Van-e isten bizonyítás, amit a megfigyelésen, kísérleteken alapuló tudomány eszközeivel mutattak fel? Ha vannak, kérnék link-eket, konkrét leírásokat, szerzőket, címeket stb.
*vagyis, hogy nem tudjuk
ez nem kell, csak benn maradt véletlen.
"Ha kihelyezel egy testet "
Ezzel már eleve buktad azt, hogy a vákuumot, mint zárt rendszert tanulmányozd, hiszen belehelyeztél egy testet, és annak a hőmérsékletét méred, nem a vákuumét. Az egész érvelésed úgy szar, ahogy van, hacsak az ősrobbanáskor nem volt jelen egy hőmérő a semmi közepén.
"hanem nem megfigyelhető állapotból kerülnek megfigyelhető állapotba."
Azt senki nem is mondta sehol, hogy a semmiből terem elő az energia, ezt te próbálod mindenképpen magyarázni, és ennek rögtön most ellent is mondtál.
"de hogy tudd, fizikát hallgatok az egyetemen. "
Hogy tudd, szerintem hazudsz, mint a vízfolyás.
"és annak a hőmérsékletét méred, nem a vákuumét."
Így van, és mint tudjuk, a testek termodinamikai egyensúlyba kerülnek a környezetükkel. Ha egy 3 K-nél hidegebb testet teszel ki, akkor felmelegszik, ha egy melegebbet, akkor lehűl. 3 K-ig. És úgy marad, tehát termikus egyensúlyba került e test a környezetével. Ebből pedig az következik, hogy a környezete 3 K hőmérsékletű. A környezete pedig a vákuum, és az abban található fotonok.
"Azt senki nem is mondta sehol, hogy a semmiből terem elő az energia"
De, te mondtad: A vákuumfluktuáció következtében külső beavatkozás hiányában folyamatosan keletkeznek részecske-antirészecskepárok, majd annihilálódnak. Ennek a jelenségnek nincs szüksége kiváltó okra, egyszerűen végbemegy.
Most éppen alátámasztottam, hogy van szükség kiváltó okra, és nem csak spontán végbemegy.
"Így van"
Köszönöm, de akkor beszélj a testekről, ne a vákuumról.
"a testek termodinamikai egyensúlyba kerülnek a környezetükkel. Ha egy 3 K-nél hidegebb testet teszel ki, akkor felmelegszik"
Feltéve, ha van külső hőforrás, amitől energiát felvehet, de mivel az egész beszélgetés az ősrobbanástól indult, és elkezdtél magyarázni a vákuumról, gondolom azt is beleszövöd ezek után a mondandódba, hogy abban a bazinagy vákuumban mik voltak azok a testek, amik energiát cseréltek, mert szerintem egy test sem volt, nemhogy kettő.
"De, te mondtad: A vákuumfluktuáció következtében külső beavatkozás hiányában folyamatosan keletkeznek részecske-antirészecskepárok, majd annihilálódnak."
Ezt egyrészt egy másik kommentelő írta, másrészt ha nem vagy teljesen hülye, akkor megérted, hogy ez a folyamat nem a büdös nagy semmiből megy végbe, már csak azért sem, mert nem maradna utánuk foton. De nézd csak, mit ír itt:
Amúgy, ha szeretsz wikiről inspirálódni, ennek is biztos hasznát veszed.
"Feltéve, ha van külső hőforrás, amitől energiát felvehet, de mivel az egész beszélgetés az ősrobbanástól indult"
Nem, beszélgetés s tökéletes vákuumból kvantumfluktuációk során létrejövő anyag elképzeléséből indult, mint a létesítő okságra ellenpélda. Én erre reagáltam, hogy nemcsak, hogy nem létezhet tökéletes vákuum (mert fotonok mindig vannak benne, amiknek van hőmérséklete), de a kvantumfluktuáció sem létesítő ok nélküli jelenség, vagyis ez nem jó ellenpélda a létesítő okság elvére.
Mindemellett felhívtama figyelmet a tárgyi tévedésekre, mint az anyagtól mentes tiszta energia, meg a tökéletes, anyagtól mentes vákuum (zéró entrópiájú rendszer), ugyanis ilyenek létezése a tudomány szerint kizárt.
"Ezt egyrészt egy másik kommentelő írta, másrészt ha nem vagy teljesen hülye, akkor megérted, hogy ez a folyamat nem a büdös nagy semmiből megy végbe"
Hát pontosan ezt mondom én is, de ha ezt ennyire tudjátok, akkor minek hozzátok fel ellenpéldaként a létesítő okra? Mert akkor nektek is tudnotok kéne, hogy nem jó, mivel nem létesítő ok nélkül létezik. Ne nézzél már madárnak, hiszen pontosan ezt írta:
>>A második leírja, hogy nincs szükség külső beavatkozásra, hogy a "semmiből valami" legyen.<<
De ha már felhoztuk az Ősrobbanást, az szerint sem a semmiből jött létre valami, ugyanis az Ősrobbanás elmélete nagyjából a táguló Univerzum időtükrözésének extrapolációja a pontszerű méretre. Az Ősrobbanás nagyjából a pontszerű állapottól számított tíz a mínusz harmincegyediken másodperctől számítódik, mivel az ennél régebbi Univerzum kisebb, mint a Planck-távolság. Vagyis az égvilágon semmiféle információval nem szolgáltat arról, hogy honnan származik az Univerzum, csak a fejlődését írja le, és hogy hogyan vált olyanná, ahogyan most kinéz.
Szia! Istent bizonyításokkal "kimutatni" természetesen lehetetlen. Keze munkájának nyomait megvizsgálni viszont egyáltalán nem az! Feltételezem, hogy valódi keresés a kérdésed oka. Ezért adok egy linket, ami hasznos lehet. :)
Hovind összes található videóját már megnéztem.Nem rossz,de egy ex-természet tudóstól egy kicsit gyenge és erőltetett.Valamiben ő is szeretne hinni.Sok pontban egyszerű ferdítés van (pl Föld-Hold távolság és idő összefüggés,meg sok hasonló).
Köszi a link-et!
Hovind egy kókler. Semmilyen természettudományos végzettsége nincs.
Én is láttam már videóját. Ha igaz hogy "természettudományt" (milyen misztikus megfogalmazás) tanított, azt végzettség híján csak hasonló vallásos iskolákban tehette, mint ahol végzett. A főiskolája még csak nem is akkreditált.
Hovind vagy teljesen hülye, vagy mocskosul hazug.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!