Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » 23 Perc a Pokolban. Vélemények?

23 Perc a Pokolban. Vélemények?

Figyelt kérdés
[link]
2011. ápr. 30. 20:06
1 2 3 4
 21/32 Tyler913 ***** válasza:
55%

ma 20:31

Kepzeld,eleg sokat olvastam a Bibliat,es folyamatosan kepezem magam kortortenetbol ill. vallastudomanybol.Epp ezert tudom,hogy az Oszovetsegi istenkepre ranyomta a belyeget az oszovetsegi,tehat okori gondolkozas.

Keresztyennek lenni nemcsak annyit tesz,hogy gondolkodas nelkul benyelunk mindent,ami a Bibliaban le van irva,hanem hogy hasznaljuk az eszunket.

Sajnos az a baj,hogy a Biblia,mint egy evezredek soran rengeteg szerzo altal irodott mu,amely magan viseli az adott kor kontextusat,nagyon alkalmas arra,hogy az emberek kiforgassak az igeit a maguk celjaira.

Eppen ezert en kinottem mar abbol,hogy valamit csak azert fogadjak el igaznak,mert "le van irva a Bibliaban." Mivel szinte minden allitasra ra lehet kontrazni egy masik,homlokegyenest maskepp ertelmezheto bibliai igevel.

Szoval lejjebb kene adni a fanatizmusbol,es tanulmanyozni kicsit a kor kontextusat,es akkor rajossz,mennyire maskepp is lehet ertelmezni a Biblia szavait.

Az utolso mondatod nagyon szepen megmutatja,mennyire manipulalhato vagy.Ha feltunik egy hamis profeta,aki hasznal par bibliai iget,az rogton igazza,Isten szavava valik?Az a baj a magadfajta emberekkel,hogy meg szilard elkepzelesuk,hogy Isten az o oldalukon all,es aki nem ert egyet a nezeteikkel,az Isten ellen van.

Remelem,egyszer rajossz arra,hogy Isten sokkal tobb es sokkal jobb annal a bosszuallo,zsarnok torzsi istennel,akinek az OSZ lapjain feltunik,es remelem,meglatod,hogy a hatalmas,mindenhato Isten nem lelne elvezetet abban,hogy kinozza az oveit.Es akkor majd meglatod,hogy azok,akik itelkeznek es Isten buntetesevel fenyegetik embertarsaikat,artanak a legtobbet a keresztyen kozossegnek.Beke!

2011. máj. 3. 21:16
 22/32 anonim ***** válasza:
76%
Ime ilyen egy pszichikus keresztény! Saját szavaid alapján meg lehet állapítani,hogy felemeled a saját okos rettentő bölcs gondolataidat Isten Igéje fölé. Ezt a Biblia felfújt hólyagoskodásnak nevezi. A kereszténység hol és mikor kezdődik? Amikor elkezdem Isten Igéjét úgy elfogadni,ahogy van,azaz engedelmeskedek neki,és nem okoskodásokat és magaslatokat emelek ellene a brilliáns elmémmel,mert legyen inkább minden ember hazug,de Isten akkor is igaz! Itt a pokol a lábunk alatt pár kilométerre. Azok számára van elkészítve,akikről mindig lepattan Isten Igéje,és olyan amikor mondod neki,mintha falra hányt borsó lenne. Semmit nem mond neki,csak üres beszédek,legyint rá,a vállait vonogatja. De amikor eljön majd a gyötrődés ideje a konoksága miatt a pokolban,akkor hiába kiált onnan lentről Istenhez,csak a saját hangja fog visszaverődni mert akkor meg Isten fogja kicsúfolni őt.Majd azt mondja:mentsen ki téged onnan a sok elméleted,meg a bálványaid raja,akiket helyettem tiszteltél. Kiálts hangosabban hozzájuk hátha meghallják. Nincs a pokolból kiút,csak az ítélet után a tüzes gyehennába.
2011. máj. 3. 22:55
 23/32 anonim ***** válasza:

21:16

Jól teszed, hogy olvasod és tanulmányozod az Isten igéjét, de ezt kétféleképpen lehet tenni. Az egyik az a módszer, ahogy te is csinálod: szelektálva, önmagad eldöntve mi jó és mi rossz belőle, mit kell szó szerint érteni és mit nem, mi hasznos belőle, mi nem, stb.

A másik módszer az igének a Szent Szellem általi kijelentése. Ha valakinek nem a Szent Szellem jelenti ki az igét, akkor értelmezi félre az olvasottakat. Ha a Szent Szellem jelenti ki, akkor azonnal egyértelművé válik, hogy Isten igéje mennyire igaz, szóról szóra.

Én azért merem elfogadni a fenti videót, és azért merek ilyen "fanatikusan" beszélni a véleményemről, mert tudom, hogy a videóban szereplő testvér is újjászületett, Szent Szellemmel betöltött keresztény ember, én is be vagyok töltve Szent Szellemmel, és biztos vagyok benne, hogy Ő jelenti ki számára is, és számomra is Isten igéjét. Efelől békességem van.

