Miért tűrjük a szeretetlenséget?
Nem vagyok ateista!Nem tartozom egyetlen felekezethez sem!
Engem nagyon zavar,hogy ilyen a világ,mert része vagyok!
Zavar az emberek vallása,politikai nézete stb.mert közvetve vagy közvetlenül rám is kihat!
Egyetlen vallásban sem látom a szeretetet-,pedig mindegyik emliti-a gyakorlatban!
Teljes érzéketlenség és önzés,képmutatás az egész!
Minen vallás is arról szól,hogy valakinek a "seggét nyaljuk",hogy jobban járjunk,pl.Jézusnak.
Az ő imádat fontosabb mint a szeretet?!Ez baromság!
Akkor emlithetném Allahot és a többit is!
Ebből aztán jön a politikai"erkölcs",ami megint ilyen szeretetlen,érzéketlen!
Nem érted miröl beszélek,ugye?
Azt mondom,hogy társadalmilag,államilag miért nem igy állnak a dolgokhoz,mert akkor az ember a társadalomban is olyan lenne.
De ha már a társadalom nem ilyen az emberek miért nem szarják le társadalmat azzal,hogy egymással olyanok.
Az nem elég,hogy az én világom jó,mert én jól bánok másokkal és azt kapom vissza!
Azt akarom,hogy az egész világ ilyen legyen,mert ezt akarná mindenki a szive mélyén csak nincs rá bátorsága és mástól várja el.
Az,hogy"mindent megteszek azzal",hogy a környezetembe "jó" legyek-ez inkább elvárásokon alapul,tehát önzés!
Én nem csak a környezetemben szeretném ez,hanem olyan embereknél,akiket sose látok talán!
De te nem vagy képes felfogni, hogy ez a szeretet nem valami hasraütéses dolog, amit bele lehet kódolni a társadalomba! Nem úgy megy, hogy akkor holnaptól majd szeretetteljesen fogunk egymáshoz állni és peace lesz meg minden, épp azért, mert az érzelem nem döntés kérdése, hanem tapasztalásé.
Márpedig aki nem tapasztalja a környezetében, hogy lehet jóságban és szeretetben is élni, miért tenne úgy? Ha valaki, aki már belátja, hogy változás kell, és mégsem kezd el megváltozni, miért kezdene el más, aki még ennyit sem ért a dologból?
És épp ebben van annak az értelme, hogy miért cselekedj te magad szeretetteljesen, még akkor is, ha azzal csak a szűk környezetedre vagy hatással... mert ha valaki elkezdi, akkor valaki más majd folytatja, ahhoz csatlakozik még valaki és ismét valaki... a társadalmat csak eképp lehet megváltoztatni. Ha nem is válthatod meg egyszerre az egész világot (mert mint írtam, a szeretet nem döntés kérdése), legalább elkezdheted. Ennél töbet és jobbat nem tudsz tenni, és ha még erre sem vagy hajlandó, mert neked ez derpgál és nem elég, akkor csak sajnálni tudlak.
Merthogy abban semmi önzőség nincs, amikor megmutatod, hogy másképp is lehet élni...
"De te nem vagy képes felfogni, hogy ez a szeretet nem valami hasraütéses dolog, amit bele lehet kódolni a társadalomba! Nem úgy megy, hogy akkor holnaptól majd szeretetteljesen fogunk egymáshoz állni és peace lesz meg minden, épp azért, mert az érzelem nem döntés kérdése, hanem tapasztalásé. "
A szeretet tapasztalás és szabadság!
De ha a társadalom szabadságot adna ugy tanitaná a népet,akkor ez ugy lenne épp minthogy most az ellenkezője is agyprogramozással és különböző félelmekkel van eléreve!
tegnap 16:22
Mikor Jézus kijelentéseket tett mint: "Ne félj! Én vagyok az első és az utolsó és az élő."; "Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet."; "Aki nincs velem, ellenem van, és aki nem velem gyűjt, tékozol"; stb., akkor nem saját személyére célzott hanem a Krisztusra, minden emberben, aki benne teljes kifejezésre jutott, aki a legtöbb emberben még csak szunnyadozik. Mikor Jézus saját személyéről beszélt akkor az “ember fia” kifejezést használta.
A jelenések könyvére ma nem mernék hivatkozni, aki ma azt állítja, hogy érti, annak hát le a kalappal ! Én nem értem, azaz értem a szavakat, a mondatokat csak mondanivalóját nem. Az idézett szöveg nem Jézustól származik és benne egy szó sincs Názáreti Jézusról. Én úgy gondolom hogy az a könyv a korai keresztényeknek lett szánva tele jelképekkel akik folyton üldözőik elől kellett bujdosni. Ezek a jelképek a mai ember számára nem jelentenek semmit.
"akkor nem saját személyére célzott hanem a Krisztusra, minden emberben, aki benne teljes kifejezésre jutott, aki a legtöbb emberben még csak szunnyadozik."
Nahát, ez nyilván a mostani korrupt, individualizált világban talán értelmezhető is, azonban sem a hellenizált világban, sem a későbbi korokban, amikor az ember a közösséggel és önmagával és az abszolútummal arányos harmóniában volt, nem volt semmiféle ilyen igénye az embernek. Az egyén mikor a közösségtől és az abszolútumtól eltávolodott, és önmagában találja meg az istent, azt pedig - veniam dans pro verbo - a szellemi maszturbáció magas foka.
