Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért tűrjük a szeretetlenséget?

Miért tűrjük a szeretetlenséget?

Figyelt kérdés

Nem vagyok ateista!Nem tartozom egyetlen felekezethez sem!

Engem nagyon zavar,hogy ilyen a világ,mert része vagyok!

Zavar az emberek vallása,politikai nézete stb.mert közvetve vagy közvetlenül rám is kihat!

Egyetlen vallásban sem látom a szeretetet-,pedig mindegyik emliti-a gyakorlatban!

Teljes érzéketlenség és önzés,képmutatás az egész!

Minen vallás is arról szól,hogy valakinek a "seggét nyaljuk",hogy jobban járjunk,pl.Jézusnak.

Az ő imádat fontosabb mint a szeretet?!Ez baromság!

Akkor emlithetném Allahot és a többit is!

Ebből aztán jön a politikai"erkölcs",ami megint ilyen szeretetlen,érzéketlen!

2011. ápr. 22. 18:05
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
37%

"Ha szolga vagynem vagy szabad-Ez lene a nagy örömhir?!"

"Az én igám édes, az én terhem könnyű." (Mt, 11, 30)

"Aki nékem szolgál, engem kövessen; és ahol én vagyok, ott lesz az én szolgám is: és a ki nékem szolgál, megbecsüli azt az Atya."

"Amint Mózes fölemelte a kígyót a pusztában, úgy fogják fölemelni az Emberfiát is,

hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen.

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen." (Jn, 3, 14-16)

Tehát aki nem veszi fel a keresztjét, hogy megszabaduljon, az a szolga de facto.

2011. ápr. 23. 09:35
 22/53 anonim ***** válasza:
0%

"- Isten megalkotta az embert, saját képmására és tudás, valamint örök élet nélkül akarta "tartani" a Paradicsomban,"

1, A Paradicsomban volt az örök élet.

2, A jó és rossz tudása az emberi alapprincípium labilis harmóniája ellen van. Az ember számára a rossz ott kezdődik, hogy valami nem az Őt irányító Istene ellen van, hiszen az akarat nem egyetemes, hanem meghasadt, bibliai fogalommal élve = meghasonult.

"- mikor az ember az isteni parancsot megszegte, kegyetlenül megbüntette, amelyet azóta is viselnünk kell (a hívőknek - de az is lehet, hogy ezt csak a papok szítják),"

A rossz hülemorfikus léthiánya és annak büntetése a lehető legenyhébb bűnhődés. Az angyaloknak egyszer volt lehetősége dönteni, és az elbukott angyaloknak örökké kell szenvedni; Jézus megváltása nélkül mindenki ide kerülne.

"- több helyen is le van írva, hogy el akarta az embert törölni a Föld színéről, mert megharagudott rá,"

Igen, mert Isten nem egy passzív bálvány, hanem minden jó tulajdonság tökéletesen benne megtalálható.

"- soha, senkinek nem akarta magát szemtől szembe megmutatni, sőt állandóan fenyegette az embert, hogy még a közelébe se menjen - és végül

- feláldozta egy szülött fiát, hogy megváltsa az emberiség bűnét! (valószínűleg ez egyáltalán nem sikerült neki mert manapság is hirdetik, hogy bűnös vagyok!)"

Na azért itt van némi pontosítás:

Jézus Isten, Ő azért az óráért jött le a Földre. Az ember az eredendő bűntől szabadult meg Krisztus keresztsége által, de a saját bűneire bocsánatot nyernek azoknak megvallása által (confessio).

2011. ápr. 23. 09:46
 23/53 anonim ***** válasza:
86%

Ha nincs is semmi bölcsesség az idézetekben, hadd írjak mégis egyet:

"Először magadban kell létrehozni a változást, amit a világtól követelsz." /Gandhi/

Ne itt rinyálj 100 ismeretlen embernek, leoltva a vallási és politikai meggyőződésüket - amelyek nyilván saját tapasztalataikból erednek -, hanem cselekedj úgy, ahogy az idézet mondja.

