Hívők! Mik az értelmei a következő dolgoknak?
Pl.:
- Házasságon kívüli szex tiltása - jójó, mondjuk láttam olyat, aki kiégett egy idő után, de a legtöbb esetben nem éppen
- A szex csak reprodukció - akkor az Isten miért csinálta ilyen jóra? És miért csináljak 10 gyereket, mikor a 3 is elég?
- Nők elnyomása
- Homofóbia - nem betegség és tessék elbeszélgetni egy homoszexuálissal, máris megváltozik a gondolkodásotok
És még sorolhatnám....
Utolsó:
Ateista vagyok. Meg különben is, nemrég egy másik téritő nekem Allahról meg Mohamedről beszélt és hasonlókat mondott.
Előtte meg néhhány Jehova tanúja jött meg egy buddhista. :P
Sajnos egyik vallást sem bizonyították be, csak szent könyvekre hivatkozások meg hasonló hülyeségek vannak.
A Kereszténység tálentuma, azaz alapja nem egy könyv, hanem a próféciák. Aki ura az időnek, ura a világnak. Ez pedig az Isten. Dániel könyve tele van próféciákkal, el kell olvasni.
Aki olvassa értse meg, ezt Krisztus mondta Dániel könyvéről, tehát meg lehet érteni.
De sorolhatnám Malakiás könyvét, Habakuk könyvét, Máté 24.fejezetét...stb
Az alap a próféták, a szegletkő Krisztus, a fal téglái Krisztus barátai, kik megcselekszik a mennyei Atya akaratát. És hogy mi az akarata? Ezt Krisztus meg is válaszolta: az az akarata, hogy higyjetek abban, akit Ő küldött.
Nem egy könyv, egy szekta, egyetlen prófécia, vagy próféta, egy egyház ami megjeleníti az igazságot. Hanem Krisztus szava, mert Ő azt mondta, amit Istentől hallott. Az Ő szava kétélű kard. Olvasd el jónéhányszor az evangéliumokat, és talán megértheted. Én Krisztus szavához képest egy semmi vagyok, egy nulla. Ha a keresztény utat keresed, ha az igazság érdekel, és ha élni akarsz, akkor Őt hallgasd. Mert Krisztus az út, az igazság és az élet! Vagy úgy, hogy kéred erre, de legalább, hogy olvasol róla.
Kedves Kérdező!
Csak tegyük fel,hogy tényleg úgy van ahogy te mondod,és nincs Isten... Akkor az,aki vallásosan él szerinted mit veszít? Nem fekszik le 100 nővel,csak a feleségével de tudja azt,hogy a felesége is csak vele volt egész életében nem éritette meg más. Ha megkérdezel 100 embert 99 azt mondaná,hogy nem szeretné tudni,hogy előtte kivolt volt a barátnője! Vagyis szeretne egy érintetlen feleséget,aki csak az Övé... Én muszlim vagyok,és az iszlám azt tanítja,hogy a házasságon belüli szex örömszerzést is szolgál,sőt! Ha a feleségeddel vagy együtt az jó cselekedetnek számít,-fontos azonban a kölcsönös örömszerzés,-olyan mint egy ima...Ez az elnyomás dolog számomra felfoghatatlan,amióta muszlima lettem 1000szer inkább nőnek érzem magam mint előtte,de ez bonyolult téma,amit itt nem részleteznék.
Isten annyit vár el tőlünk,ami a legfontosabb,hogy ismerd el őt egyedüli Istenedként. Ha ezt megteszed,kövess el bármilyen bűnt,ha megbánod azt Ő megbocsátja.
Összefoglalva: Van egy vallásos ember,aki nem ismer más nőt a feleségén kívül,a felesége is csak őt ismeri. Jól bánik a feleségével, a gyermekeivel, dolgozni jár,mert tudja,hogy ez a kötelessége(ez is az Istenszolgálat része)Rendben,lehet,hogy egy atesita is megcsinálja ezeket,de hogy tudja feldolgozni egy ateista a halált?? Hogy tud úgy elaludni nap mint nap,hogy miután meghal porrá lesz, és soha többé nem látja majd az édesanyját a szeretteit?Nem hiszem,hogy ezen a fájdalmon segíte bármilyen nő,alkohol,hogy egyéb földi dolog... Hogy képes úgy eltemetni az anyját,hogy tudja,soha többé nem látja őt? Vagy hogy tudja egy anya eltemetni gyermekét,tudván hogy csak pár napig élhetett? Az iszlám azt mondja,hogy a gyermekek,akik nem nőhettek fel az anyjukkal,a feltámadás napján majd megragadják édesanyjuk kezét,és együtt lépnek be a Mennyországba,hogy ott örökké együtt legyenek!
Azok,akai bíznak Istenben sokkal erősebbek ebben az életben,mert nem lebeg a szemük előtt a halál félelme! Tehát az ő életük sokkal szebben,nyugodtabban telt,mint az atesitáké,REMÉLVE,hogy lesz életük a halál után is. És ha nem lesz igazuk? Mi lesz?Az Isten hívők félelem nélkül mentek a halálba,és ti sem lesztek ott,hogy megmondjátok nekik,hogy igazatok volt:D
És ha netalán a hívőknek igaza lenne??? Ők ott lesznek mind,hogy az igazukat a szemetekbe mondják! És amellett,hogy a hitetlenséggel,és a reménytelenséggel, már az evilági életet is pokollá tettétek,ami rátok vár a túlvilágon, az ennek csak egy kis töredéke volt!
AEO Fatma
KEDVES KÉRDEZŐ!
Kíváncsiságbol olvasd el légyszi az 53.Zsoltárt,a Biblia ,Ószövetséges részében található.
Pont ez az! Azzal,hogy vallásos vagy,nem veszítheszt semmit,max nem lesz igazad végül,de erről akkor más ugysem fogsz tudni! Vesziteni valód tehát nincs.Ezzel szemben egy ateista csak veszíthet! Igaza sohasem lehet! Hiszen soha nem tudná azt mondani:tényleg nem volt Isten... Szerintem ez elég egyértelmű...
Mellesleg meg mi az,hogy sanyargatod magad?? Hiszen Isten annyit vár el tőle,hogy beismerd,tényleg Ő teremtett,és legyen bár annyi bűnöd,mint porszem a sivatagban,Ő megbocsátja azt neked! Mit jelent az,hogy amit az ember kíván az lenne bűn? Te nem érted a lényeget!Isten elmondja neked,hogyan lehet az életed itt a Földön is tökéletes.Te Őt nem sérted meg azzal,ha bűn követsz el,hiszen Ő tökéletes,nem lesz sem több,sem kevesed az által,hogy te hogy éled az életed! Miért tilos a házasság előtti szex?? Megértenéd, ha valaki lefeküdne a 15 éves lányoddal,és otthagyná terhesen. Ha nem házas semmi kötelezettsége nincs a fiúnak. Melyik szülőt tenné ez boldoggá? Isten figyelmeztet,légy óvatos, magadnak árthatsz ha nem biztosítod magad törvényesen is,mielőtt valakivel lefekszel...Mint már említettem az iszlámban már lehet házaséletet élni,ahányszor és ott ahol akarsz... Megírnád nekem mi az ami Isten szerint árt neked,szerinted pedig a javadat szolgálja??
Isten szava olyanok,mint egy édesanya óvása.Figyelmeztet,hogy fájdalmat okozhatsz magadnak,jobb ha óvakodsz bizonyos dolgoktól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!