Azt javaslom neked is baráti szeretettel, hogy ne magad szelektálj, hanem kérd az Urat, hogy a Szent Szellem által magyarázza meg neked Isten igéjét.

2011. máj. 3. 23:07
 24/32 Tyler913 ***** válasza:
55%

Viktor 06

Most mar latom,hogy Te beteg vagy.Lehet,hogy en pszichikus vagyok,de hogy akkor Te meg pszichopata,az hotziher.Szoval ezekutan folosleges vitatkozni,hagylak inkabb bekessegben.

ma 23:07

Eszem agaban sincs ketsegbe vonni a Szentlelek munkajat es hatalmat.Azonban ez meg nem jelenti azt,hogy ne probaljam meg ertoen,gondolkodva olvasni a Szentirast.Nyilvanvalo,hogy a Biblia ertelmezese nem csupan ertelem dolga,hanem a Szentlelek is szukseges hozza.Viszont sok kattant ember van,akik a sajat hulyeseguket bastyazzak korul akar igekkel,akar "Szent Szellemmel",es ez onnantol baromi kenyelmes pozicio: "amit hiszek,az igaz,nincsen szuksegem gondolkodasra,sem arra,hogy megcafoljam,amit masok mondanak,mert igazam van,kijelentette Isten." Es ezzel nagyon nehez mit kezdeni,mert amig valaki nem ismeri be,hogy tevedhet,hanem mindenaron ragaszkodik ahhoz,hogy amit o gondol az egyenlo azzal,amit Isten gondol,addig egyszeruen nincs helye konstruktiv vitanak.

2011. máj. 3. 23:20
 25/32 anonim ***** válasza:
Nem is erről beszéltem, és nem is gondolom, hogy én lennék az, aki "tudja". A Szent Szellem munkája épp ott kezdődik, hogy az ember megalázza magát, és azt mondja "Istenem, semmit sem tudok, semmit sem értek, akárhogy gondolkodok, nem értem a beszédedet, még ha azt gondolom is, hogy értem, nem igy van, ezért Te tanits, Szent Szellem!" Én egy szóval se mondtam, hogy a gondolataim, értelmezésem egyenlőek lennének Istenével, épp, hogy elismerem, hogy szükségem van a Szent Szellem vezetésére, mert nélküle tévúton haladok.
2011. máj. 3. 23:31
 26/32 anonim ***** válasza:
0%
Ki az a Szent Szellem..netalántán akitől a Németh Sanyi szektások rángatóznak, meg boogieznak??
2011. máj. 3. 23:38
 27/32 Tyler913 ***** válasza:
63%

Na most volt egy kis idom,hosszabban beleneztem ebbe a "dokumentumfilmbe".Hat mit mondjak,jokat rohogtem.Akik az allitolagos igei megalapozottsagot emlegettek,azoknak mondom,hogy az elhangzo igek kontextusbol kiragadott es belemagyarazott peldak,osszemosva pl. a Zsoltarok vagy a nagyprofetak koltoi nyelvezetet,ahol ugy tetszik szo szerint,mashol pedig kiforgatva hasznalva a "szent cel" erdekeben.Minimalis hatterismerettel megcafolhato az allitasok tobbsege,arrol nem is beszelve,milyen vicces,amikor "bibliakutatokra" hivatkozik (persze nevek emlitese nelkul,nehogy ellenorizni lehessen a nyilvan Oszovetsegi tudomanyokbol doktoralt neves szerzoket:)

Mondom,eloszor csak rohogtem,de mikor elkezdtek a kozonseget is mutatni,mar inkabb duhot es sajnalatot ereztem-peldaul amikor meglattam az egyszeru hivek,sot a kisgyerekek rettego arcat,akiknek ez az elmebetegseg vesodik az agyaba,es hatarozza meg a hitet.Mert a pokollal,szenvedessel es bunteto Istennel valo fenyegetes nem fog jo keresztyeneket szulni.

Gondolkoztam a Judas leveles idezeten is,es arra jottem ra,hogy azok,akik nem hivok,baromira nem fognak megterni attol,hogy fenyegetik oket egy olyan hellyel,amiben nem is hisznek.Ezzel csak azt erik el,hogy minden joerzesu ember elkeruli es megveti oket.Viszont egy fiatal gyerek,aki ebben az agyremben kell felnojon,elkepeszto karokat szenved,es talan egy eletre el lesz szurva a Joistennel valo kapcsolata.Bizom benne,hogy Isten nem engedi ezt,es megcsufolja az olyanokat,akik masok eletet akarjak tonkretenni.

Szoval osszefoglalva: ez az ember csalo,csalo csalo es csalo...

