Ha be akarsz lépni a Hit Gyülekezetébe, tényleg igaz, hogy anyagi javaid nagy részét be kell szolgáltatnod?
Viktor 06:
Köszönöm, Tőled is nagyon jól esik... :)
A Te válaszaidat is szívesen olvasom mindig. :)
Az Úr áldjon meg titeket!
Meg még rakjuk hozzá az ároni áldást is... :))
Akár jogosan kérhetnék is:
"Apostolok Cselekedetei 4:1
32A hívõk sokaságának pedig szíve-lelke egy vala; és senki semmi marháját nem mondá magáénak, hanem nékik mindenök köz vala. 33És az apostolok nagy erõvel tesznek vala bizonyságot az Úr Jézus feltámadásáról; és nagy kegyelem vala mindnyájukon. 34Mert szûkölködõ sem vala õ közöttük senki; mert valakik földek vagy házak birtokosai voltak, eladván, elhozák az eladottak árát, 35És letevék az apostolok lábainál: aztán elosztatott az egyesek közt, a mint kinek-kinek szüksége vala."
Mégsem kérik. Az első gyülekezetek még így működtek. Hamar kiderült azonban, hogy az emberek hazugsága miatt ez nem kivitelezhető.
"Apostolok Cselekedetei 5:1
1Egy ember azonban, név szerint Anániás, Safirával, az õ feleségével, eladá birtokát. 2És félre tõn az árából, feleségének is tudtával, és valami részét elvivén, az apostoloknak lábai elé letevé. 3Monda pedig Péter: Anániás, miért foglalta el a Sátán a te szívedet, hogy megcsald a Szent Lelket, és a mezõnek árából félre tégy? 4Nemde megmaradva néked maradt volna meg, és eladva a te hatalmadban volt? Miért hogy ezt a dolgot cselekedted szívedben? Nem embereknek hazudtál, hanem Istennek. 5Hallván pedig Anániás e szavakat, lerogyott és meghala; és mindenekben nagy félelem támada, kik ezeket hallják vala. 6Az ifjak pedig felkelvén, begöngyölék õt, és kivivén eltemeték. 7Történt aztán mintegy három órai szünet múlva, hogy az õ felesége, nem tudva, mi történt, beméne. 8Monda pedig néki Péter: Mondd meg nékem, vajjon ennyiért adtátok-é el a földet? Õ pedig monda: Igen, ennyiért. 9,Péter pedig monda néki: Miért hogy megegyeztetek, hogy az Úrnak lelkét megkísértsétek? Ímé a küszöbön vannak azoknak lábaik, a kik eltemették férjedet, és kivisznek téged. 10És azonnal összerogyott lábainál, és meghala; bemenvén pedig az ifjak, halva találták őt, és kivívén eltemették férje mellé. "
Így marad a tized és egyéb adományok. Csakhogy ezt sem kérik, hanem a hívekre bízzák. Mert a híveknek nem feléjük van elszámolásuk, hanem Isten felé.
Lehet, hogy már volt, nem olvastam végig mind a 8 oldalt.
Ha be kéne a nagy részét adni, akkor szerinted ki járna oda?
Olyan üres lenne , hogy csak na.
igen kell adni.
a szomszédom meg volt szorulva,nem tudott adakozni ezért a hitesek azt mondták hogy adja oda az autóját nekik vagy kizárják
"igen kell adni.
a szomszédom meg volt szorulva,nem tudott adakozni ezért a hitesek azt mondták hogy adja oda az autóját nekik vagy kizárják"
Persze haver... :)
Azt nem mondták neki, hogy "pénzt vagy életet"?
Befejezhetnéd az ökörködést haver!
Különben ha tudni akarod, semmiféle kötelező anyagi beszolgáltatás nincs. Adakozás van, amit mindenki úgy értelmez, ahogy akar: ha van rá hited, akkor adsz. Ha nincs rá hited, akkor nem adsz.
Ennyi, és jó lenne már ezt a témát befejezni, mert baromian unalmas.
