Keresztények, ebben mi a logika?
a keresztény vallás szerint Jézus el fog jönni másodszor a földre "ítélni élőket,és holtakat"
kérdésem,ha Jézusban akkora szeretet volt annak idején,hogy hagyta,hogy keresztre feszítsék,és megbocsájtott a saját gyilkosainak is,és még Isten is"úgy szerette a világot,hogy egyszülött fiát adta érte"akkor miért van szükség egy másodszor eljövő ítélkező Jézusra?
időközben megváltoztatta az életfelfogását,a személyiségét,és úgy döntött,hogy mégis inkább egy haragtartó,ítélkező lény akar lenni? kérnék szépen erre egy értelmes magyarázatot.
Kedves én lászló
Lucifer nevének jelentése pedig fényhozó, és látod, hogy miként tekintünk rá...
Nem változott, ugyanúgy szeret, éppen ezért adja meg a lehetőséget, hogy bűntelen lehess. Nem lehetsz majd Istennel, ha bűnös vagy, mert nem összeegyeztethető a két dolog, a tökéletesség, és a bűntelenség. De ha te elutasítod, akkor ő mit tehet, ha egyszer szabad akaratot adott neked? Így döntesz szabad akaratból.
Abban mi lenne a logika, hogy az égvilágon semmit nem érne Isten szava, amikor azt mondta, hogy "A bűn zsoldja a halál" ha aztán megbocsátana. Nem lenne oda a tekintélye?
"Lucifer nevének jelentése pedig fényhozó, és látod, hogy miként tekintünk rá..."
Barátom! Ki nevezte el Lucifert Lucifernek? Megsúgok valamit: A Bibliában egyszer sincs így nevezve, járj utánna, ha akarsz. Innentől kezdve a fenét sem érdekli, hogy mi a jelentése.
Kedves kérdező,
Kérdésed, érvelésed, hogy a keresztény hit logikátlanságára mutass tévhitre, helytelen elképzelésekre van alapozva. Lehet, hogy a keresztények ezt olvasva már ágaskodnak a méltatlankodástól. Mégis had mondjam el keresztény létemre, hogy Jézus nem tér vissza, hiszen nem távozott tőlünk, csak gyarló emberek halandó szemei elől vonult vissza, nehogy azok imádják őt mint egy bálványt (ami ennek ellenére mégis úgy lett). Jézust a mai nap is látják azok az emberek akik a tudat egy magasabb színvonalán élnek.
Jézus nem tér vissza, de jön az a nap, mikor a Krisztus minden emberi tudatot megillet, ez az igazi feltámadás ami után a keresztények sóvárognak, ez nem ítélet. Isten nem ítélkezik, Jézus sem, de az ember tudatosul helyes tettei vagy azok helytelensége felől, de ez nem ítélet.
Isten a minden hatalom, bölcsesség, szeretet forrása nem egy valaki aki saját egyszülött fiát feláldozza, hogy azáltal kiengesztelődjön, ez egy nagyon kificamodott érvelés. Jézus önkéntesen vállalta a szenvedést, a gyötrelmes halált, és nem váltóztatta meg “az életfelfogását, a személyiségét”, ő ma is ugyanazzal az áldozatkészséggel dolgozik az emberiség tudatának tökéletesítésén.
Nem ítél.... nem kell végigolvasnod, mert tudom, hogy sok, de nem lenne károdra. Akkor Krisztus hazudott? Mert te ezt állítod: "Isten nem ítélkezik, Jézus sem, de az ember tudatosul helyes tettei vagy azok helytelensége felől, de ez nem ítélet."
Isten igéje meg ezeket többek között:
.
.
.
"Mt 10,15 Bizony mondom néktek: Az ítélet napján könnyebb lesz a Sodoma és Gomora földjének dolga, mint annak a városnak.
Mt 11,22 De mondom néktek: Tirusnak és Sidonnak könnyebb dolga lesz az ítélet napján, hogynem néktek.