Ha szeretetet akarsz, akkor légy szeretetteljes, keresd és lásd meg azt másokban.

Az pedig, hogy a vallásokban említett szeretetet az emberek élőben már nem gyakorolják - nos, aligha a vallást minősíti. Nem az ég lesz a rossz, ha én elázok az esőben, mert nem húzol fel esernyőt.

2011. ápr. 23. 10:01
 24/53 A kérdező kommentje:

10:01

Ó,nem rinyálok én!

Tudom én mindezt!De nem elég csak magadnak létrehozni a világot!Emberek vesznek körül és a kihatások oda-vissza hatnak!

Amugy ezek a Gandhi-féle bölcsességek sem értek sokat!Mit ért vele?Nem változott meg a világ csak magát tette hiressé!És jó drágán élt vegetáriánusként,ahelyett,hogy abból a pénzből segitett volna másokon...

2011. ápr. 23. 10:13
 25/53 anonim ***** válasza:
73%

Ó, olyan buta vagy... úgy tűnik, mindenképp jobban akarod tudni a világ dolgait, ezért nem vagy hajlandó komolyabban belegondolni abba, amiket itt leírunk neked.

Az idézet lényege, hogy ne bort igyál és vizet prédikálj... mert eme megszólalásaid sokkal inkább önteltségtől és rosszindulattól csöpögnek, semmint szeretettől. Lehet, hogy egy ember szeretete nem fogja megváltani a világot, de valahol el kell kezdeni, és semmivel sem lehet jobban hatni másokra, mint az élő példával - na meg, ne várd másoktól a szeretetteljes viselkedést, ha te sem úgy cselekszel. Ha szerinted felesleges magadnak megváltoznod, mert azzal mások sem fognak... na, akkor nincs is jogod várni. Semmit sem kérhetsz, amit te sem vagy hajlandó megtenni.

Gandhi pedig maga volt az élő példa. Nem a vegetarianizmusra, nem is értem, hogy miért akadtál fenn ezen, az csak sajátos meggyőződése, aminek semmi köze a jelleméhez. Ő a tetteivel azt mutatta, hogy lehet erőszak nélkül élni, szeretetben, egymást elfogadva, és végig az emberek egyenjogúságáért küzdött - épp azért, amiről te itt papolsz. De látom, fogalmad sincs semmiről, így pedig felesleges bármit magyarázni.

2011. ápr. 23. 11:23
 26/53 A kérdező kommentje:

11:23

Mellesleg én is vega vagyok,de nem ez a lényeg!

Ugye nincs fogalmam aról amit papolok!

Hát persze!Itt is és a világon is csupa jóemberek vannak,akik mindenre tudják a választ,akik mindenre tudnak tanácsot adni...

A világ képe mégis siralmas.

Tehát elöbb annak tanácsolnám,hogy fogadja meg saját tanácsát,aki másnak adja...

Én itt nem tanácsot kérek,hisz nem vagyunk mi okosabbak egymásnál.

Én a szeretetlenségről kérdeztem-ti pedig személyemet támadjátok.

2011. ápr. 23. 11:36
 27/53 anonim ***** válasza:
Nem azért, mert a szeretet Isten nélkül egy bálvány, mármint ha tudatosan választod szét a kettőt.
2011. ápr. 23. 11:45
 28/53 pelgrim ***** válasza:

Igen, része vagy ennek a világnak, ez azt jelenti hogy te is felelős vagy azért hogy ilyen a világ. Természetesen nem az egész világért, hanem csak azért a parányi részéért amit te képviselsz.

A szeretetet Isten egyik “arcvonása” vagy “jellemvonása”, azt nem lehet gyakorolni, annak csak helyet, időt lehet adni életünkben. Egy emberek alkotta mesterséges szervezet mint a vallások, vagy mint a politika nem képes arra hogy helyet adjon a szeretetnek, arra csak emberi egyének képesek. Egy ilyen vallási vagy politikai rendszernek nincsenek érzékszervei, ne várjunk tőle érzékenységet, se szeretetet.

