Aki hívő az mit gondol a dinoszauruszokról?
Én azt gondolom h jó nagyok :D
Am pedig azt amit az első írt... nem értem pontosan a kérdést...
Attól függ. Mások vallásáról nem tudok nyilatkozni. Én abban hiszek, hogy a teremtéstörténet egy példabeszéd, ami Isten mindenhatóságáról szól. Nem szó szerint kell értelmezni, ahogy a többi példabeszédet sem, a lényege egyrészt az, hogy Isten mindenható, másrészt hogy mi a teremtményei vagyunk.
Magáról a teremtésről pedig - a fizikában járatosként - azt gondolom, hogy bármikor lehetett az ősrobbanás és most között (az ősrobbanás előttről nincs értelme beszélni, mert ott nem lehet az időt értelmezni). Az is lehet, hogy Isten tegnapelőtt teremtette a világot, olyanra, hogy pont úgy nézzen ki, mintha az ősrobbanással kezdődött volna réges-régen.
22:19-es.
Ha nekem szántad a felvilágosítást, akkor kösz, ha nem mondod, hülyén halok meg... :D
hát ja. teremtés kontra evolúció.
szerintem a kettő kizárja egymást. hiszen a teremtés szerint isten saját képére teremtett az evolúció szerint meg majmokból lettünk. az özönvizes sztori jó lenne de nem úgy volt hogy minden állatból 2-t felvittek a bárkára és ezért élték túl? akkor dinót miért nem vittek fel? + a csontok minimum 65 millió évesek. a biblia szerint viszont a teremtés csak néhány évezrede volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!