Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Érdekesnek tartjátok ezt?

Érdekesnek tartjátok ezt?

Figyelt kérdés

"2002-ben Franciaországban, egy nyugati tudósokból álló delegáció előtt, két tibeti buddhista jógi, hő-érzékelő szenzorokkal felszerelten, immáron a tudományos világ számára is egyértelműen bizonyította, hogy képesek testük hőmérsékletét jelentősen növelni. Az ujjaik és lábujjaik végén mért hőmérsékletemelkedés elérte a 8.3 °C fok különbséget. A nyugati szkeptikus tudomány számára jelentőségteljes ez a felfedezés, noha Tibetben közel egy évezrede gyakorolják ezt a módszert a különböző buddhista kolostorok lámái."

A Thumo-joga (a belső hő gyakorlata) Naropa a 8.században élt mahasziddha 6 jógájának egyike.

Megj: a tudósok úgy gondolják, hogy a tudatosan kiváltott hőemelkedés forrása a barna zsír tartalékok elégetéséből származik.

2011. jún. 13. 01:29
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem itt nincs semmi lélek tüze vagy ilyesmi. egészen egyszerűen ezek az emberek egész életüket meditálással, és saját testük uralásának gyakorlásával töltik. Lehet hogy annyi év alatt kifejlesztenek olyan képességeket, amivel bizonyos izmokat rezgésbe tudnak hozni, ezzel növelve az adott izom kalóriaégetését, ami hőfelszabadulással jár.

Ha valakinek egész életében semmi dolga simán megtanulhatja bizonyos testrészeknek az átlagtól sokkal fejlettebb kontrollját. Elvégre az izmoknak is van memóriájuk ami fejleszthető, és az egész szervezetet izmok irányítják, még az érfalakban is vannak izmok. Ez olyan dolog, hogy valaki például megtanul dekázni, más aki nem focizik sosem foglalkozik vele, nem is tud ilyesmit.

Szerintem ez még nem bizonyítja sem a lélek, sem semmilyen mágia létezését.

2011. jún. 15. 03:17
 22/31 Tom Benko ***** válasza:
60%

Érdekes. Konkrét hivatkozást tudsz adni? Nem lenne túlságosan meglepő, hiszen az átlagember kissé növelni tudja a testhőmérsékletét, ha fázik (remegésnek hívják), egyesek szorgos munkával ezt egészen extrém szintig el tudhatják tolni. Szép dolog a pszichológia és a fiziológia határterületéről.

Az egyik válaszolónak pedig üzenem: Az utilitarista felfogás sosem célszerű a tudományban. Azért kutatunk, mert nem ismerjük a kérdésre a választ.

A holdutazásoknak egyébként igen komoly haszna lett több helyen is (igen, még neked is!), nézzél csak utána!

2011. jún. 15. 11:36
 23/31 anonim ***** válasza:
0%

Semmi különös nincs benne, ha alapból hideg szokott lenni a keze/lába.

Testhőmérsékletet pedig könnyű emelni.

Kórházban azzal tréfáltam meg a nővérkéket h hajnali vérnyomásmérés előtt feltornáztam a vérnyomásomat alhasfeszítéssel, nem tudták h lett olyan magas a vérnyomásom.

Ilyenkor csökken a különbség is a test és a végtagok hőmérséklete közt.

2011. jún. 15. 18:13
 24/31 A kérdező kommentje:

"Kórházban azzal tréfáltam meg a nővérkéket h hajnali vérnyomásmérés előtt feltornáztam a vérnyomásomat alhasfeszítéssel, nem tudták h lett olyan magas a vérnyomásom."

értem és -10 fokban a hóban pucéran ücsörögve megszárítod a rád tekert vizes ruhát. Illetve 35 36 fokról a fehérjék károsodása nélkül 43 45 fokra emeled a hőmérsékleted... Ügyes vagy. Ja a szerzetesek nem mozogtatták az alhasukat.

Üdv

2011. jún. 16. 13:15
 25/31 anonim ***** válasza:
10%

Akkor biztos démon meg csi szállta meg őket, és létezik a húsvéti nyúl meg a mikulás, az univerzumot Isten teremtette 6000évvel ezelőtt egészen pontosan 7 nap alatt, a bűvészek pedig a semmibőlvarázsolnak a kalapba egy nyulat.

nőjetek már fel.

2011. jún. 16. 16:11
 26/31 anonim ***** válasza:
11%
Hat nap alatt, és a hat nap hat időszakot jelent,amely bármilyen hosszú időszak lehetett. Nőj már fel!
2011. jún. 16. 21:49
 27/31 anonim ***** válasza:
27%
Ja bocs, így már mindjárt minden más! A húsvéti nyúl és a mikulás melyik időszakban keletkeztek?
2011. jún. 17. 00:48
 28/31 A kérdező kommentje:

"A válasz írója 50%-ban hasznos válaszokat ad."

Értem szóval te már a Nature-nek sem hiszel. Nagyszerű, ha a nézeteiddel nem összeegyeztethetőt vizsgál és a vizsgálat alatt tényeket rögzít a tudomány, akkor vesszen! Meghajlok előtted mert a Harvard orvosdoktora arra sem méltó hogy a sarudat megoldja!

Üdv: A Fogtündér

2011. jún. 17. 11:10
 29/31 anonim ***** válasza:
0%

Nekem úgy tűnik, hogy te nem is kérdezni akartál, hanem téríteni. Lehet hogy rossz helyen kopogtatsz.

Egyébként és is láttam ez a ruhaszárítós dolgot, érdekes is, de a mi kultúrkörnyezetünkben nem sok haszna van.

2011. jún. 18. 12:01
 30/31 anonim válasza:
Wow, és hogy a francba nem halltak bele a 44 C°-os testhőmérsékletbe?
2011. jún. 20. 15:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!