"Mikor Jézus saját személyéről beszélt akkor az “ember fia” kifejezést használta."
Ennek okai elsősorban az, mert nem szerette volna magát a zsidók által elképzelt soviniszta Messiás alakjában látni. Ezenkívül azért hívja magát "ember fiának", mert egyben Mária fia is. Hiszen Jézus tökéletes Isten és ember.
"A jelenések könyvére ma nem mernék hivatkozni, aki ma azt állítja, hogy érti, annak hát le a kalappal ! Én nem értem, azaz értem a szavakat, a mondatokat csak mondanivalóját nem. Az idézett szöveg nem Jézustól származik és benne egy szó sincs Názáreti Jézusról."
Nem, ezek a megdicsőült Jézus jelképei, mint valóságos Isten.
"Én úgy gondolom hogy az a könyv a korai keresztényeknek lett szánva tele jelképekkel akik folyton üldözőik elől kellett bujdosni. Ezek a jelképek a mai ember számára nem jelentenek semmit."
Nem vennék rá mérget.
Kedves Kérdező!
Azt gondolom, hogy te egy megkeseredett, kiábrándult ember lehetsz, aki sajnos még 32 évesen sem találta meg a helyét a világban. Jómagam 28 éves vagyok, és úgy érzem, hogy most kezdem megtalálni a helyem a világban. Részletesebben erről majd priviben.
Azt gondolom, hogy ebből az állapotból van kiút.
1. javaslatom: menj el önkéntesnek egy civil szervezethez, ahol emberekkel foglalkoznak, segíts mondjuk hajléktalanokon, vagy drogosokon, stb. és akkor majd meg fogod érteni, mi az a szeretet, mert látni fogod azoknak az embereknek az arcán a földöntúli boldogságot, akiknek segítettél. Így arra is rá fogsz jönni, hogy hogyan tehetsz a szeretetlenség ellen.
Az egész világot egy ember nem tudja megváltoztatni, de ha segítesz másokon, akkor te példamutató életeddel másokat is rávezethetsz arra, hogy érdemes így élni.
Az istenképedet pedig helyre kellene rakni, de nagyon sürgősen, különben nem fogsz tudni haladni semerre sem a lelki fejlődésben.
Részletesebben a vallásról/útkeresésről nem itt, hanem priviben írok majd neked.
Üdv: Anna
Anna!
Én értem mröl irsz it!És egyetértek az ilyenfajta önkéntes munkával is!
Az Istenképemmel,pedig nincs baj!
Nem olvastam végig minden hozzászólást, mert herótot kaptam tőlük a felénél, de:
Ki mondta, hogy tűrjük? Azt mondod, te mindent megteszel a szeretetlenség ellen? Aranyos hangvételű hozzászólásaidból nem akarok semmit leszűrni ezzel kapcs...
Azt mondod, hogy a saját környezetedet szeretni önzés? Akkor nem értem, mi a baj: hiszen ha az emberek nem szeretik a környezetüket, akkor az csak annyit jelent, hogy nem önzőek, nem? A szeretet nem elvárásokon alapul, vagy ha igen, az elég szomorú.
És Gandhi lehet, hogy sok jót lehetett volna a vegaságra költött pénzből, de ha te is vega vagy... TE mennyi jót tehetnél abból a pénzből? Képmutató.
Bűn nem is létezik? Akkor Sztálin/Hitler/bármelyik hidegvérű gyilkos sem bűnözött?
Amit Jézusról írtál az meg egyszerűen tudatlanságra vall: pont Jézus kérte, hogy szeressük egymást! Más kérdés, hogy hány képmutató él a világban.
Te is egy olyan gyakorikerdeses vagy, akit nem érdekelnek a válaszok. Csak siránkozni akartál valahol meg fröcsögni vallásokra, emberekre. Nem is értem mit törjük magunkat.
Üdv, Phyllis
04-24 20:46
„Nahát, ez nyilván a mostani korrupt, individualizált világban talán értelmezhető is, ...”
Ez a tény nem értelmezésre, hanem elismerésre tesz szert a mai nem a korrupt, hanem a tudatosabb egyének világában (a korrupció nem mai találmány). Az az arányos harmónia a közösséggel és a feltétlennel a mai napig még nem jött létre, az csak akkor jöhet létre, mikor ez az elismerés megtörtént.
A Krisztus (nem Názáreti Jézus személyisége) jelenléte minden emberben nem igény, sem szellemi önkielégítés hanem egy tény. Ez a belátás éppen az elkülönítés ábrándjának végét jelentheti, mert a Krisztus bennem ugyanaz a Krisztus, aki tebenned és a testvérünkben van jelen.
Jézus az „ember fia” kifejezéssel csak az emberi személyiségét szándékozta megkülönböztetni, a Krisztustól aki őáltala kifejezésre jutott. A különbséget az ember halandó személyisége és a benne élő Krisztus között felderíteni az ember elkülönült tudatának egy nehéz de nem lehetetlen feladata.
A jelenések könyvéről hallottam már többféle magyarázatot, de egyik se volt kielégítő, úgy marad nekem továbbra is egy rejtélyes dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!