Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Gondolkoztatok már ezen?

Gondolkoztatok már ezen?

Figyelt kérdés

Kb 6éves koromig nem szerettem legózni de elsőben mikor 7éves voltam az egyik új osztálytársamnál voltunk (szüleimmel) és neki volt egy hatalmas doboz legója amivel én is nekiálltam játszani kb 9éves koromban láttam egy reklámot a tv-ben amiben egy mentőhelikopter legómodell volt mentősökkel ,betegekkel mentőkötéllel stb..1 fél év könyörgés után meg is kaptam és azóta is imádok legózni.

Ha egy lakatlan szigeten nőttem volna fel azt sem tudnám mi az a legó....

Nem ugyan igy van ez a vallásal a bibliával meg a többi kitalált dologgal?

Ha nektek sem mondta volna senki hogy Isten létezik vagy nem adta volna senki a kezetekbe azt a "szent könyvet" akkor soha nem imádkoznátok és nem pazarolnátok el az életeteket ilyen dolgokra ugye?

Ki az aki a külvilágtól elzártan "nevelkedett " fel és hivő? SENKI!

2011. jún. 24. 17:17
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
A kereszténység is csak egy vallás, mint a buddhizmus vagy a hinduizmus. Ha egyszer nem hallottál róla, akkor hogyan tudnál róla bármit is?
2011. jún. 24. 17:19
 2/41 anonim ***** válasza:
Mellesleg minden "épeszű" vallás azt állítja magáról, hogy ő az egyetlen igaz vallás, mert amelyik nem állítaná ezt, amellől egyből elpártolnának a hívők, amint találkoznának egy másik vallással.
2011. jún. 24. 17:21
 3/41 anonim ***** válasza:
96%

Azért ez nem ilyen egyszerű. Ha a világtól elzártan nősz föl, akkor sok mindenre nem találsz magyarázatot. Mi lesz azzal, aki meghal? Hova lesz a lelke, a tudata? Hogy jött létre ez a csodálatos természet körülöttünk? Miért süt a nap? Miért van nyáron meleg, télen hideg? Mik azok a csillagok, hol vannak?

Ezek a kérdések mindig is izgatták az embereket, de sokáig nem tudták megmagyarázni. Persze van amit még ma sem tudunk. A lényeg, hogy valamiféle magyarázat mégiscsak kellett. És ha megnézed, valamilyen vallása midnenkinek van. Hogy az most épp keresztény vagy afrikai ungabunga vallás, az már lényegtelen. Kell magyarázat az embereknek, kell ami segít elviselni a halált, vagy bármilyen gondot. Minden nép kitalált magának vallást. Nem tudsz mutatni egy olyan népet sem, akiknek nincs vallásuk.

Egyébként a lego nem jó hasonlat. A legot hasonlíthatod a kereszténységhez, de nem az összes valláshoz. Ha megfigyeled, ahogy a népek az élet nagy kérdéseire kitalálták a vallásokat, ugyanúgy minden gyerek ösztönösen épít, felnőttet játszik. Amíg nem volt lego, volt építőkocka. De a kisgyerek, ha nincs semmije, akkor is építeni akar dolgokat. Bármiből, amit talál, székekből, lábasokból. Ugyanúgy igényük van az építésre, mint a népeknek a vallásra.

Abban persze igazad van, hogy ahogy a lego, úgy a kereszténység léte sem életbevágóan fontos, mivel csak a sok lehetőségből az egyik.

2011. jún. 24. 17:26
 4/41 anonim ***** válasza:
18%

"Hova lesz a lelke, a tudata?"

Ha sosem hallott előtte a lélek fogalmáról akkor miért gondolná automatikusan, hogy lesz valami ami kiszáll a testből, vagy hogy egyáltalán lesz valami a halál után. Külső szemlélő számára az aki meghal, az összedől, mint egy rongy és rohadó hús lesz belőle, ez miért vonja maga után egyből a túlvilág, vagy a lélek gondolatát, úgy hogy valaki sosem hallott az ilyesmiről?

