Emberek van olyan hogy kikeresztelkedés? -úgy értem. Semmissé tenni a keresztelést. és ha van hogyan lehet . Ha van rá mód értelmes válaszokat várok ne olyat h égj a pokolban hogy mondhatsz ilyet és hasonlók-előre kösz
Pl nálunk muterom családja pogány. Több ágra visszamenően.
De mikor úgyhozta a sors h nem pogány palival került össze(a fateromról van szó)
Nem volt konfliktus belőle. Ezáltal én sem vagyok megkeresztelve. szintén pogány vagyok és büszke is rá.
Ha lesz vmikor gyerekem nem fogom megkereszteltetni őt sem.
Tartom az anyai ági pogányságot.
18/F
"másrészt ha nem hit kérdése a keresztelkedés akkor mi értelme egyáltalán..."
Ki mondta, hogy nem hit kérdése? De, pont hogy hit kérdése. Épp ezért nem számít semmit egy olyan embernek, aki nem hisz benne.
"független akarok lenni minden vallástól és objektíven szemlélődni..."
Ezzel már meg is válaszoltad a kérdést. Ha te ezt elhatároztad, akkor már nem számít semmit a keresztséged, nem vagy keresztény. Ezt próbáltam az elején elmagyarázni (1. voltam), de ha szerinted ez "rizsa", akkor ne számíts itt "értelmes" válaszokra.
Szia!
A keresztség a megtérés vagy újjászületés látható megpecsételése, ezért nevezik a Bibliában a "megtérés keresztségé"-nek és az "újjászületés fürdőjé"-nek. A Szentírás a tanítványság alapvető kívánalmainak a hitbeli elfogadása alapján hozott, önkéntes választáson alapuló, alámerítéssel történő felnőttkeresztséget hitelesíti. Ez a keresztség - Jézus kijelentése és példaadása szerint - "igazság", amelyet "illik nékünk betöltenünk". A keresztség cselekedetének belső, lelki tartalma: a régi élet összes bűnének a jelképes "lemosása", vagyis a bűnbocsánat igénylése és elnyerése ezekre nézve. Ezzel együtt a múlt "eltemetése", gyökeres, végleges szakítás vele. A másik döntő eleme a jelképes "feltámadás" egy új, igaz életre, "Isten segítségül hívásával". Az új életben járás mindenkor csak a halálból megelevenítő, hatalmas Isteni Lélek által lehetséges.
Ezek alapján azt tudom mondani a kérdésedre, hogy az, hogy csecsemőkorodban leöntötték a fejed egy kis vízzel - Bibliai szempontból nézve - a világon semmi jelentőséggel nem bír. Ezért semmi szükség arra, hogy kikeresztelkedjél, semmilyen lelkiismereti kérdést ne csinálj ebből a saját hitedre, gondolkodásmódodra tekintettel.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!