Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők! Mik az értelmei a...

Hívők! Mik az értelmei a következő dolgoknak?

Figyelt kérdés

Pl.:

- Házasságon kívüli szex tiltása - jójó, mondjuk láttam olyat, aki kiégett egy idő után, de a legtöbb esetben nem éppen

- A szex csak reprodukció - akkor az Isten miért csinálta ilyen jóra? És miért csináljak 10 gyereket, mikor a 3 is elég?

- Nők elnyomása

- Homofóbia - nem betegség és tessék elbeszélgetni egy homoszexuálissal, máris megváltozik a gondolkodásotok

És még sorolhatnám....

2011. márc. 10. 20:08
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
2011. márc. 12. 20:48
 22/50 aulac ***** válasza:

19:54-nek.

Egy kissé zagyvaságot írtál.

1. Ha hívő vagy, a mennyországba jut a lelked.

2. Ha hívő vagy, megtudod van-e isten vagy nincs.

3. Ha ateista vagy, a pokolra jut a lelked.

4. Ha ateista vagy, megtudod van-e isten vagy nincs.

Mi a különbség?

Egyébként, mivel szerintetek mindent isten hozott létre, a házasság előtti szexuális kapcsolatot is ő kreálta (ami szerinte bűn). Hogyis van ez? Isten honnan tudta, hogy az bűn? Tapasztalatból? Ő is félrelépett és rájött, hogy rosszat tett?

Ezt az egész a hím soviniszta beállítottságú kultúránk terméke. Ezzel védte a család vagyonát (amit tudvalévő, csak családon belül örökölhettek, azt is a legidősebb fiú)

A vagyon esetleg egy nem egyenesági leszármazott kezébe kerülhetett volna. (un. zabigyerek)

Sorolhatnám még napestig.

2011. márc. 13. 10:26
 23/50 anonim ***** válasza:

Bocsi,de az,hogy neked nem sikerült megértened,nem azt jelenti,hogy zagyvaság... Azt írtam,hogy egy ateista sohasem nyerhet... Szerinted mikor tudja kijelenteni azt 100%-osan hogy láttam,hogy nincs Isten?? SOHA! Hiszen porrá válik halál után az elmélete szerint, tehát örömet az élete miatt, elismerést,hogy valóban jól gondolkodott egész életében SOHA nem fog érezni. Tehát egy örök vesztes! Hiszen élete tele van kétséggel(ha nem lenne te sem töltenéd itt a drága idődet azzal,hogy a vallás rovatba írsz,hiszen ketyeg az órád...)Viszont,ha tényleg van Isten,akkor a halál után csak hatalmas fájdalom várja,és megbánás...

Viszont! Ha a hívő elmélete téves,és nem lenne Isten,és porrá válna, soha nem tudná,hogy tévesen gondolkodott! Soha nem fogja megbánni az egész életét... Viszont,ha igaza lenne,és tényleg van Isten,akkor örökké boldog lehet azért a 70 évét,ahogy itt a Földön élt! Tehát mindenképpen győz!

Másfelől az ateista itteni életét is pokollá teszi. Szerinted egy hívő,akit ha baj ér,azt tudja mondani, hiszem,hogy ez is valamilyen céllal történt,és nem roppan össze,mint egy reményt vesztett atesita nem sokkal erősebb?Nem sokkal boldogabb?? PL. Földrengésben meghal egy közeli szeretted. Hívő:Tudja,hogy mindenki aki erőszakos halált él,a Mennybe kerül. Tudja,hogy találkozni fog a szerettével ismét. Ez a hit megerősítni,és könyebben tud továbblépni! Egy ateista megkérdezni,hogy miéert??????????? Összetör lelkileg,reményét veszti... Még ha végül nem is lenne Isten,ezt sohasem tudná meg,hiszen porrá vált,nem tud gondolkodni, az élete akkor is milliószor jobb,szilárdabb,mint egy atesitáé,aki gyenge,mint egy nádszál,ráadásul,ha tévedett,akkor milliószor megbánja majd.Minden megsérti, rohan a világban céltalanul,számolja,mennyi ideje van még hátra...

Én borzasztóan sajnálom az atesitákat,szerintem ők nyomorítják meg a saját életüket...