"afrikai ungabunga vallás"

Jó nagy rasszista vagy, meg biztos nagy "európai keresztény". Ha feka lennék, most mennék és szétverném a fejedet.

2011. jún. 24. 17:33
 5/41 anonim ***** válasza:
93%

Ne haragudj, de ez egy nagyon buta hozzászólás volt. A tudat kérdése nyilvánvaló, az ember megkülönbözteti magát, mert pl. ő beszél, mászkál, a fák meg nem. Minden emberben felmerül iylesmi, aki a természethez közel él.

Azt miből vetted, hogy rasszista vagyok? :O Mondtam egy nyilvánvalóan kitalált példát, mert nem jutott eszembe semmi kis vallás. Mondhattam volna a húsvét-szigeti vallást is, csak épp ez jutott eszembe...

2011. jún. 24. 17:36
 6/41 anonim ***** válasza:
89%
Isten az édenkertben együtt volt Ádámmal és Évával. Ott volt közvetlen velük,beszélgettek mutatott nekik dolgokat. De aztán az emberek bele estek a bűnbe ami következtében elszakadtak Istentől. Azért nem tud Isten olyan módon itt lenni velünk most,mint akkor.
2011. jún. 24. 17:39
 7/41 A kérdező kommentje:

Nem tudom nekem igazából nem kell magyarázat és ki merem jelenteni hogy nincs lelkem de attól még vannak érzéseim (ösztönösek) tökéletesen el tudom fogadni hogy a majmoktól származunk és mi is csak mutálódott állatok vagyunk ahogy a majmok is azok és több millió évvel ezelőtt csak mikrószkópikus élőlények voltak azelőtt pedig részecskék (akár csillagok is) és tisztában vagyok azzal is ha meghalok nem fog megnyilni a mennyország kapuja hanem el leszek kaparva és igy más élőlényeket (növényeket is) hozzásegitek az élethez :)

Egyszerűen képtelen vagyok felgogni hogy felnőtt emberek hogy hihetnek el olyan baromságokat hogy egy emberi lény 7nap alatt teremtette a földet és a saját képére formálta az embert...

erre jön a válasz hogy nem is emberi léány hanem csak egy lélek .....de akkor hogy formálta a saját alakjára ?

És ha lélek akkor hogy lett fia? a léleknek miért volt nője? ha volt fia hogy étámadott fel? miért nem pusztitotta el Isten azonnal akkor a világot és teremtett egy újat minden informatikus tudja hogy a v1.0 verzió mindig tele van hibákkal ha annyira okos volt Isten miért nem tudta ezt? _:xDDD na jó a vég csak poén te tényleg annyira zvar mikor látom bemenni a sok embert a templomokba és fizetnek a semmiért meg még el is bas,szák az idejüket.:(

2011. jún. 24. 17:52
 8/41 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon jó, kérdező, de csak azt tudtad írni, hogy te, te, te mit gondolsz. De ez nem csak rólad szól. Ehhez kellene némi absztrakciós képesség, hogy meglásd, mit írtam, de nem baj, ha nincs, csak akkor legyél tisztában vele, hogy nincs és ne hidd azt, hogy mindenki ugyanúgy gondolkozik, mint te.

A másik, hogy templomba menni, ha jó a pap, nagyszerű érzés még akkor is, ha nem vagy hívő. Valóban jót tesz a léleknek, megnyugtatja, kiszakítja a hétköznapokból.

2011. jún. 24. 18:24
 9/41 anonim ***** válasza:
100%
Ki a dillered,mert jó az anyagod látom.
2011. jún. 24. 18:27
 10/41 anonim ***** válasza:
Aki a világtól elzártan nevelkedett az is hisz valamiben. Gondolj az indiánokra. Míg nem érkezett a földjükre fehér ember akkor is volt vallásuk. A Nagy Szellemben hittek vagy miben.
2011. jún. 24. 20:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!