Jehova Tanúi miért "támadnak le" random embereket az utcán, buszváróban?
Tegyük fel, ülök a buszváróban, várom a buszom, mellettem utazótáska és olvasok. Erre odajön, hogy látja, olvasok, olvastam-e a Bibliát, és nekik vannak kiadványaik, amik...
Egyrészt olvasok, tehát ha nem barát, akkor nem igazán örülök neki, hogy zavarnak, hiszen akár vizsgára is tanulhatok.
Másrészt ez olyan, mintha én odamennék az emberekhez, hogy "Látom, ön olvas, nincs kedve véletlenül mangát olvasni? Abban is vannak betűk."
Kedves utolsó, a beszédstílusod alapján nem hiszem, hogy Tanú vagy. Bocs.
És nincs Isten, nincs Mennyország. Ennyi.
"amikor majd Allah elé kerülünk sztem te fogsz magad alá csinálni. Én ismerni fogom a Prófétát, de te? :D"
- Akkor nézzük" Idézem a Koránt: "Gyenge az … és az is … " .
Hányadik rész hányadik veséből idéztem? A pontozott helyeken milyen szó szerepel?
Érdekes, a gyerekeket békén hagyják... Ami azért furcsa, mert a jövő az ő utódaikra épül, és manipulálhatóbbak is.
Ha téríteni akarnának, nem mindig ahhoz mennének, akinél nyilván van pénz. (Buszváró, bolt, lakás, stb.)
A Koránban nem részek, hanem fejezetek ún. szúrák (arabul kerítés) vannak. A zarándoklat (22. szúra) 73-a pedig:
gyenge aki kér és az is ami kérés tárgya
Az említett szöveg azonban le is fedi a lényeget :) "...Akikhez Allah helyett fohászkodtok, azok még egy legyet sem tudnak teremteni, még akkor sem, ha mindannyian összefognának erre...". Kívánom, hogy egyszer neked is felnyíljon a szemed és a testvéremnek hívhassalak ;)
Arra már felnyílt, hogy A Biblia van a világ legtöbb nyelvére lefordítva, köv. képp. a Korán mögött nem a leghatalmasabb Isten van, és ezzel mindent megmondtam. Majd akkor pártolok át, ha a lemaradottak nem ott lesznek, ahol most is vannak. "Sok isten és sok úr van, de nekünk egy Istenünk van, az Atya, és egy Urunk a Jézus Krisztus" (1Kor 8:5-5, röviden idézve a lényeget)! Egy allah nevű istenről nincsen szó az Univerzum Teremtőjének könyvében. Vitatkozni pedig nem akarok erről, a lényeget megmondtam!
felebaráti üdvözlettel
Tetszett az elköszönésed, ezek szerint nem az a gőgös keresztény vagy. Ezért szeretnék pár dolgot kijavítani, amiket te is a közérdekű tévedés miatt használsz:
"Egy allah nevű istenről nincsen szó az Univerzum Teremtőjének könyvében"
Nem Allah (Subhanahu wa-ta'ala) a neve, az csak egy szó, arabul az istent jelent. Magyarul sincs neve, hanem a nagybetűvel írt 'isten' szót használod rá. Sőt, az arab nyelvű Biblia-fordításokban is pont ezért van 'allah'-nak (Subhanahu wa-ta'ala) fordítva az 'isten' szó, mert arabul azt jelenti.
"A Biblia van a világ legtöbb nyelvére lefordítva, köv. képp. a Korán mögött nem a leghatalmasabb Isten van, és ezzel mindent megmondtam."
Nem Isten fordította le a Bibliát, hanem emberek, tehát nem ítélheted meg Isten mindenhatóságát az emberek alapján, mert ő maguk közel se mindenhatók. Ennek megfelelően a Koránt se Isten fordította le, hanem emberek. Hogy egy szent könyvnek hány fordítása él az nem az adott istenség érdeme, hanem hogy hány híve volt és mennyire kiépített hierarchiája lásd.: katolikus egyház hány nyelvre fordíttatta le, hogy minél több emberhez elérjen.
"1Kor 8:5-5"
Ez pont mindenről szól, csak az egyistenhitről nem. A keresztények Szentháromsága miatt sosem értettem, hogy hogyan hívhatják magukat monoteista vallásnak. Ettől függetlenül, lehet, hogy bennem van a hiba, mert én is ember vagyok.
"Vitatkozni pedig nem akarok erről, a lényeget megmondtam!"
Én azt hittem, békésen eszmét cserélünk :) Én tiszteletben tartom a te hitedet, és remélem te is az enyémet ;). Béke veled! (السلام عليكم)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!