Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha be akarsz lépni a Hit...

Ha be akarsz lépni a Hit Gyülekezetébe, tényleg igaz, hogy anyagi javaid nagy részét be kell szolgáltatnod?

Figyelt kérdés
Csomóan azt mondják, hogy az egész csak a pénzszerzésről szól. Nem akarok belépni, van már saját vallásom, de azért ez eléggé meghökkentett!
2011. júl. 21. 16:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/87 kzs ***** válasza:

Ne haragudj Berta Wooster, de véletlenül maradt ott az a befejezetlen mondatrész a hozzászólásom végén.

Különben köszönöm a meglátásaidat ez ügyben.

Túlzás nélkül mondom, hogy komoly, elmélyült hozzászólások voltak ezek, amiket örömmel olvastam!

2011. aug. 1. 11:16
 62/87 anonim ***** válasza:
14%

Jó néhány éve megjelent az Evangélikus egyház kiadásában egy amerikai Baptista lelkész vaskos könyve "Karizmatikus káosz" címmel. Talán el kellene olvasni, mielőtt a karizmatikus egyházak védelmére kelnétek, mint ifjú túlbuzgók. Az evangéliumi kiadó is számtalan könyvet írt róluk, foglalkozva a nyelveken szólás ördögi eredetével. Érdekes hogy egyiket sem olvastátok. Jézus pedig azt mondja, hogy hamis Krisztusok és hamis próféták nagy jeleket és csodákat tesznek, hogy ha lehet elhitessék a választottakat is. (vö. Mt 24:24) A karizmatikus egyházakon kívül más keresztény közösségekben nincsenek ilyen csodatevések. Viszont ha Isten az I. századtól kezdve folyamatosan adta volna a csodatevés képességét, úgy mint az első században, akkor Jézus kijelentésének nem volna semmi értelme. Azért jelentenek a csodatevések jelet, mert az ördög az eredete a csodáknak. Lásd 2Thessz 2:9. Ezért van az, hogy az összes csodatévő törvényellenesen cselekszik, vagyis tisztátalan az a forrás, amely nekik ehhez erőt ad! (vö. Máté 7:21-22)

Úgy hogy ennyit röviden a karizmatikus egyházak tevékenységéről.

2011. aug. 1. 18:03
 63/87 anonim ***** válasza:
38%

kzs ma 11:16

Nem haragszom. :)

És köszönöm a pozitív véleményt, nagyon jól esik. :)

Persze, megfontolja az ember, amit leír, nem jó csak úgy vagdalkozni a levegőbe. És van egy "kis" segítség is... :)

De amit írtál, az számomra egy kicsit annak igazolása, hogy mégsem hiába "dolgozik rajtam" az Úr oly sok éve... :)

Viszont úgy látom, a 20 %-os válaszadó esetében mintha a falnak beszélnénk... :(

Így még neki írok egy rövid választ, aztán kiszállok.

Ha bármikor van kedved, írj nyugodtan privátot!

Örülnék neki, azt hiszem. :)

2011. aug. 1. 18:29
 64/87 anonim ***** válasza:
56%

A válasz írója 20%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:03

"ifjú túlbuzgó"? Ez tetszik. :) Tényleg ifjonc vagyok, 1995-ben tértem meg, születtem újjá, tehát nem vagyok még nagykorú. :)

Rólad: 1. Nem jó dolog, hogy minden információ vagy ismeret nélkül ilyen kijelentéseket teszel. Honnan tudod, mit olvastak mások és mit nem?...

Én jónéhány könyvet olvastam a 16 év alatt, ebben a témában is. De nem egyoldalúan, azaz nem _csak az egyik oldal_ álláspontjáról...

Ennek eredményeképpen, és a Bibliával összevetve pedig hitelesebbek azok a könyvek, amelyek a nyelveken szólást a Szent Szellem ajándékának tartják. Vannak utánzatok is, ezért természetesen nem árt az óvatosság; de ez minden területre érvényes.

Szerintem tájékozódj széleskörűen, aztán dönts.

2. Az előbbiekben már óvatosságra intettünk a Szent Szellem munkájának megítélése tekintetében. Most még egyszer megteszem: Vigyázz, mit beszélsz! Inkább ne alkoss véleményt, nehogy olyan bűnbe ess, amelynek végzetes következménye lehet, ha folyamatosan kitartasz mellette! Az ítélet az Úré, nem a miénk.

Az eddigi válaszaid alapján mostmár tényleg nem válaszolok többet, nincs értelme. Imádkozom érted.

