakozni ezért a hitesek azt mondták hogy adja oda az autóját nekik vagy kizárják

2012. febr. 7. 01:26
 75/87 kzs ***** válasza:
51%

"igen kell adni.

a szomszédom meg volt szorulva,nem tudott adakozni ezért a hitesek azt mondták hogy adja oda az autóját nekik vagy kizárják"

Persze haver... :)

Azt nem mondták neki, hogy "pénzt vagy életet"?

Befejezhetnéd az ökörködést haver!

Különben ha tudni akarod, semmiféle kötelező anyagi beszolgáltatás nincs. Adakozás van, amit mindenki úgy értelmez, ahogy akar: ha van rá hited, akkor adsz. Ha nincs rá hited, akkor nem adsz.

Ennyi, és jó lenne már ezt a témát befejezni, mert baromian unalmas.

2012. febr. 7. 17:55
 76/87 anonim ***** válasza:
81%

@kzs:

A 72 %-os (tegnap még 73 %-os volt) szerintem egyszerűen egy provokátor. Tegnap éjjel legalább öt, a Hit Gyülivel kapcsolatos kérdést teleköpködött a különböző "rémtörténeteivel". Nem tudom, megvannak-e még a válaszai, vagy törölték-e őket, de ezekből simán látszik, mennyire hitelesek lehetnek az infói. Remélem, előbb-utóbb kigyomlálják innen a modik; mivel a szabályzat szerint egy bizonyos számú törölt válasz kitiltást von maga után.

Üdv. :)

2012. febr. 7. 18:42
 77/87 kzs ***** válasza:
71%

@ Berta Wooster ('ma 18:42')

Köszi a válaszodat.

Most, hogy egy kicsit végigböngésztem a tegnap éjjel közzétett válaszokat, provokatív jellegű hozzászólásokat nem találtam - lehetséges hogy törölve lettek.

Azért elképesztő, hogy olyan ökörségeket lehet olvasni, hogy az autóját akarták megszerezni az illetőnek (merthogy különben kizárják) - szemenszedett aljas hazugság, és a legrosszabb hogy úgy van beállítva, mintha megtörtént esemény lett volna: "...a szomszédom meg volt szorulva..."

Én viszont teljes bizonyossággal tudom állítani azt, hogy a Hit Gyülekezetében folyó anyagi dolgok teljesen tiszták és becsületesek - Igehirdetéseikben és cselekedeteikben egyaránt a SzentÍrást követik.

Én ezt állítom (még akkor is, ha lepontoznak, vagy törölnek ezért).

2012. febr. 7. 23:35
 78/87 anonim ***** válasza:

@kzs:

Igazán nincs mit. :)

Viszont tényleg csak kicsit böngészted végig a 02. 07-én éjjel érkezett válaszokat. Én most alaposan átnéztem ezeket, és ide kukucs, mindegyik kérdésnél jelenleg az utolsó válasz a 72 %-os trollé:

1. 02. 07. 01:16

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2. 02. 07. 01:20

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

3. 02. 07. 01:28

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

És persze közben ehhez a kérdéshez is írt 01:26-kor.

Tehát ez összesen négy válasz, egytől egyig ... khm... szóval elképesztő. Tényleg nem értem, hogyhogy nem törölték le ezeket.

És van még egy infóm, nemsoká írom. :)

GBU

2012. febr. 8. 00:33
 79/87 anonim ***** válasza:

Szóval, az a bizonyos másik infó:

Átfutottam az itteni válaszokat, és rájöttem valamire: Szerintem a tizedfizetés ellen annyira ágáló 19 %-os (a vita idején még 22, ill. 20 %-os) válaszoló mégiscsak Jehova Tanúja! Méghozzá az a JT, aki idén 01. 06-án kiírt egy kérdést, miszerint lehet tőle kérdezni; aztán pár nap alatt sorban az összes válaszolót elutasította válaszadás nélkül, különböző ürügyekkel, ráadásul mindenféle mocskolódások kíséretében.

Válaszolgatott ott két másik JT is, de az egyik - a kérdezővel együtt - már rég lelépett; már csak a 34 %-os JT vitatkozik napok óta egy ateista válaszolóval. Hát igen, őt meg ismerjük: nem az a fajta, aki bármikor is be tudta volna fejezni a vitatkozást... :P

A kérdést lásd itt (kicsit hosszú, már a 48. oldal végén járnak a válaszok, de érdemes rászánni az időt az olvasásra):

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

Ebben a kérdésében többször kifogásolta az értékelési rendszert, sőt, egy másik kérdést is kiírt ezzel kapcsolatosan. A kérdést letörölték már, de a 2. oldal Google által tárolt változata még elérhető:

[link]

Hogy meddig, azt nem tudom, mert az első oldal sincs már fent. Ja, és KÉT twitteroldalra is felrakták valakik a kérdést, gondolom, a nagyközönség szórakoztatása céljából... :P

Én azt gondoltam akkor, hogy a kérdező új itt, a GYK-n...

Hát, most már úgy látszik, hogy nem; tehát nem csak pár nap, de több hónap sem volt elég arra, hogy utánanézzen a rendszer működésének, a szabályzatnak... Ehelyett inkább hőbörgött, vádaskodott, rágalmazott másokat. No comment.

Írt néhány választ is (januárban, akkor is 19 %-on állt); úgyhogy még tudnék írni néhány érdekességet, de most inkább kihagyom. :)

Shalom. :)

2012. febr. 8. 00:46
 80/87 anonim ***** válasza:
19%
Igen be kell szolgáltatni a fizetésed 10%-át,és mindezt fondorlattal teszik,úgy manipulálják a megvezethető bizonytalan embert,hogy ő saját magától adja oda a javait.Ennek csak a befojásolhatóak dőlnek be.
2012. jún. 11. 15:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!