Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért tűrjük a szeretetlenséget?

Miért tűrjük a szeretetlenséget?

Figyelt kérdés

Nem vagyok ateista!Nem tartozom egyetlen felekezethez sem!

Engem nagyon zavar,hogy ilyen a világ,mert része vagyok!

Zavar az emberek vallása,politikai nézete stb.mert közvetve vagy közvetlenül rám is kihat!

Egyetlen vallásban sem látom a szeretetet-,pedig mindegyik emliti-a gyakorlatban!

Teljes érzéketlenség és önzés,képmutatás az egész!

Minen vallás is arról szól,hogy valakinek a "seggét nyaljuk",hogy jobban járjunk,pl.Jézusnak.

Az ő imádat fontosabb mint a szeretet?!Ez baromság!

Akkor emlithetném Allahot és a többit is!

Ebből aztán jön a politikai"erkölcs",ami megint ilyen szeretetlen,érzéketlen!

2011. ápr. 22. 18:05
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:

Ne bántsátok a kérdezőt, de nekem is ez a véleményem a világról.

Amúgy kinek mit jelent a szeretet?

Sok embernek a pénzt. Soknak, hogy gyönyörű a felesége, de ahhoz is pénz kell :) Sok ember a kocsijába szerelmes.

A mai világban elvárható vajon, hogy egy ember csak úgy szeressen egy másikat nem érdekből. A mai világban mindent az érdek irányít, vagy hogy mit tud adni a másik. Ha nem ad semmit, akkor miért szeressem. A politikában is ki kinek a s*ggét nyalja.

Gondolom ez fogalmazódott meg benned. Miért nem létezik csak egyszerű szeretet?

Az egyetlen út csak Jézus lehet, megfeletkezni a világról és azt mondani, világ én szeretlek, mert ti többi ember nem tudjátok mit cselekszetek.

Mást nagyon nem tudsz csinálni, vagy megszokod, megszökni nem lehet, csak drasztikusan.

2011. ápr. 28. 15:59
 52/53 anonim ***** válasza:

„Miért nem létezik csak egyszerű szeretet?”

Mert azt ki kell érdemelni. Ugyanígy az utálatot is ki kell érdemelni, senki nem indul úgy neki az életnek hogy utálják.

Persze az nem tudom minek számít ha valakit annyian szeretnek, mint amennyien utálnak.

2011. ápr. 28. 16:49
 53/53 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Utolsó két kommentelő: nem igaz, amit írtok.

Számomra létezik ún. egyszerűen csak szeretet.

Jómagam igen sokszor úgy érzem, hogy kimondhatatlan szeretet van bennem az egész glóbusz iránt, legszívesebben körbeölelném a világot, és magamhoz ölelném mind a hatmilliárd embert. Sztálinra, meg Hitlerre, és egyéb bűnözőkre sem tudok haragudni, mert úgy gondolom, hogy ők elmebetegek voltak.

Számomra az lenne a legnagyobb öröm, ha a nagyon gonosz emberek megtalálnák Istent, és ők is kimondhatatlan szeretetet éreznének Isten, az egész glóbusz, és valamennyi ember iránt.

Ha arról hallok, hogy egy nagyon gonosz ember istenhívő lett, és megbánta az összes bűnét, és pont az ellentéte lett annak, ahogyan előtte viselkedett, az számomra olyan hatalmas öröm, amit szavakkal nem lehet leírni.

Ilyen az igazi szeretet, nagyon erős hittel párosulva.

Üdv: Anna

2011. ápr. 28. 23:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!