Hívők! Mik az értelmei a következő dolgoknak?
Pl.:
- Házasságon kívüli szex tiltása - jójó, mondjuk láttam olyat, aki kiégett egy idő után, de a legtöbb esetben nem éppen
- A szex csak reprodukció - akkor az Isten miért csinálta ilyen jóra? És miért csináljak 10 gyereket, mikor a 3 is elég?
- Nők elnyomása
- Homofóbia - nem betegség és tessék elbeszélgetni egy homoszexuálissal, máris megváltozik a gondolkodásotok
És még sorolhatnám....
A válaszodból csak egy kiragadott értelmetlenség:
"...Ez az előbbi vadság párja. Mitól lépett félre Isten? Ő nem ember, nem él házasságban. Továbbá nincs teste, nemisége, tehát nem szaporodik. Isten nem tudta, hogy ez bűn,..."
Logikátlan amit állítotok.
Ha isten alkotott mindent akkor a BŰN-t is ő alkotta.
Meséld már el nekem, ha isten anyagtalan, nincs neme és szerintetek saját képmására teremtette az embert, akkor mi a fenének kell nekünk kétneműnek lennünk és így szaporodnunk?! Ha isten nem tudta, hogy a házasság előtti szex bűn akkor, hogyan rendelkezhetett az ellenkezőjéről?
Egyik állításotokkal ütitek a másikat.
Mepróbálom leírni egy egyszerű példával... Te egy festő vagy,és alkotsz...Létrehozol egy képet festélből,vászonra, és azt mondot,ez a kép híven tükrözi az érzelemimet a színvilágával,hiszen én alkottam... Amellett,hogy megfestetted, leírod egy papírra,hogy hogyan kell a festménnyel bánni,hogy az megőrizze a hibátlanságát...
Azt írod: Csak 25 fokban tárolják,mert ha nagyon hidegbe kiviszik,akkor lefagy róla a festék.
Igaz,hogy szép színeket festettem rá,de csak akkor éritsék meg amikor megszárad
Ne öntsék le vízzel
Otthagyod a képet,mellette az írással. Van valaki,aki azt mondaná,hogy nem látom a festőt,ez a kép csak úgy lett??Amúgy is,az van ide írva,hogy tükrözi az alkotót,de ki látott már setéket,meg vászont rajzolni?? Logikus tehát,hogy a kép csak LETT!
Vagy aki azt mondaná,honnan tudná a festő,hogy a kép tönkremegy,ha leöntik vízzel,talán ő vele is megtörtént,és tönrement?
Az ember Isten alkotása, a Korán pedid a hozzá való "használati utasítás". Mint ahogy az alkotó,úgy Isten, aki az embert alkotta tudja mi a legjobb annak,és mi az ami árt neki, hiszen az Ő alkotása!
Egyesek megszegik a festő utasításait,mondván majd én tudom mit kell csinálni,kit érdekel ez a fecni? És csak akkor jön rá,hogy tévedett,amikor azt saját szemével látja! Olvass már egy kicsit a Család,szerelem rovatban... Tudod hányan írják,hogy a férje megcsalta és most hogy szevned?? Vagy hogy alkoholista a férje,és veri?? Teherbe esett és otthagyták?? Házas de beleszeretett egy másik nőbe...
Vannak viszon,akik követik az előírást,pl: hidegben fűtenek a képre, mert úgy van előírva, és látják,hogy tényleg épp maradt a kép! Ez bőven elegendő bizonyíték annak,aki látni akar!
AEO Fatma
Hasonlatodra:
Ha a fecnire az van írva, hogy:
Ezt a képet egy mester festette. Soha senki nem látta ki, csak hallomásból tudjuk. Bár évszázadok óta itt a cetli a kép mellett, de hát az időjárás, a sok látogató miatt sokszor tönkrement. Először a papír sárgult meg annyira, hogy olvashatatlan lett mi is van odaírva. Ezt átírták olyanok, akik állították, csak Ők tudják teljességgel mi is volt rajta. Ez persze évszázadok alatt többször megesett.
Majd a papír ugyan bírta a gyűrődést, de akkor meg a felirat kopott le sok helyen. Olyannyira, hogy rengeteg helyen csak úgy tudták kipótolni, ha az előtte és utána épen maradt szöveghez igazították a mondanivalót.
Csakhogy akkor már nem az eredeti cetlit olvasod ám.
Lehet, nem is az volt eredetileg ráírva, hogy 25 fokos melegben kell tartani, hanem csak 5 fokosban.
Ezzel nem azt mondom, hogy a kép (isten)nem tökéletes a maga módján. Csak a használati utasítás nem arra való.
Így van szerintem az istenhittel is.
Maga az alap (a kép,-de nevezhetjük istennek is) igaz, de a köré épített magyarázat (Biblia)nem állja meg a helyét.
Természetesen a hívőket nem lehet meggyőzni az ellenkezőjéről. Ők csak a fecninek hisznek.
És ez a baj.
Fatmához.
...és tudod hányan szenvednek a hívők közül, akiket nem hallgatott meg az isten?
