Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem tartjátok érdekesnek,...

Nem tartjátok érdekesnek, hogy munka nélküliség van, és mégsem lehet embert kapni bizonyos munkákra?

Figyelt kérdés
Nekem arról jutott eszembe, hogy 60 nm2-es lakásom 2 heti kitakaritására nem találok egy megbizható takaritót!
2010. dec. 11. 19:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

De, de már nem stresszelem azon magam, hogy megoldjam az emberek problémáit. Itt a gyk-n is egy csomó felvetésem volt, hogy lehetne munkát találni, de amihez fel kell emelni az embernek a fenekét, arra már nem képes. Pl. 50 km-rel arrébb költözni. Tudna, de nem akar, neki vigyenek munkát helybe. Én kérek elnézést.

A takarítás ugyanez. "Nem azért tanultam x évig.." Bocsánat, akkor állj sorba a segélyért a diplomáddal.

Na jó, nem húzom fel magam ezen..

2010. dec. 11. 19:25
 2/15 A kérdező kommentje:
Ugyanez a véleményem. Nálunk a takaritó mindig családtag volt. Évekig voltak itt, mindig saját problémáik miatt mentek el, de évekig jártak ide. Kivéve az utolsót, aki rendszeresen megitta az itthoni készleteket.
2010. dec. 11. 19:29
 3/15 anonim ***** válasza:
67%
Ez nem Ámerika b@szki, hogy arrébb költözöl 50 km-t egy munka miatt! Tudod mennyibe kerül egy költözés? És hogy mennyi az átlagbér Magyarországon?
2010. dec. 11. 23:02
 4/15 anonim ***** válasza:
60%
Sokan nem fogják megemelni a seggüket a minimálbér körüli összegekért, annyiért lehet találni kényelmes irodai állást (ülést) is, mint más mocskát takarítani. Ha rendesen meg lenne fizetve a kétkezi munka, mindjárt nem lenne olyan érdekes a diploma mindenkinek és az irodai állásokat is megfizetnék a kevesebb diplomás miatt. Nekem nettó 2-300ezernél kezdődne az, hogy 8 órában álljak és wct pucoljak. Amíg nincs ilyen összeg, meresztem a seggem a kényelmes, légkondis irodában, még pár tizezzerrel többért is, mint a takarítói fizetések.
2010. dec. 12. 00:24
 5/15 A kérdező kommentje:
Én 1000 ft-os órabért fizetek a takaritóknak. Ha kiszámolod az tisztán 160,000 ft/hó. Jó, hogy nekem csak 2 hetente kell, de ha folyamatosan van munkája, akkor ennyit keres. Plusz kaja, pia kávé stb. Én köztisztviselő vagyok 35 éve, és 120.000 ft a fizetésem.
2010. dec. 12. 08:24
 6/15 anonim ***** válasza:

23:02 igen, elég sokszor hallottam már ezt a magyarázkodást. Oké, nem Ámerika. De akkor meg miért várják el az emberek, hogy a kényelmes dolgokban Ámerika legyen?

Különben meg mi az, hogy mennyibe kerül egy költözés? Én ezt a tippet tisztán tapasztalatból írom. Oda költözöm, ahol van munka. Nyilván nem veszek kacsalábon forgó palotát, sőt egyáltalán nem veszek lakást. Megvan a bázis, ahová haza tudok menni, ha kell, különben albérletezem. Ha ésszel élsz, semmibe nem kerül egy költözés. De ha még kerül is: az első fizetésből megtérül.

De nem érdekel, igazából úgy kell annak, akinek ennyi esze nincs, és inkább otthon ül a 28 ezres segélyre várva, mint felemelné a fenekét, hogy a többszörösét megkeresse.

2010. dec. 12. 09:02
 7/15 anonim válasza:
Szerintem nem jó helyen keres. Nagyon sok becsületes ember van aki szívesen tenné a dolgát,persze csak takarítani és lakásban amit el kell végezni. Azt gondolom az is fontos,mikor kell menni és mennyiért.Sokan hülyének nézik az embert,szex szolgáltatást kérnek és munkát sem fizetik meg.Remélem talál normális ,ügyes házvezető nőt,különbem én is szívesen megyek,ha valós a munka.
2010. dec. 12. 12:42
 8/15 anonim ***** válasza:

Szerintem egy 60 nm-es lakást egyedül sem nagy dolog kitakarítani...Csak azért mert köztisztviselő vagy, még megfoghatod a porszívót, főleg, mert nem keresel olyan sokat szerintem, hogy takarítónőre költsd....Én többet keresek jelen pillanatban még munkanélküliként is, 120.000 Ft-nál, de eszembe nem jutna ilyenért fizetni....

Amúgy meg azért nehéz találnod szerintem munkerőt, mert ez nem folyamatos napi 8 órás, heti 5 napos munka...És mivel nem sokan keresnek takarítónőt, azzal senki nincs kisegítve, hogy 2 hetente keres pár ezer ft-ot. Azért tényleg nem érdemes mozdulni. Bár azt nem is értem, most két hetente egy nap, vagy egy hét? vagy mennyi ez a takarítás?:-)

2010. dec. 12. 20:01
 9/15 A kérdező kommentje:
Gerinc sérvem van, a lábamba sugárzó ideg-nyomással. Ha neki állok valami fizikai munkának, hetekig táppénzen vagyok. Akkor megéri a takaritásért fizetni? Sajnos nem passzióból takarittatok. Bár meg tudnám csinálni, akkor szivesen eljárnék meló után máshová takaritani, mert jól jönne a plusz pénz.
2010. dec. 12. 21:04
 10/15 anonim válasza:

Biztos,hogy rossz helyen keresi!

Én mikor nem volt munkám, bármi ilyesmit elvállaltam volna, és kerestem is neten többszőr...mondani sem kell,hogy nem találtam. Nem rossz munka ez! Ha lenne a közelben itt Pesten még így is munka mellett mennék. Gyerekekkel foglakozom,nagyon szeretem a munkám de nem fizetik meg...

2010. dec. 13. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!