Ha be akarsz lépni a Hit Gyülekezetébe, tényleg igaz, hogy anyagi javaid nagy részét be kell szolgáltatnod?
Ne haragudj Berta Wooster, de véletlenül maradt ott az a befejezetlen mondatrész a hozzászólásom végén.
Különben köszönöm a meglátásaidat ez ügyben.
Túlzás nélkül mondom, hogy komoly, elmélyült hozzászólások voltak ezek, amiket örömmel olvastam!
Jó néhány éve megjelent az Evangélikus egyház kiadásában egy amerikai Baptista lelkész vaskos könyve "Karizmatikus káosz" címmel. Talán el kellene olvasni, mielőtt a karizmatikus egyházak védelmére kelnétek, mint ifjú túlbuzgók. Az evangéliumi kiadó is számtalan könyvet írt róluk, foglalkozva a nyelveken szólás ördögi eredetével. Érdekes hogy egyiket sem olvastátok. Jézus pedig azt mondja, hogy hamis Krisztusok és hamis próféták nagy jeleket és csodákat tesznek, hogy ha lehet elhitessék a választottakat is. (vö. Mt 24:24) A karizmatikus egyházakon kívül más keresztény közösségekben nincsenek ilyen csodatevések. Viszont ha Isten az I. századtól kezdve folyamatosan adta volna a csodatevés képességét, úgy mint az első században, akkor Jézus kijelentésének nem volna semmi értelme. Azért jelentenek a csodatevések jelet, mert az ördög az eredete a csodáknak. Lásd 2Thessz 2:9. Ezért van az, hogy az összes csodatévő törvényellenesen cselekszik, vagyis tisztátalan az a forrás, amely nekik ehhez erőt ad! (vö. Máté 7:21-22)
Úgy hogy ennyit röviden a karizmatikus egyházak tevékenységéről.
kzs ma 11:16
Nem haragszom. :)
És köszönöm a pozitív véleményt, nagyon jól esik. :)
Persze, megfontolja az ember, amit leír, nem jó csak úgy vagdalkozni a levegőbe. És van egy "kis" segítség is... :)
De amit írtál, az számomra egy kicsit annak igazolása, hogy mégsem hiába "dolgozik rajtam" az Úr oly sok éve... :)
Viszont úgy látom, a 20 %-os válaszadó esetében mintha a falnak beszélnénk... :(
Így még neki írok egy rövid választ, aztán kiszállok.
Ha bármikor van kedved, írj nyugodtan privátot!
Örülnék neki, azt hiszem. :)
A válasz írója 20%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:03
"ifjú túlbuzgó"? Ez tetszik. :) Tényleg ifjonc vagyok, 1995-ben tértem meg, születtem újjá, tehát nem vagyok még nagykorú. :)
Rólad: 1. Nem jó dolog, hogy minden információ vagy ismeret nélkül ilyen kijelentéseket teszel. Honnan tudod, mit olvastak mások és mit nem?...
Én jónéhány könyvet olvastam a 16 év alatt, ebben a témában is. De nem egyoldalúan, azaz nem _csak az egyik oldal_ álláspontjáról...
Ennek eredményeképpen, és a Bibliával összevetve pedig hitelesebbek azok a könyvek, amelyek a nyelveken szólást a Szent Szellem ajándékának tartják. Vannak utánzatok is, ezért természetesen nem árt az óvatosság; de ez minden területre érvényes.
Szerintem tájékozódj széleskörűen, aztán dönts.
2. Az előbbiekben már óvatosságra intettünk a Szent Szellem munkájának megítélése tekintetében. Most még egyszer megteszem: Vigyázz, mit beszélsz! Inkább ne alkoss véleményt, nehogy olyan bűnbe ess, amelynek végzetes következménye lehet, ha folyamatosan kitartasz mellette! Az ítélet az Úré, nem a miénk.
Az eddigi válaszaid alapján mostmár tényleg nem válaszolok többet, nincs értelme. Imádkozom érted.