Unokatestvérem férje, jóravaló jámbor hívő ember volt.
Sajnos vakon született, de hiába fohászkodott és élt úgy ahogy kell egy igaz hívő embernek, nem gyógyította meg soha. Tehát nem csak az ateisták a szenvedők.
"Hogy tud úgy elaludni nap mint nap,hogy miután meghal porrá lesz, és soha többé nem látja majd az édesanyját a szeretteit?Nem hiszem,hogy ezen a fájdalmon segíte bármilyen nő,alkohol,hogy egyéb földi dolog... Hogy képes úgy eltemetni az anyját,hogy tudja,soha többé nem látja őt? Vagy hogy tudja egy anya eltemetni gyermekét,tudván hogy csak pár napig élhetett?"
Na igen, itt kezdődik a kemény része az egésznek, a többi csak játék. Hogy majd együtt koktélozunk a szeretteinkkel a mennyben. Az a kemény, megérteni mélyen a magányt, ami a sorsa végül mindenkinek. Megérteni az élet mély mibenlétét. Az élet törékeny és egyszeri mivoltát. Azt, hogy egyedül születsz és egyedül halsz meg. Az ember olyan annyira hordalény, olyan mélyen van az agyába huzalozva a társas miliő, hogy még a nemlétben is a többiekkel akar lenni. Érdekes, hogy viszont a saját istenei egy részének az örök magányt szánja, majd egy teremtés után nálánál gyarlóbb teremtmények társaságát. Ez igazából nagyon furcsa.
"Azok,akai bíznak Istenben sokkal erősebbek ebben az életben,mert nem lebeg a szemük előtt a halál félelme!"
Ez csak részben igaz. Sok mindenben erősebbek a hívők, mert hitük átsegíti őket a nehézségeken és kevésbé keserednek el, ugyanakkor gyengébbek is lehetnek, mert néha ugyanez a hit az, amely megakadályozza a helyes látást, az igazság megismerését, a dolgokkal való szembenézést. Az ateisták nem félnek jobban a haláltól, mert tudják, hogy a halott állapotot nem fogják szubjektíven átélni.
"És amellett,hogy a hitetlenséggel,és a reménytelenséggel, már az evilági életet is pokollá tettétek,ami rátok vár a túlvilágon, az ennek csak egy kis töredéke volt!"
Furák vagytok ti hívők! Az ateistáktól el akarjátok venni a földi élvezkedést, mi közben ti az örökkévalóságig akartok majd boldogok lenni a mennyben...
"Pont ez az! Azzal,hogy vallásos vagy,nem veszítheszt semmit,max nem lesz igazad végül,de erről akkor más ugysem fogsz tudni! Vesziteni valód tehát nincs.Ezzel szemben egy ateista csak veszíthet! Igaza sohasem lehet! Hiszen soha nem tudná azt mondani:tényleg nem volt Isten... Szerintem ez elég egyértelmű..."
Egyáltalán nem egyértelmű. Meg akkor most a hited az egy költségelemzéssel kombinált kockázatelemzés talaján nyugszik?
"Megértenéd, ha valaki lefeküdne a 15 éves lányoddal,és otthagyná terhesen. Ha nem házas semmi kötelezettsége nincs a fiúnak. Melyik szülőt tenné ez boldoggá?"
Esetleg a szülőnek kellene a lányt úgy nevelni, hogy ne tegyen ilyet... Hm?
"Szerinted mikor tudja kijelenteni azt 100%-osan hogy láttam,hogy nincs Isten?? SOHA!"
Te honnan tudod 100%-ban, hogy nincs még egy isten? Vagy nincs tetszőleges számú? Vagy végtelen? A logikád alapján neked sem lehet igazad sohasem.
"Hiszen élete tele van kétséggel(ha nem lenne te sem töltenéd itt a drága idődet azzal,hogy a vallás rovatba írsz,hiszen ketyeg az órád...)Viszont,ha tényleg van Isten,akkor a halál után csak hatalmas fájdalom várja,és megbánás..."
Tehát mivel te is ide írtál, mégis kétségeid vannak? Szerintem Isten nagyobb játékos annál, mint hogy az ateistákat büntesse.
"Én borzasztóan sajnálom az atesitákat,szerintem ők nyomorítják meg a saját életüket..."
Biztos azért, mert még nem hallottál olyankoról, akiket meg a vallás nyomorított meg. Pedig vannak, nem kevesen.
"Persze! Az állatok között ez gyakori,így szokták nemesíteni is az állatokat mellesleg..."
Tápláléklánc és ökoszisztéma meg nem kell, mi? Elárulom, ha minden állatból kettőt viszel, akkor az eredmény az lesz, hogy mind elpusztul. Példának: szerinted az egyetlen oroszlánpár miből él tovább két hétnél? Mit eszik meg? A többi másik kettőből egy párat? Mind emelett Noé a Föld összes zugát végigjárta a több ezer faj összeszedéséért? Pl. az olyan állatfajt is, amelyik csak egy adott konkrét barlangban él? Tehát 2x végigjárta az EGÉSZ Földet?
