Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten "belát" a pokolba,...

Isten "belát" a pokolba, tudja, hogy mi történik ott?

Figyelt kérdés
Isten Mindenható és mindent tud. Vajon azt is tudja, hogy mi történik a pokolban? Vagy azt nem akarja tudni, és ezért nem tudja. Ha pedig tudja, és belát folyamatosan a pokolba, akkor az nem okoz neki szomorúságot, hogy mi történik ott? Vagy nem érdekelik már az ott szenvedő emberek, esetleg gyűlöli őket?
2011. ápr. 16. 10:39
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

De ezt most miért írtad? :D

17/F

2011. ápr. 25. 12:30
 42/49 anonim ***** válasza:

Vicces dolog így beszélni a pokolról. "Mi történik a pokolban..."? Ha a pokol létezik (amiben kételkedem, pedig keresztény vagyok), akkor sem egy hely az, ahol ördögök karvargatják a lelkeket egy kondérban...

A pokol egy állapot, egy Isten nélküli állapot. "A külső sötétség." Hittanon mi úgy tanultuk, hogy a pokol gyakorlatilag a nem-lét, vagyis az elkárhozott lelkek megszűnnek létezni.

De én az ilyen pokol létében is kételkedem.

Ez az újember-óemberes dolog viszont hihető számomra:)

2011. ápr. 25. 16:20
 43/49 anonim ***** válasza:

Isten nagyon jol tudja hogy mi történik ott, ezért küldte el Jézust hogy az Ö vérével megvásároljon minket a Sátántól.

De sajnos nagyon sok ember nem hajlandó ezt elfogadni, persze azért mert nem hiszik el amit mond erröl a biblia , és mert öket csak a MA érdekli.

Ez a világon a legjobb ajánlat = hogy Jézus vérét fogadják el büneikre , de sajnos mégsem hajlandoak a buta emberek elfogadni. Igy Isten sem fogja öket kényszeríteni, még akkor is ha olyan rettenetes a pokol, mert a kényszerítés a Sátán tulajdonsága, nem az Istené.

Viszont az 100% hogy ha Isten felé tesznek 1 lépést, Isten is tesz feléjük hogy megmenthesse öket

2011. ápr. 25. 18:58
 44/49 A kérdező kommentje:
De Isten aktuálisan is tudja, hogy mi történik ott, vagy csak általánosságban?
2011. ápr. 25. 23:48
 45/49 anonim ***** válasza:

Isten aktuálisan tudja hogy mi történik ott, és nagyon nagyon szomoru miattuk, de értük már nem tehet semmit , mert az ítélet már ki lett mondva a bűnre mielőtt még megtették volna, vagyis Isten a bűnt már réges régen elítélte, de sajnos az emberek is bűnbe keűltek. Küldött megoldást, de ök mégis elutasítják -Igy sajnos Isten nem tehet semmit mert a Sátán uralma alol nem akarnak kijönni(Az akaratunkat pedig nem erőszakolja meg még akkor sem ha az örök életünk forog kockán)Isten már rég kimondta azt hogy a bűn fizetsége örök halál.

De ugy gondolom hogy Isten elfelejti majd öket , a nagy Ítélet után, mert az van írva hogy el lesznek felejtve a bűnösök- több helyen is a bibliában.

Én sem tudom felfogni és megérteni hogy miért bünteti meg ilyen nagyon az embert, de szerintem azért mert nagyon utálja a bűnt, de nem az elveszetteket. Sőőt az elkárhozottakat még mindig szereti , de nem tehet érük már semmit.. :(

2011. ápr. 26. 08:16
 46/49 Strigi ***** válasza:
Én is belátok a börtönökbe, és az ott lévőkért nem aggódom, mert biztosan valami rosszat tettek. De azok aggódom, hogy mi van, ha engem is beraknak oda. Valahogy így lehet ezzel Isten is - nem szereti a Pokolt nézegetni, mert aggódik, hogy előbb-utóbb őt is bezárják a bűneiért.
2011. ápr. 28. 10:08
 47/49 anonim ***** válasza:

Strigi !

Te aztán nem kicsit vagy aberált gondolkodású.

ezt a kommentet komolyan gondoltad?

Mármint hogy aggódik egyszer Őt is bezárják?!

Igen. és ki??? Ki fogja bezárni? elítélni?

Nincs egyáltalán pokol, de ha már a te agyadban ez a pszichopata hely elképzelhető, akkor azt nem értem, hogyan képzeled a továbbit? Istent is bezárhatják? Ki? Vandam? Segal? Vagy Bruce willis? :) esetleg Pintér a belügyminiszter?

:) Mókás vagy te !

2011. máj. 2. 19:50
 48/49 anonim ***** válasza:
Olvastam itt a hozzászólások között, hogy akik nem hisznek Istenben meg nem érdeklődnek iránta azok meg is érdemlik. Kíváncsi lennék itt akik keresztényként ezt vallják vajon, hogyan lennének keresztények, ha mondjuk Indiába születnek vagy Iránba? Ma Magyarországon az Alkotmány szerint a szülő határozza meg, hogy miben higgyen a gyereke, tehát ha nektek nem így dönt akkor találkozunk a pokolban. Egyébként meg, ha máshova születnétek nem ezen gondolkoznátok, hanem azon, hogy milyen lesz a Nirvanában, ha eljuttok oda, esetleg Allah mit fog szólni a tetteitekhez, létezik-e reinkarnáció stb. Tehát a dolog nem ilyen egyszerű. Volt itt egy börtönhasonlat, nos börtönbe nem kerül, akinek nem felróható a cselekedete (kóros elmeállapot, gyerekkor, elvárhatóság, tévedés stb), ezzel szemben azt állítjátok, hogy Isten igazsága nem éri el a földit minőségben? Ha igazatok van, akkor én sajnálom azokat, akiknek országuk kultúrája nem engedte, hogy keresztények legyenek, esetleg a szülei mást választottak, de gondolom ti nem. Ha nincs igazatok és Isten figyelembe veszi ezt, akkor ugyan mit csinál velük? Szerintem, ha van Isten és tökéletes, akkor az számít neki, hogy egy ember jó (tisztességes, becsületes, erkölcsös stb.) legyen és, hogy hogyan nevezi a Mindenhatót Allahnak, taonak, karmának, igazságnak, Jahvenek mindegy neki. És tudni fogja ki a képmutató, aki csak azért hisz, hogy nehogy a pokolra kerüljön, közben egy erkölcsi hulladék, ha van halál utáni élet annak nem sorsolok pozitív jövőt, vagy reinkarnálódni pedig egy cigányasszonyként fog.
2011. jún. 8. 19:32
 49/49 világvége1 ***** válasza:
Gyűlöli őket.
2020. jún. 5. 15:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!