Az előbbiekben már óvatosságra intettünk a Szent Szellem munkájának megítélése tekintetében. Most még egyszer megteszem: Vigyázz, mit beszélsz! Inkább ne alkoss véleményt, nehogy olyan bűnbe ess, amelynek végzetes következménye lehet, ha folyamatosan kitartasz mellette! Az ítélet az Úré, nem a miénk.
Úgy könnyű reklámot csinálni a karizmatikus egyházaknak, hogy Jézus és Pál kijelentéseit a csodák hátteréről nem veszed figyelembe, amit idéztem. Ez a hozzáállás nem kiskorúságra vall, hanem óvodás korra.
Az ítéletről: "És mi dolog, hogy ti magatoktól is meg nem ítélitek, mi az igaz?" (Lukács 12:57)
Ha valaki nem tudja megítélni, hogy mi az ördög munkája, akkor hogyan ismeri fel Krisztus munkáját?
Vigyázz, mit beszélsz, mert jaj annak, aki a sötétséget világosságá teszi! (vö. Ézsa 5:20)
Még nem indokoltad meg, hogy akik a karizmatikus egyházakban fetrengenek a földön hahotázó görcsök közepette, bizonyos erő eredményeképpen, azok miért Isten szent szelleme által teszik ezt? Mikor görcsöltette Isten az első századi gyülekezeteket a földön fetrengve és hahotázva, na és milyen célból?
""Úgy könnyű reklámot csinálni a karizmatikus egyházaknak, hogy Jézus és Pál kijelentéseit a csodák hátteréről nem veszed figyelembe, amit idéztem""
Úgy könnyű lejárató kampányt csinálni, hogy nem veszed figyelembe a Bibliát, mint Isten szavát és nem ismered el a Szent Szellemet, mint Isteni személyt, mert a három egy Isten (Atya, Fiú, Szent Lélek).
Köszönheted Istennek, hogy ilyen türelmes segítőkre találtál itt, akik szívesen magyarázzák neked huszonhatodszorra is az Igét. Mostmár ideje lenne utána olvasni a Bibliában, mert ha elfogy a türelmük, akkor ugyanott leszel, mint eddig! Ezt őszintén mondom! Mit veszítesz, ha megnyitod a szíved az Ige előtt?
Úgy könnyű lejárató kampányt csinálni, hogy nem veszed figyelembe a Bibliát, mint Isten szavát és nem ismered el a Szent Szellemet, mint Isteni személyt, mert a három egy Isten (Atya, Fiú, Szent Lélek).
Köszönheted Istennek, hogy ilyen türelmes segítőkre találtál itt, akik szívesen magyarázzák neked huszonhatodszorra is az Igét.
Igemagyarázathoz miért nem idézed a Szentírást? Hol írja a Biblia, hogy az első századi gyülekezet tagjait Isten hahotázás közepette görcsöltette óráig a földön? Vagy netán te is azok között vagy, akik megüvegesedett szemekkel görcsölnek és vonaglanak az istentiszteletnek nevezett démonikus összejöveteleken? Könnyen lehet, ha ennyire véded őket.
Apcsel 2,15:
"...mert nem részegek ezek, ahogy ti gondoljátok, hisz csak reggel kilenc óra van, hanem ez az ami megmondatott Jóel prófétán keresztül: és lesz az utolsó napokban, mondja az Isten, kiárasztok Szellememből minden testre..."
Te nem igazán ismered a Bibliát úgy látom.
"A részegség megindoklására mondta Péter, hogy a Jóel próféta előre megmondta, hogy isten kitölti a szent szellemét"
???
Most akkor tisztázzunk valamit!
Szerinted bortól voltak részegek, vagy csak annak tűntek a kívülállók számára? Nem azért kezdett Péter magyarázkodni a Szent Szellem kitöltéséről mert gúnyolni kezdték őket hogy részegek? Mint ahogy te is pár sorral feljebb a gyülekezetet. Szerintem azt próbálta magyarázni nekik hogy nem bortól részegek, hanem a megígért ajándéktól. Ez az ajándék tenne téged is karizmatikussá. De hogyan is kaphatnád meg ha állandóan csak sértegeted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!