Kérdezek én még valamit. Most nagyon mélyen belegondolva, úgy igazából, miért kell egyáltalán boldognak lenni? Az nem szimplán egy másik fajta jó érzet és élvezet?
""Az Y kromoszóma haldoklik, a nagy kérdés, mi történik akkor
Téged ez 2009-ben meglepett, engem nem mert már tudtam!...
Egyébként rengeted ilyen bizonyítékot talál aki valóban hajlandó gondolkodni! Mert bár valóban felemelkedett a tudás,de egyre több a tudatlan!"
Na és? Ez után 45 gén oldja meg a sok ezer helyett ugyanazt? Mi a gond ezzel? Téged meglep, hogy most is működik az evolúció és változások vannak? Ez az élet rendje.
"Kérj meg ma egy okos embert,hogy írjon le neked 10 tudományos dolgot egy lapra amit ő ma igaznak hisz,majd nézzétek meg 50 év múlva! Biztos vagyok benne,hogy ebből legalább 1 már nem lesz igaz. Mondj nekem 1 tudós,akinek minden egyes leírt mondtata igaznak bizonyul a mai napig,nincs benne egyetlen egy hamis teória sem! Mert senki a mai napig nem állt elő bizonyítékkal arra,hogy aKoránban csak 1 mondtat is hibás lenne. Pedig ír az univerzum tágulásáról, a magzat anyaméhben való fejlődéséről, és mégha mindet sikerülne is egy okos embernek leírnia,az lehetetlen,hogy tárgyi tévedés nélkül írna egy tudós 600-ban mikroszkóp és egyéb technplógia felszerelés nélkül minden egyes mondatot!"
No és mi az összehasonlítás másik alapja, ha a tudomány állításai hamisak. Azt mondod, hogy az univerzum tágulása igaz, de az összehasonlítást a tudományos eredmény és a szent könyv között teszed, mi közben azt mondod, hogy a tudományos eredmény lehet simán hamis is. Érted-e, hogy mi a probléma?
Az előzőhöz:
Pont azért szomorú a halál, mert nem találkozhatok ismét az illetővel.
De van néhány paradoxon is az egészben: Tegyük fel, hogy most húszévesen megházasodok. Sajnos a lány röviddel az esküvő után meghal. Ha új feleség után néznék, akkor megcsalnám az előzőt, mert ő a túlvilágon vár engem.
Én ateistaként eléggé erős vagyok a hívőkhöz képest is. Sokat segítenek az emberek a környezetemben. Sokszor egy-két híres ember mondása segített ki válságos helyzetekből. Néha (hihetetlen módon) egy vallásos könyv pl. a Talmud egy-két sora. Csak én nem veszem túl komolyan őket. Mostanság meg addig küzdök, amíg látom értelmét, néha teljesen válságos, kilátástalan helyzetekben is, amikor mások már istenhez imádkoznak.
- Házasságon kívüli szex tiltása - jójó, mondjuk láttam olyat, aki kiégett egy idő után, de a legtöbb esetben nem éppen ; Ne hurcolj haza nemibetegségeket, mondjuk egy jobbérzésű asszony utána úgyis erőspaprikával keni be a farkadat, + félig agyonver
- A szex csak reprodukció - akkor az Isten miért csinálta ilyen jóra? És miért csináljak 10 gyereket, mikor a 3 is elég? ; Amikor még nem ilyen elbaszott túlcivilizált világban éltetek, teljesen normális volt a 10-12 gyerek, mert úgyis csak 3 élte meg a felnőttkort. Különben meg azért jó, hogy akarjál dugni.
- Nők elnyomása ; Nem nyomják el őket.
- Homofóbia - nem betegség és tessék elbeszélgetni egy homoszexuálissal, máris megváltozik a gondolkodásotok ; Egészséges emberek számára ez undorító. Ne homoszekszuálisozz nekem, a lényegről beszélj. Az egyik férfiállat pucsít, a másik meg a seggelyukába veri a fszát, aztán közösen tapicskolnak az ondóban. EZ történik. Ocsmány.
- Nők elnyomása ; Nem nyomják el őket. ; De. Apám ugyan nem keresztény, de mikor munkanélküli volt, akkor is a feleségének kellet arrébbtenni a szennyest is, mert a Bibliában is leírták a nő igazi szerepét (és támogatná a nők szavazatának elvételét is, részben kitalációk, részben régi írások alapján).
- Homofóbia - nem betegség és tessék elbeszélgetni egy homoszexuálissal, máris megváltozik a gondolkodásotok ; Egészséges emberek számára ez undorító. Ne homoszekszuálisozz nekem, a lényegről beszélj. Az egyik férfiállat pucsít, a másik meg a seggelyukába veri a fszát, aztán közösen tapicskolnak az ondóban. EZ történik. Ocsmány. ; De amikor két női test ér egymáshoz, akkor az már nem undorító? Te is csak a párod puncijába dugod, mert az csak oda való? semmi orál? Mert az is undorító, megtelik a lány szája ondóval majd lenyeli. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!