Keresztények, ebben mi a logika?
a keresztény vallás szerint Jézus el fog jönni másodszor a földre "ítélni élőket,és holtakat"
kérdésem,ha Jézusban akkora szeretet volt annak idején,hogy hagyta,hogy keresztre feszítsék,és megbocsájtott a saját gyilkosainak is,és még Isten is"úgy szerette a világot,hogy egyszülött fiát adta érte"akkor miért van szükség egy másodszor eljövő ítélkező Jézusra?
időközben megváltoztatta az életfelfogását,a személyiségét,és úgy döntött,hogy mégis inkább egy haragtartó,ítélkező lény akar lenni? kérnék szépen erre egy értelmes magyarázatot.
13:47:
A Bibliában az áll,hogy a Sátán az emberölő.De Isten is embert öl,és pusztít.tehát semmi különbség nincs kettőjük között.Vagy azt akarod állítani,hogy van rossz gyilkosság,és van jó,erkölcsös gyilkosság?:-) Na,szóval,alapból ezért nem tudom én komolyan venni,amit a Bibliai Istenről írnak.Ha valaki nem elvakult,annak tisztán látható,hogy ilyesfajta ostoba emberi felfogásokat nem célszerű elhinni,és követni.
én lászló:
Jézus az atya akaratát teljesítette.tudta előre,hogy ebben Júdásnak az a szerepe,hogy elárulja őt.Ha ellenezte volna,akkor megállította volna az egész folyamatot.vagy Isten létére talán nem lett volna képes rá? ha nem bocsájtott volna meg Júdásnak,akkor már az utolsó vacsorán lekevert volna neki egy jobb egyenest,hogy"tudod ám,kit fogsz te beköpni,nyomorult spicli!" de nem avatkozott bele,mert tudta,hogy be kell teljesítenie amit be kell.ha bármi megtorolni valója lett volna Júdáson,vagy akárkin,akkor úgy lett volna logikus,hogy megelőzi a bajt,és akkor nincs se elárulás,se keresztre feszítés,sem utólagos harag,részéről.mert ugyebár Krisztus létére nem a sunyi harag éltette,hogy"hehe,most látszólag megbocsájtok nekik,némán tűröm,hogy eláruljanak,elfogjanak,és megöljenek,de majd eljön az én bosszúm napja,és akkor meglakolnak".pont ez volt az egésznek a lényege,hogy szívből megbocsájtson nekik,ezáltal kiárasztva rájuk a szeretetét.
16:00
Az a logika hogy Isten a bűnbocsánatot csak azoknak adja akik elfogadják Jézus megbűntetését helyettük. Akik nem azoknak meg kell bűnhödniük nem??????
Nem fogadom el,hogy egy másik embert helyettem büntettek meg.egyszerűen azért,mert ilyen nem létezik.ez az emberek személyes felelősségének az átruházása lenne valaki másra,az élettel szembeni gyávaságukból adódóan.de a saját életéért mindenkinek saját magának kell felelősséget vállalnia,ha tetszik,ha nem.vannak irányelvek,amiket Jézus is ránk hagyott,és más írásokban is megtalálhatóak,ezeket érdemes követni.De nem Jézussal takarózni,hogy ő majd mindent eltöröl,ha elfogadjuk megváltónak,ilyen értelemben.ez egy téveszme.az ő példás életvitele,tanításai valóban megváltóak voltak az emberiség számára! de nem a kereszthalála.az úton senki nem tud végigmenni helyettünk,csak meg tudja mutatni,bátorítani tud,erőt adni,hogy végigmehessünk rajta.egyébként ha ez ilyen egyszerű lenne,hogy Jézus eltörölte a bűneinket helyettünk,akkor az egész világ elfogadná Jézust megváltónak,hiszen senki nem szeretne bűnhődni.
Kérdező! Neked fogalmad sincs, hogy mi lett volna, ha közbeavatkozva nem történt volna meg, ami megtörtént. Bizony sem te, sem én soha meg nem születtünk volna, ez a világ nincs többé. Ennyire nem érted, hát tényleg ennyire értetlen vagy? Ennyire nem érted az ószövetségi ünepeket, miképpen vonatkozott Krisztus első, majd második eljövetelére? Ennyire nem tudod, hogy Krisztus miért jött? Ennyire nem érted Mózest, Dánielt, a prófétákat? Nem érted, Pált, pedig részletesen elmondta, hogy ki az a krisztus, ki, kit fog ítélni.Kérd az Urat, mert csak Ő tudja neked elküldeni a Vígasztalót, hogy ha az igazságot keresed. Olvasd és értsd. Imádkozz, mert meghallgat!
Én senki vagyok, hogy a szívedbe ültessem az igazságot. Azt nem elég a fejedbe beletunkolni.
Én voltam a 16:00-os .
Épp arról van szó hogy ilyen egyszerű: csak elfogadjuk Jézust helyettünk, és persze végigjárjuk az utat de nem a saját erőfeszítésünkből hanem az Ö segítsége (aSzent Szellem-segítönk) által.
Vagyis cselekesszük az Ö akaratát = végigjárjuk az utat.
De az a helyzet hogy az emberek ...., mert nem akarják látni hogy ilyen egyszerű és inkább nem törődve rohannak a pokolba.
én lászló:
Kifejtettem ésszerűen,hogy miért tartok bizonyos dolgokat badarságnak,és miért nem tudom őket elfogadni.Én úgy látom,hogy te nem akarod átlátni ezeket,mivel ellentmondanak a berögzült egyházi tanításoknak.pedig tényleg egyszerűek és logikusak.a Bibliát pedig olvastam párszor,egyházi nevelésben is volt részem,hittem is bennük egy jó ideig....Nem hinném,hogy értetlen lennék...
Köszönöm az eddigi válaszaidat,és a többieknek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!