Isten mindenkinek megadta az érzést,hogy valakit kívánjon... DE!Ő felhívja a figyelmedet,hogy ha házasság előtt élsz ezzel,az nem jó... Hány terhesen hagyott tizenéves mondaná,hogy nem bánta meg hogy házasság előtt lefeküdt valakivel?? Amig valami nem jó egységesen mindenkinek,addig Isten nem mondhatja,hogy csináld nyugodtan...

2011. márc. 13. 11:29
 24/50 anonim ***** válasza:

Tehát ez az egész istenesedi csak azért van mert féltek a halától. Azt hiszitek, ha valami képzeletbeli szülemény seggét nyaljátok, attól jobb lesz? Nem, mit érdekelné egy olyan hatalmas erőt hogy mi mit csinálunk a földön? Semmit. Az egész biblia egy katyvasz, biztos van valóság alapja ami túl lett misztifikálva, és az akkor okosnak számító emberek ügyesen használták ki a többiek butaságát, ami a mai napig látszik.

Ugye azt mondják hogy ha nem bizonyítottam hogy nincs isten, addig lehet hogy van. Ezzel a gondolatmenettel pókember, vasember is létezik mert nem lett bizonyítva ez ellenkezője? Ti nem gondoltok bele hogy amit a biblia ír az egyszerűen nem igaz. Hogy lehet ha noé minden állatból csak egyet mentett meg, akkor ma mégis több van belőlük? Önmegtermékenyítés? Ha Ádám és Éva ketten voltak, akkor belőlük hogy lett annyi ember amennyi ma van? Arról nem beszélve hogy több rassz létezik. ( kínai, arab, stb). Hogy lehet az, hogy manapság nincsenek olyan csodák mint akkor? Ilyen nincs, hogy csak annak van isten aki hisz benne. Vagy van, vagy nincs. Aki hisz benne annak csak a fejében létezik, sehol máshol. Ha valami létezik annak valamelyik érzékszervünkre hatnia kell. Én még nem tapasztaltam. Tudom, ti biztos már igen. A házasság előtti szexről annyit, hogy nem mindegyik végződik terhességgel, csak azoké akik nem képesek védekezni.

2011. márc. 13. 11:39
 25/50 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Neked fogalmad sincs a vallásról,nem is akarod megismerni. Noé minden állatból kettőt vitt a bárkára,egy párt. Nem lehet le kellene ülni OLVASNI egy kicsit???
2011. márc. 13. 12:04
 26/50 anonim ***** válasza:
Akkor kettőt vitt, mindegy. Belőlük lett egy harmadik. Az kivel párosodott utána? Az apjával és anyjával?
2011. márc. 13. 12:08
 27/50 anonim ***** válasza:
Persze! Az állatok között ez gyakori,így szokták nemesíteni is az állatokat mellesleg...
2011. márc. 13. 12:11
 28/50 anonim ***** válasza:

Egy kis kiigazítás:

1. Ha hívő vagy, a mennyországba jut a lelked.

2. Ha hívő vagy, megtudod van-e isten vagy nincs.

3. Ha ateista vagy, a pokolra jut a lelked.

4. Ha ateista vagy, megtudod van-e isten vagy nincs.

Mi a különbség?

Az, hogy a pokol is és a menny is egy lelkiállapot, amibe a lelked kerül. És a pokol, ami Istentől való elszakítottságot jelent, nem jó állapot. Egyébként nem is biztos, hogy megtudod, van-e Isten, ha eleve tőle elszakadt állapotba kerül a lelked, ez a legrosszabb.

"Egyébként, mivel szerintetek mindent isten hozott létre, a házasság előtti szexuális kapcsolatot is ő kreálta (ami szerinte bűn)"

Ekkora baromságot rég nem olvastam. A szexuális kapcsolat mint a szaporodás újta: azt igen, ő kreálta. És a férfi-nő szövetségét is, amit az emberek házasságnak hívnak. Hogy egy pár a házasság előtt szexel vagy utána, az nem Isten teremtése, hanem két ember szabad döntése.

"Hogyis van ez? Isten honnan tudta, hogy az bűn? Tapasztalatból? Ő is félrelépett és rájött, hogy rosszat tett?"