2011. aug. 1. 18:46
 65/87 anonim ***** válasza:
0%

Az előbbiekben már óvatosságra intettünk a Szent Szellem munkájának megítélése tekintetében. Most még egyszer megteszem: Vigyázz, mit beszélsz! Inkább ne alkoss véleményt, nehogy olyan bűnbe ess, amelynek végzetes következménye lehet, ha folyamatosan kitartasz mellette! Az ítélet az Úré, nem a miénk.

Úgy könnyű reklámot csinálni a karizmatikus egyházaknak, hogy Jézus és Pál kijelentéseit a csodák hátteréről nem veszed figyelembe, amit idéztem. Ez a hozzáállás nem kiskorúságra vall, hanem óvodás korra.

Az ítéletről: "És mi dolog, hogy ti magatoktól is meg nem ítélitek, mi az igaz?" (Lukács 12:57)

Ha valaki nem tudja megítélni, hogy mi az ördög munkája, akkor hogyan ismeri fel Krisztus munkáját?

Vigyázz, mit beszélsz, mert jaj annak, aki a sötétséget világosságá teszi! (vö. Ézsa 5:20)

Még nem indokoltad meg, hogy akik a karizmatikus egyházakban fetrengenek a földön hahotázó görcsök közepette, bizonyos erő eredményeképpen, azok miért Isten szent szelleme által teszik ezt? Mikor görcsöltette Isten az első századi gyülekezeteket a földön fetrengve és hahotázva, na és milyen célból?

2011. aug. 1. 20:54
 66/87 anonim ***** válasza:
100%

""Úgy könnyű reklámot csinálni a karizmatikus egyházaknak, hogy Jézus és Pál kijelentéseit a csodák hátteréről nem veszed figyelembe, amit idéztem""

Úgy könnyű lejárató kampányt csinálni, hogy nem veszed figyelembe a Bibliát, mint Isten szavát és nem ismered el a Szent Szellemet, mint Isteni személyt, mert a három egy Isten (Atya, Fiú, Szent Lélek).

Köszönheted Istennek, hogy ilyen türelmes segítőkre találtál itt, akik szívesen magyarázzák neked huszonhatodszorra is az Igét. Mostmár ideje lenne utána olvasni a Bibliában, mert ha elfogy a türelmük, akkor ugyanott leszel, mint eddig! Ezt őszintén mondom! Mit veszítesz, ha megnyitod a szíved az Ige előtt?

2011. aug. 1. 21:16
 67/87 anonim ***** válasza:
0%

Úgy könnyű lejárató kampányt csinálni, hogy nem veszed figyelembe a Bibliát, mint Isten szavát és nem ismered el a Szent Szellemet, mint Isteni személyt, mert a három egy Isten (Atya, Fiú, Szent Lélek).

Köszönheted Istennek, hogy ilyen türelmes segítőkre találtál itt, akik szívesen magyarázzák neked huszonhatodszorra is az Igét.

Igemagyarázathoz miért nem idézed a Szentírást? Hol írja a Biblia, hogy az első századi gyülekezet tagjait Isten hahotázás közepette görcsöltette óráig a földön? Vagy netán te is azok között vagy, akik megüvegesedett szemekkel görcsölnek és vonaglanak az istentiszteletnek nevezett démonikus összejöveteleken? Könnyen lehet, ha ennyire véded őket.

2011. aug. 1. 22:16
 68/87 anonim ***** válasza:
100%

Apcsel 2,15:

"...mert nem részegek ezek, ahogy ti gondoljátok, hisz csak reggel kilenc óra van, hanem ez az ami megmondatott Jóel prófétán keresztül: és lesz az utolsó napokban, mondja az Isten, kiárasztok Szellememből minden testre..."

Te nem igazán ismered a Bibliát úgy látom.

2011. aug. 2. 01:53
 69/87 anonim ***** válasza:
81%

"A részegség megindoklására mondta Péter, hogy a Jóel próféta előre megmondta, hogy isten kitölti a szent szellemét"

???

Most akkor tisztázzunk valamit!

Szerinted bortól voltak részegek, vagy csak annak tűntek a kívülállók számára? Nem azért kezdett Péter magyarázkodni a Szent Szellem kitöltéséről mert gúnyolni kezdték őket hogy részegek? Mint ahogy te is pár sorral feljebb a gyülekezetet. Szerintem azt próbálta magyarázni nekik hogy nem bortól részegek, hanem a megígért ajándéktól. Ez az ajándék tenne téged is karizmatikussá. De hogyan is kaphatnád meg ha állandóan csak sértegeted?

2011. aug. 2. 10:45
 70/87 anonim ***** válasza:
77%
Kívánok neked sok ajándékot és kijelentést, és áldást Istentől! Köszönöm a beszélgetést. Nagyon élveztem :-) Meg örülök hogy jobban megismerhettem K.Zs-t, és Berta Woostert :-) Minden jót!
2011. aug. 2. 23:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!