Miért csinálják ezt a keresztények?
"A keresztények." Általánosítasz. Csak néhány milliárd embert veszel egy kalap alá, de ne is törődj vele.
Katolikusok számára a Biblia és az egyházban 2000 éve élő szent hagyomány együtt igazít el a vallásos életben.
""A keresztények." Általánosítasz. Csak néhány milliárd embert veszel egy kalap alá, de ne is törődj vele."
Igazad van ezt kifelejtettem. Ez is egy általános válasz.
A Bibliának vannak tanító és elbeszélő részei. A kedves kérdező tudná ezt, ha járt volna hittanra.
Ha a szövegkörnyezetből kiragadunk pár mondatot akkor változhat a jelentése. (Nem vagyok híve ennek az indoklási módszernek)
Szerintem azért csinálják ezt a keresztények mert a Biblia egyes részeit szó szerint kell venni (pl. Mózesi törvények) egyes részei pedig jelképesek (pl. Jelenések könyve).
Azt én se szeretem amikor valaki olyasmire mondja hogy csak szimbólikus ami nem az. (pl. a pokol)
A Bibliai idézeteket azért szeretik a keresztények mert ez az alap amit mindenki elfogad. Minden más egy kicsit bizonytalan vagy esetleg egyik-másik keresztény nem fogadja el.
Ne haragudj, de kissé zagyva, amit írsz. Tudod egyáltalán, milyen vallás szerint nevelkedtél? A katolikusok bérmálkoznak, nem konfirmálnak.
És bemocskolásnak nevezni egy vallási szertartást... Ez még egy ateistától is kicsit erős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!