Isten "belát" a pokolba, tudja, hogy mi történik ott?
De ezt most miért írtad? :D
17/F
Vicces dolog így beszélni a pokolról. "Mi történik a pokolban..."? Ha a pokol létezik (amiben kételkedem, pedig keresztény vagyok), akkor sem egy hely az, ahol ördögök karvargatják a lelkeket egy kondérban...
A pokol egy állapot, egy Isten nélküli állapot. "A külső sötétség." Hittanon mi úgy tanultuk, hogy a pokol gyakorlatilag a nem-lét, vagyis az elkárhozott lelkek megszűnnek létezni.
De én az ilyen pokol létében is kételkedem.
Ez az újember-óemberes dolog viszont hihető számomra:)
Isten nagyon jol tudja hogy mi történik ott, ezért küldte el Jézust hogy az Ö vérével megvásároljon minket a Sátántól.
De sajnos nagyon sok ember nem hajlandó ezt elfogadni, persze azért mert nem hiszik el amit mond erröl a biblia , és mert öket csak a MA érdekli.
Ez a világon a legjobb ajánlat = hogy Jézus vérét fogadják el büneikre , de sajnos mégsem hajlandoak a buta emberek elfogadni. Igy Isten sem fogja öket kényszeríteni, még akkor is ha olyan rettenetes a pokol, mert a kényszerítés a Sátán tulajdonsága, nem az Istené.
Viszont az 100% hogy ha Isten felé tesznek 1 lépést, Isten is tesz feléjük hogy megmenthesse öket
Isten aktuálisan tudja hogy mi történik ott, és nagyon nagyon szomoru miattuk, de értük már nem tehet semmit , mert az ítélet már ki lett mondva a bűnre mielőtt még megtették volna, vagyis Isten a bűnt már réges régen elítélte, de sajnos az emberek is bűnbe keűltek. Küldött megoldást, de ök mégis elutasítják -Igy sajnos Isten nem tehet semmit mert a Sátán uralma alol nem akarnak kijönni(Az akaratunkat pedig nem erőszakolja meg még akkor sem ha az örök életünk forog kockán)Isten már rég kimondta azt hogy a bűn fizetsége örök halál.
De ugy gondolom hogy Isten elfelejti majd öket , a nagy Ítélet után, mert az van írva hogy el lesznek felejtve a bűnösök- több helyen is a bibliában.
Én sem tudom felfogni és megérteni hogy miért bünteti meg ilyen nagyon az embert, de szerintem azért mert nagyon utálja a bűnt, de nem az elveszetteket. Sőőt az elkárhozottakat még mindig szereti , de nem tehet érük már semmit.. :(
Strigi !
Te aztán nem kicsit vagy aberált gondolkodású.
ezt a kommentet komolyan gondoltad?
Mármint hogy aggódik egyszer Őt is bezárják?!
Igen. és ki??? Ki fogja bezárni? elítélni?
Nincs egyáltalán pokol, de ha már a te agyadban ez a pszichopata hely elképzelhető, akkor azt nem értem, hogyan képzeled a továbbit? Istent is bezárhatják? Ki? Vandam? Segal? Vagy Bruce willis? :) esetleg Pintér a belügyminiszter?
:) Mókás vagy te !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!