Mt 11,24 De mondom néktek, hogy Sodoma földének könnyebb dolga lesz az ítélet napján, hogynem néked.
Mt 12,18 Ímé az én szolgám, a kit választottam; az én szerelmesem, a kiben az én lelkem kedvét lelé; lelkemet adom ő belé, és ítéletet hirdet a pogányoknak.
Mt 12,20 A megrepedezett nádat nem töri el, és a pislogó gyertyabelet nem oltja ki, mígnem diadalomra viszi az ítéletet.
Mt 12,36 De mondom néktek: Minden hivalkodó beszédért, a mit beszélnek az emberek, számot adnak majd az ítélet napján.
Mt 12,41 Ninive férfiai az ítéletkor együtt támadnak majd fel ezzel a nemzetséggel, és kárhoztatják ezt: mivelhogy ők megtértek a Jónás prédikálására; és ímé nagyobb van itt Jónásnál.
Mt 12,42 Délnek királyné asszonya felkél majd az ítéletkor e nemzetséggel együtt, és kárhoztatja ezt: mert ő eljött a földnek széléről, hogy hallhassa a Salamon bölcseségét; és ímé, nagyobb van itt Salamonnál.
Mk 6,11 A kik pedig nem fogadnak titeket, sem nem hallgatnak rátok, onnét kimenvén, verjétek le a port lábaitokról, bizonyságul ő ellenök. Bizony mondom néktek: Sodomának vagy Gomorának tűrhetőbb lesz a dolga az ítélet napján, mint annak a városnak.
Mk 12,40 A kik az özvegyeknek házát fölemésztik és színből hosszan imádkoznak: ezek súlyosabb ítélet alá esnek.
Lk 10,14 Hanem Tírusnak és Sídonnak tűrhetőbb lesz állapota az ítéletkor, hogynem néktek.
Lk 11,31 A Délnek királynéasszonya felkél majd az ítéletkor e nemzetség férfiaival, és kárhoztatja őket: mert ő eljött a földnek széléről, hogy hallhassa a Salamon bölcseségét; és ímé nagyobb van itt Salamonnál.
Lk 11,32 Ninive férfiai az ítéletkor együtt támadnak majd fel e nemzetséggel, és kárhoztatják ezt: mivelhogy ők megtértek a Jónás prédikálására; és ímé nagyobb van itt Jónásnál.
Lk 11,42 De jaj néktek farizeusok! mert megadjátok a dézsmát a mentától, rutától és minden paréjtól, de hátra hagyjátok az ítéletet és az Isten szeretetét: pedig ezeket kellene cselekedni, és amazokat sem elhagyni.
Lk 20,47 Kik az özvegyeknek házát felemésztik, és színből hosszan imádkoznak; ezek súlyosabb ítélet alá esnek.
Lk 23,40 Felelvén pedig a másik, megdorgálá őt, mondván: Az Istent sem féled-e te? Hiszen te ugyanazon ítélet alatt vagy!
Jn 5,22 Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;
Jn 5,27 És hatalmat ada néki az ítélettételre is, mivelhogy embernek fia.
Jn 5,30 Én semmit sem cselekedhetem magamtól; a mint hallok, úgy ítélek, és az én ítéletem igazságos; mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak akaratát, a ki elküldött engem, az Atyáét.
22:39
osztom a véleményed,a hithez is kell valamiféle logika,hiszen akkor minek hinne az ember,ha nem lenne megalapozott a hitének tárgya? van olyan élethelyzet,amiben úgymond muszály vakon hinni,mert annyira bizonytalan és homályos a végkimenetele,de sok dolog van a keresztény vallásban,amit nem lehet annyival elintézni,hogy "ide nem kell logika,elhiszem és kész",mert ordít róla,hogy ésszerűtlen,csak valamiért nem akarják észrevenni.azt viszont egy keresztény sem állíthatja,hogy Isten/Jézus logika nélkül cselekszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!