Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha be akarsz lépni a Hit...

Ha be akarsz lépni a Hit Gyülekezetébe, tényleg igaz, hogy anyagi javaid nagy részét be kell szolgáltatnod?

Figyelt kérdés
Csomóan azt mondják, hogy az egész csak a pénzszerzésről szól. Nem akarok belépni, van már saját vallásom, de azért ez eléggé meghökkentett!
2011. júl. 21. 16:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 A kérdező kommentje:

17:31

"A lelkészek fizetését mindenhol a hívek adják."

Ez tévedés, a lelkészek állami fizetést kapnak és az adományokat a templom karbantartására, és jótékony célokra használják fel.

2011. júl. 21. 19:18
 12/87 A kérdező kommentje:

17:31

Viszont azzal egyetértek, hogy a katolikus egyház túlzásba viszi a költekezést felesleges dolgokra, és azt pénzt milliószor hasznosabb dolgokra is felhasználhatná.

2011. júl. 21. 19:23
 13/87 kzs ***** válasza:
75%

Teljes mértékben egyetértek a "ma 17:31 és 17:32-es" válaszokkal.

A legnagyobb, legbárgyúbb hazugság, hogy az anyagi javaid nagy részét be kell szolgáltatnod. Még kevésbé fedi a valóságot az, hogy a belépéskor.

Én magam tagja vagyok a Hit Gyülekezetének, és soha semmit nem kellett beszolgáltatnom. Amit adtam, őszintén tettem.

(hadd mondjak valamit: nem érdekel, ha ezért a válaszért bárki is lepontoz. Fontosabb nekem, hogy kikiáltsam: a Hit Gyülekezetében senkit sem zsebelnek ki, még csak nyilvántartás sincs, hogy ki mikor mennyit ad be. Az egész önkéntes alapon működik - úgy, mint bármilyen más gyülekezetben.

2011. júl. 21. 23:33
 14/87 kzs ***** válasza:
73%

/Az előbbi válaszoló által írt "interjúra" válaszolok/

Igen. Valóban lehet cáfolni ennek az eredetét.

Sőt, CSAK cáfolni lehet.

Ugyanis közel 10 éve vagyok tagja a Hit Gyülekezetének, és sohasem zsebeltek ki. Én egyáltalán nem érzem magam szegényebbnek, vagy becsapottnak, amiért ott adakozok.Amit adtam, azt saját önszántamból tettem, és sohasem bántam meg.

Őszinte gyülekezetnek ismertem meg, és meg vagyok győződve, hogy valóban Isten útján járnak.

(le lehet ezért pontozni, de akkor sem vagyok hajlandó hazugságokat kreálni. Nekem személyes meggyőződésem, hogy a Hit Gyülekezete őszinte egyház. Tanításai pedig megfelelnek a SzentÍrásnak - méltán képviseli tehát a keresztény erkölcsöt, keresztény értékeket.)

2011. júl. 23. 00:33
 15/87 anonim ***** válasza:
12%

"tizedbefizetés- nyílván vannak akik ezeket az igéket nem ismerik, pedig Ó-és Újszövetségben egyaránt megtalálhatóak."

Az USZ-ben hol van szó a tizedbefizetésről, mint követendő példáról? Melyik könyv, hányadik rész, hányadik vers, vagy versek?

2011. júl. 23. 20:44
 16/87 anonim ***** válasza:
100%
Zsidó levél 7. rész. Nem hozná Ábrahám tizedfizetését példaként, ha az ÚSz-ben nem volna példa.
2011. júl. 23. 20:46
 17/87 anonim ***** válasza:
100%

Nem beszélve arról, hogy Jézus mit mondott? Adjátok meg azért ami a császáré a császárnak; és ami az Istené, az Istennek.

Mit tanít az Ószövetség? Azt, hogy a tized az Úré. (A földnek minden tizede, a föld vetéséből, a fa gyümölcséből az Úré; szentség az az Úrnak.)

A Malakiás könyve ráadásul azt mondja, hogy ha nem adjuk meg Istennek a tizedet, ami az Úré, azzal megcsaljuk, meglopjuk Őt. (Mal. 3:8-10)

Ezt Jézus Krisztus kijelentése, hogy adjuk meg Istennek, ami az Istené, csak megerősíti!

2011. júl. 23. 21:41
 18/87 kzs ***** válasza:
72%

Pontosan erről van szó.

Azonkívül a SzentÍrásban ezt olvashatjuk (Malakiás 3/10):

"Hozzátok be a tizedet mind az én tárházamba, hogy legyen ennivaló az én házamban, és ezzel próbáljatok meg engem, azt mondja a Seregeknek Ura, ha nem nyitom meg néktek az egek csatornáit, és ha nem árasztok reátok áldást bőségesen."

Na, kedves válaszolók! A Biblia ugyebár a kereszténység alapeleme, mint Isten Szent Írása.

És NEM a Hit Gyülekezete találta ki!

Ebben a szövegrészben maga Isten az, aki próbára teszi saját magát a tizedfizetéssel kapcsolatban - itt nem arról van szó, hogy Isten szűkölködik, és ezért kéne nekünk tizedet fizetnünk... NEM!

Itt arról van szó, hogy mindig Istent helyezzük előtérbe, ő legyen az első az életünkben - beleértve az anyagi helyzetünkre vonatkozóan is.

De ez csakis ÖNKÉNTES alapon működik: Isten soha senkire nem kényszerít semmit. Minden embernek van szabad akarata. A Hit Gyülekezete se kényszerít senkire se semmit - ez igeellenes lenne.

Így pl. SOHASEM VEZETNEK NYILVÁNTARTÁST arról, hogy ki mikor mennyit fizetett.

Senkit nem szólnak meg érte.

Én magam közel 10 éve vagyok tag, és már az első perctől kezdve szeretetteljesen bántak velem. Soha nem bántottak meg, soha nem kényszerítettek semmire sem - legkevésbé tizedfizetésre! Mondom: ez önkéntes alapon működik.

Így - mindezek tudatában - kikérem magamnak és a Hit Gyülekezetének azt a szemét, aljas hazug koholmányt, ami abban az "interjúban" volt. Ennél aljasabb szennyet életemben nem olvastam!!

2011. júl. 24. 08:46
 19/87 anonim ***** válasza:
74%
Hol ingerült, idegbeteg ez? :D El vagy te tévedve :) De bezzeg nem hiteseknek lehet mondani bármit, az nem mélyíti a gyüli rossz hírét mi? :)
2011. júl. 24. 13:29
 20/87 anonim ***** válasza:
94%

"De jaj néktek farizeusok! Mert megadjátok a dézsmát (apodekatoó=tizedet ad; tized fizetésére kötelez) a mentától, rutától (péganon=kerti dísz és gyógynövény; a Misna alapján nem kell utána tizedet fizetni) és minden paréjtól (lakhanon=zöldség), de hátra hagyjátok az ítéletet és az Isten szeretetét: pedig ezeket kellene cselekedni, ÉS AMAZOKAT SEM ELHAGYNI."

Lukács 11,42.

A tizedet úgy szolgáltatja be mindenki, ahogy jónak látja. Mindenki maga ad számot majd magáról Istennek.

;-)

2011. júl. 24. 16:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!