@kzs:
A 72 %-os (tegnap még 73 %-os volt) szerintem egyszerűen egy provokátor. Tegnap éjjel legalább öt, a Hit Gyülivel kapcsolatos kérdést teleköpködött a különböző "rémtörténeteivel". Nem tudom, megvannak-e még a válaszai, vagy törölték-e őket, de ezekből simán látszik, mennyire hitelesek lehetnek az infói. Remélem, előbb-utóbb kigyomlálják innen a modik; mivel a szabályzat szerint egy bizonyos számú törölt válasz kitiltást von maga után.
Üdv. :)
@ Berta Wooster ('ma 18:42')
Köszi a válaszodat.
Most, hogy egy kicsit végigböngésztem a tegnap éjjel közzétett válaszokat, provokatív jellegű hozzászólásokat nem találtam - lehetséges hogy törölve lettek.
Azért elképesztő, hogy olyan ökörségeket lehet olvasni, hogy az autóját akarták megszerezni az illetőnek (merthogy különben kizárják) - szemenszedett aljas hazugság, és a legrosszabb hogy úgy van beállítva, mintha megtörtént esemény lett volna: "...a szomszédom meg volt szorulva..."
Én viszont teljes bizonyossággal tudom állítani azt, hogy a Hit Gyülekezetében folyó anyagi dolgok teljesen tiszták és becsületesek - Igehirdetéseikben és cselekedeteikben egyaránt a SzentÍrást követik.
Én ezt állítom (még akkor is, ha lepontoznak, vagy törölnek ezért).
@kzs:
Igazán nincs mit. :)
Viszont tényleg csak kicsit böngészted végig a 02. 07-én éjjel érkezett válaszokat. Én most alaposan átnéztem ezeket, és ide kukucs, mindegyik kérdésnél jelenleg az utolsó válasz a 72 %-os trollé:
1. 02. 07. 01:16
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
2. 02. 07. 01:20
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
3. 02. 07. 01:28
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
És persze közben ehhez a kérdéshez is írt 01:26-kor.
Tehát ez összesen négy válasz, egytől egyig ... khm... szóval elképesztő. Tényleg nem értem, hogyhogy nem törölték le ezeket.
És van még egy infóm, nemsoká írom. :)
GBU
Szóval, az a bizonyos másik infó:
Átfutottam az itteni válaszokat, és rájöttem valamire: Szerintem a tizedfizetés ellen annyira ágáló 19 %-os (a vita idején még 22, ill. 20 %-os) válaszoló mégiscsak Jehova Tanúja! Méghozzá az a JT, aki idén 01. 06-án kiírt egy kérdést, miszerint lehet tőle kérdezni; aztán pár nap alatt sorban az összes válaszolót elutasította válaszadás nélkül, különböző ürügyekkel, ráadásul mindenféle mocskolódások kíséretében.
Válaszolgatott ott két másik JT is, de az egyik - a kérdezővel együtt - már rég lelépett; már csak a 34 %-os JT vitatkozik napok óta egy ateista válaszolóval. Hát igen, őt meg ismerjük: nem az a fajta, aki bármikor is be tudta volna fejezni a vitatkozást... :P
A kérdést lásd itt (kicsit hosszú, már a 48. oldal végén járnak a válaszok, de érdemes rászánni az időt az olvasásra):
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Ebben a kérdésében többször kifogásolta az értékelési rendszert, sőt, egy másik kérdést is kiírt ezzel kapcsolatosan. A kérdést letörölték már, de a 2. oldal Google által tárolt változata még elérhető:
Hogy meddig, azt nem tudom, mert az első oldal sincs már fent. Ja, és KÉT twitteroldalra is felrakták valakik a kérdést, gondolom, a nagyközönség szórakoztatása céljából... :P
Én azt gondoltam akkor, hogy a kérdező új itt, a GYK-n...
Hát, most már úgy látszik, hogy nem; tehát nem csak pár nap, de több hónap sem volt elég arra, hogy utánanézzen a rendszer működésének, a szabályzatnak... Ehelyett inkább hőbörgött, vádaskodott, rágalmazott másokat. No comment.
Írt néhány választ is (januárban, akkor is 19 %-on állt); úgyhogy még tudnék írni néhány érdekességet, de most inkább kihagyom. :)
Shalom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!