Ez az előbbi vadság párja. Mitól lépett félre Isten? Ő nem ember, nem él házasságban. Továbbá nincs teste, nemisége, tehát nem szaporodik. Isten nem tudta, hogy ez bűn, hanem az emberek között a szexuális kapcsolatot a házasság szentségévé tette, és így a házasságon kívüli szexualitás bűn lett. Nyilván ez egy ésszerű döntés volt, a család védelme és satöbbi, ebben semmi hímsovinizmus nincs.

Aki meg azt írta hogy a hívők félnek a haláltól, gondolkozzon el egy kicsit. A haláltól senki sem fél (bár nem örölünk neki, ha túl hamar jön.) Az ember a fájdalomtól fél, ami az elmúlással olyan gyakran jár, illetve az ismeretlentől, hogy várja-e valami a "túloldalon."

Az Istenben való örök élet tagadása pontosan azoknak a sajátja akik félnek egy Istennel való lehetséges találkozótól. Tagadjuk amitől félünk, hogy megnyugtassuk a lekünket, ismerős pszichológiai jelenség ez. Egy hívő nem fél, mert nincs vesztenivalója: ha az ateistáknak van igazuk és megsemmisülünk, hát megsemmisülünk, ki bánja? Ha viszont nekünk van igazunk, Isten vár bennünket, aki a végtelen jóság és szeretet. De egy ateistának attól rossz, hogy ha a második lehetőségbe belegondol, akkor van ott valami, ami nem tetsző: ítélet. És ezért inkább bele se gondol, csak a kényelmes megsemmisülésbe.

2011. márc. 13. 12:59
 29/50 anonim ***** válasza:
Tehát a végeredmény még mindig az hogy ti féltek attól hogyha nem hisztek istenben akkor nem "fogad be" titeket. Egy ateista meg nem fél attól ami nem létezik. Az egész vallást csak emberek találták ki. Tudom hogy szerintetek nem, egy kicsit vegyétek szemügyre a titeket körülvevő környezetet, gondolkodjatok, elvégre azért ilyen intelligens az ember, nem azért hogy birkaként kövessen egy mesét. Aki meg azt mondja hogy hit nélkül nem lehet élni, az téved. Én jobban érzem úgy magam, hogy tudom a dolgok miértjét, ahelyett hogy egy álomvilágba ringatnám magam, és nem, nem vagyok boldogtalan.
2011. márc. 13. 13:09
 30/50 anonim ***** válasza:

"Az egész vallást csak emberek találták ki. Tudom hogy szerintetek nem, egy kicsit vegyétek szemügyre a titeket körülvevő környezetet, gondolkodjatok, elvégre azért ilyen intelligens az ember, nem azért hogy birkaként kövessen egy mesét"

Nem lehet,hogy inkább az ateisták nem gondolkodnak? Eszükben sincs körülnézni a tudományban...PL:

Mohammed Próféta ezt mondta az armageddon közeledéséről: Az egyik jel lesz: Felemelkedik a tudás,elterjed a borivás, KEVESEN LESZNEK A FÉRFIAK ÉS SOKAN LESZNEK A NŐK OLYANNYIRA, HOGY ÖTVEN NŐRE JUT EGY GONDOSKODÓ...

[link]

Tudomány:Újabb kutatások támasztották alá azt az elméletet, amely szerint a férfi tulajdonságokat hordozó Y kromoszóma szép lassan eltűnik. A nagy kérdés, hogy mi lesz ezután az emberiséggel?

Jennifer Graves brit kutató szerint a férfi szexuális kromoszóma 5 millió éven belül teljesen eltűnik.

"Ahhoz, hogy valaki férfi legyen, Y kromoszómára van szüksége" - magyarázta a professzor. "300 millió éve az Y kromoszómában még 1400 gén volt, ma már csak 45. Ha a kopás ebben az ütemben folytatódik, mintegy 5 millió év alatt elfogynak a gének az Y kromoszómában."

"Az Y kromoszóma haldoklik, a nagy kérdés, mi történik akkor

Téged ez 2009-ben meglepett, engem nem mert már tudtam!...

Egyébként rengeted ilyen bizonyítékot talál aki valóban hajlandó gondolkodni! Mert bár valóban felemelkedett a tudás,de egyre több a tudatlan!

2011. márc. 13. 13:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!