A keresztény vallások valóban mélyen tévednek, imádják Jézust mint Istent, ez nem az ő szándéka volt. Ez így nem más mint bálványimádás, imádni azokat akik a legszentebb eszményeinket hozzák kifejezésre.

Ha nem bírod tovább tűrni a “szeretetlenséget” akkor talán ideje, hogy váltóztass rajta, és mivel csak azért a parányi részért vagy felelős ami te képviselsz, azzal kell kezdened. Később, mikor befejezted a munkát saját magadon, mikor megtudod engedni, hogy Isten szeretete áradjon belőled, akkor kapsz nagyobb felelősséget.

2011. ápr. 23. 14:12
 29/53 anonim ***** válasza:

"A keresztény vallások valóban mélyen tévednek, imádják Jézust mint Istent, ez nem az ő szándéka volt."

Evangéliumban is találunk tömérdek részleteket Krisztus radikális mivoltáról, amely egyértelműen megcáfolná eme sorokat Jézussal kapcsolatban. A Jelenések könyvében azonban a megdicsőült Istenként mondja ezeket:

"Ne félj! Én vagyok az első és az utolsó és az élő." (Jel. 1, 18)

"Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet." (Jn 14, 6)

"Aki nincs velem, ellenem van, és aki nem velem gyűjt, tékozol"

Most jönnek a erőteljesebb passzusok:

"És íme, trónt állítottak fel a mennyben és a trónon ült valaki, Az ott ülő tekintete a jáspishoz és a karneolhoz hasonlított, és smaragd hasonló szivárvány a trónja körül... Míg az élőlények dicsőségét, áldást és hálát zengtek a trónon ülőnek, és imádta az örökkön örökké élőt. "Méltó vagy Urunk és Istenünk, hogy tied legyen a dicsőség, a tisztelet és a hatalom, mert te teremtetted a mindenséget, akaratod hívott létre és teremtett mindent."

"Amikor átvette a könyvet, a négy élőlény és huszonnégy vén leborult a Bárány előtt."

Szerintem elég ennyi, hogy megtudjuk, hogy az Újszövetség nem úgy festi le, mint ahogy itt gondolják.

2011. ápr. 23. 16:22
 30/53 anonim ***** válasza:
79%

ma 09:46-

Ha JT vagy akkor értem a logikádat, csak a biblia olvasás és értelmezést nem. Ha nem vagy fanatikus hívő akkor meg egy kicsit mélyebben kellene értelmezned a Bibliában leírtakat.

"1, A Paradicsomban volt az örök élet."

Az én bibliámban a Paradicsomban két fa volt és Isten megtiltotta azok gyümölcsének fogyasztását - miért? Gondolj bele, ha Ádám és Éva betartja a tiltást, akkor a mai napig nincs tudásunk. Ha meg az Isten előre tudta és direkt csinálta, hogy megbüntethessen bennünket, akkor ez egy kegyetlen Isten!

"A rossz hülemorfikus léthiánya és annak büntetése a lehető legenyhébb bűnhődés..."

Számolj utána, már 12 ezer esztendeje büntet! Ez Isteni szeretet?

"Igen, mert Isten nem egy passzív bálvány, hanem minden jó tulajdonság tökéletesen benne megtalálható."

Lehet, hogy szeretetből büntet, és ez a tökéletes jó tulajdonság?

Én: "- soha, senkinek nem akarta magát szemtől szembe megmutatni, sőt állandóan fenyegette az embert, hogy még a közelébe se menjen...

Erre nincs válaszod? Vagy nem tudod? Milyen szeretet az hogy a Teremtőt még csak ne is láthassam?

"Na azért itt van némi pontosítás:

Jézus Isten, Ő azért az óráért jött le a Földre..."

No ebből gondolom, hogy JT vagy. Ugyanis a többi vallás szerint csak fia volt, hiszen feláldozta a bűneink megváltásáért! Amikor feltámadt, akkor felment a mennyekbe és ül az atyaisten jobbján... Hogyan tud ülni saját maga jobbján? Szerinted ez normális?

2011. ápr. 23. 19:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!