Mondom,eloszor csak roho

2011. máj. 5. 05:55
 28/32 Tamás321 ***** válasza:
51%
Először is nem csak pokol nem létezik, hanem még Szent Szellem sem! Sőt halálunk után sem mennybe, sem pokolba nem kerülünk. Az örök gyötrelemről szóló leírások a Bibliában képesbeszédek. Az ember, ha meghal, nincs semmiféle olyan része, még szelleme sem, ami túlélhetné őt, mivel az emberi test és lélek tökéletes, egymástól elválaszthatatlan egységet alkot. És Szent Lélek van.
2011. máj. 6. 18:31
 29/32 anonim ***** válasza:

Azt írja a második válaszoló:

"Aki egy kicsit is bölcs és nem teljesen felelőtlen, eszement, az felteszi magának a "mi van ha?" kérdést."

Aki egy kicsit is bölcs(és nem kíváncsi), már ott bezárja a videót, mikor 30-nál mondja "...a szokásos vasárnapi imától..." köszönjük, cool story bro

2011. máj. 7. 21:25
 30/32 Tamás321 ***** válasza:

Jézus sokszor gondolkodásra serkenti hallgatóit, mikor kérdéseket tesz fel. Pl: hogy olvasod? Mit mondanak az írások? A farizeus házában is példázatbeli kérdést tett fel. És azt mondta a farizeusnak, igazad van. Aztán folytatta a példázatot úgy, hogy már eleve kikérte az egyértelmű választ a farizeustól. Szóval van rengeteg momentum, amivel Isteen oktatni akar úgy, hogy mi magunk gongolkozzunk el. És mi magunk, amikor már a gondolkodásunkkal levezettük, mi a valós helyzet, úgy jöjjünk rá, hogy a magasabb értelem által leíratott gondolatok és igazságok miről szólnak valójában, mit akarnak közölni. Tehát van helye az Isten szavainak olvasásakor az emberi gondolkozásnak, sőt, megkövetelendő. Csak az elgondolkodás segíti az értelmet kicsiszolódni magasabb szintre. A gondolkodás a fejlődés eszköze. A béreabeliekről azt mondja a Biblia, hogy ők nemesebb lelkűek voltak a korinthusbelieknél. És miért? Mert nem kapásból elvetették vagy elfogadták Pál szavait, hanem naponként utánaolvastak az írásokban, vajon úgy van-e, ahogy Pál mondja. Tehát beindult náluk a gondolkodás mechanizmusa. Ha valaki hallja Isten igéjét, ez a megfelelő reakció. És így alakul ki az, hogy el tudja hinni a hallottakat. Ez önmagunkban is sok kérdésfelvetéssel jár. A gyerekek állondóan kérdezik a szüleiket, hogy ez miért van, meg az miért olyan, meg ilyen, stb. Az Isten országával kapcsolatosan is az érdeklődő kérdésfeltevés a normális, még akkor is, ha butaságokat kérdezünk. Hiszen még nem értjük azt a világot ugyanúgy, mint a kisgyerek sem érti rögtön azt a világot, amibe beleszületett. Csak a kérdésektől lehetünk bölcsebbek. A bölcs tanáccsal él. A tanítványok is állandóan kérdezősködtek Jézustól. Jézus meg miután hallotta a kérdést az elmondott példázatára, azt felelte, hogy még mindig nem értitek-e, még mindig értelem nélkül vagytok-e. Aztán kifejtette a példázatot, hogy megértsék. Ebből látszik, hogy értelemre van szükségünk, ami magasabb a miénknél. Ne higgyjetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, hogy Istentől vannak-e vagy nem. Azaz értelemmel kell felülvizsgálni mindent, mert csak az ad választ. De erre az értelemre szert kell tenni. A sok olvasás, összevetés, kérdésfeltevés által kialakulhat ez. Ezért mondja a Biblia, hogy a hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által. Máshol azt mondja, aki hallja, értse is meg. Megint máshol: mert ők csak néznek, de nem látnak, hallanak, de mégsem értenek. Ha valaki hallja az igét, de nem érti, eljön az ördög és kiragadja azt annak szívéből. Így tehát nem fogadhatunk el minden elénk tálalt dolgot átgondolás és megfontoltság nélkül, még akkor sem, ha Isten igéjével támasztják alá. Ha ez olyan egyszerű lenne, akkor Sátán is jól tudja az igét és megtéveszt vele. Még Jézusnak is idézett mondván, meg van írva. Ha valaki tényleg teljesen utána néz annak, mit akarnak mondani az örök gyötrelemről szóló beszédek és összehasonlítja az ószövetségi kifejezésekkel, rájöhet, hogy pokol nem létezik. De itt van egy kis segítség, ha valakit érdekel, amiben ez végig van vezetve: http://www.youtube.com/watch?v=PnMDg7QzIFA

Tudom, hogy így is vitatkozni fognak sokan, de ennél többet már én sem mondhatok.

2011. máj. 8. 14:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!