Hívők! Mik az értelmei a következő dolgoknak?
Pl.:
- Házasságon kívüli szex tiltása - jójó, mondjuk láttam olyat, aki kiégett egy idő után, de a legtöbb esetben nem éppen
- A szex csak reprodukció - akkor az Isten miért csinálta ilyen jóra? És miért csináljak 10 gyereket, mikor a 3 is elég?
- Nők elnyomása
- Homofóbia - nem betegség és tessék elbeszélgetni egy homoszexuálissal, máris megváltozik a gondolkodásotok
És még sorolhatnám....
És még egy kis példa:
Részlet a Rövid képes útmutató az iszlám megértéséhez című műből
Szerkesztette:
Dr. William (Daoud) Peachy
Michael (Abdul-Hakim) Thomas
Tony (Abu-Khaliyl) Sylvester
Idris Palmer
Jamaal Zarabozo
Ali AlTimimi
„Tény, amit feltártak elõttem, hogy Mohammed nagyon átlagos ember volt. Nem tudott olvasni, és írni sem. Tulajdonképpen analfabéta volt, és ezernégyszáz évvel ezelõttrõl van szó. Van tehát egy analfabéta, aki
mélyenszántó kijelentéseket tesz, beszámolókat ad a tudományos természetrõl, és mindezt csodálatraméltó pontossággal teszi. Én személy szerint nem tudom belátni, hogyan lehet erre csak puszta esélye. Túl
nagy számú pontos és helytálló megállapítás szerepel a kijelentéseiben és, ahogy Dr. Moore-nak, nekem sem esik nehezemre elgondolni azt, hogy Isteni sugallat vagy kinyilatkoztatás vezette ezekre a nyilatkozatokra.” Persaud professzor a Korán bekezdéseibõl és Mohammed próféta mondásaiból többet idézett egyes könyveiben. Ezeket a bekezdéseket és Mohammed próféta mondásait számos konferencián bemutatta.
2) Dr. Joe Leigh Simpson a Szülészet-nõgyógyászati Tanszék elnöke, a szülészet és nõgyógyászat,valamint a molekuláris és emberi genetika professzora a houstoni Baylor Orvosi Egyetemen (Texas állam, USA). Azelõtt a szülészet-nõgyógyászat professzora és a Szülészet-nõgyógyászat Tanszék elnöke volt a Tennessee Egyetemen (Memphis, Tennessee, USA), továbbá az Amerikai Termékenységi Társulat elnöke is volt. Számos díjat nyert, köztük a Szülész-nõgyógyász Professzorok Nyilvános Elismerõ Díját 1992-ben. Simpson professzor Mohammed próféta következõ két mondását tanulmányozta:
{ [Az ember] teremtése összegyûjtetik az anyaméhbe negyven napig… } 34
{ Ha negyvenkét nap eltelt az embrió fölött, Isten egy angyalt küld, aki megformázza és létrehozza a hallását, látását, bõrét,
húsát és csontjait… } 35
Alaposan tanulmányozta Mohammed próféta ezen két mondását, figyelembe véve, hogy az elsõ negyven nap az embrió-genezis jól elkülöníthetõ állapotát képezi. Különösen Mohammed próféta ezen
mondásainak abszolút pontossága és precizitása gyakorolt rá nagy hatást. Majd a konferencia alatt a következõ véleménnyel volt:
„Úgyhogy a két említett hadith (Mohammed próféta mondásai) a negyven nap elõtti fõbb embriológiai fejlõdés egy specifikus idõtáblázatával látott el bennünket. Újra arra a pontra jutottunk, azt
hiszem, a reggel felszólalóihoz csatlakozva: ezek a hadithok nem származhatnak a keletkezésük idejében elérhetõ tudományos tudásanyagból . . . Ebbõl következik szerintem, hogy nemcsak hogy nincs összeütközés a genetika és a vallás között, hanem tény, hogy a vallás vezetheti a tudományt azáltal, hogy kinyilatkoztatást ad néhány meglévõ tudományos szemlélethez, amely kinyilatkoztatások léteztek és léteznek a Koránban, bár csak évszázadokkal késõbb nyertek igazolást. Ez bizonyítja, hogy a Korán tudásanyagának Istentõl kell származnia.”
Megkérhetnélek-e titeket, hogy ne itt prédikáljatok? Köszi!
Nekem semmi bajom nincsen attól, mert ateista vagyok. Majdnem boldog életet élek, csak egy (ateista vagy nemprédikáló hívő) lány hiányzik az életemből. De az is eljön egyszer, és nem imádkozás által.
És az az igazság, hogy egyik vallást sem bizonyították be. Ebből azt a következtetést lehet leszűrni, hogy isten csak egy kitaláció. És túl sok vallás van, ami mellet leszögezhetném magam. A vallások nagy része nagyon demagóg, inkább lennék napimádó, az legalább szépen süt. :D
A válaszodból csak egy kiragadott értelmetlenség:
"...Ez az előbbi vadság párja. Mitól lépett félre Isten? Ő nem ember, nem él házasságban. Továbbá nincs teste, nemisége, tehát nem szaporodik. Isten nem tudta, hogy ez bűn,..."
Logikátlan amit állítotok.
Ha isten alkotott mindent akkor a BŰN-t is ő alkotta.
Meséld már el nekem, ha isten anyagtalan, nincs neme és szerintetek saját képmására teremtette az embert, akkor mi a fenének kell nekünk kétneműnek lennünk és így szaporodnunk?! Ha isten nem tudta, hogy a házasság előtti szex bűn akkor, hogyan rendelkezhetett az ellenkezőjéről?
Egyik állításotokkal ütitek a másikat.
A másik válaszolónak:
..."Hiszen élete tele van kétséggel..." (mármint az ateistáknak)
Kétségei csak a hívőnek vannak. Egész élete a rettegés és a megfelelni vágyás. Nehogy a pokolra jusson. Nehogy isten ellen tegyen és ne kerüljön a mennybe.
Az ateista éli életét és tudja!, hogy nincs isten. Halála után teste átalakul egy más anyaggá. Tudata pedig megszűnik. És ezt tudja! Nem hiszi.
Egyébként a hívőnek ugyanúgy ketyeg az órája, mint a hívőnek.
Ezzel befejezem.
Én csak azt nem értem, hogy engem a legkevésbé sem érdekel a gasztronómia, így nem hogy nem írok abba a témába, de meg sem nyitom azt az oldalt. Éppen így vagyok a népszokásokkal, autókkal, sporttal. És egyikbe sem írok.
Ha Ti megrögzött ateisták vagytok, akik megtagadnak minden Istennel kapcsolatos írásokat, bizonyságokat, egészségetekre. Nem jól teszitek, de mit tudok tenni, a Ti dolgotok.
Nem azért írtok sem a vallás, sem a valláskritikai oldalra, mert érdekel Titeket valami, és érdeklődve megkérdezitek, hanem, hogy kötekedjetek, feszültséget szítsatok. Akkor most mi nem szeretjük az ateistákat, vagy Ti nem szeretitek a vallásos embereket?
Erre a kérdésre is többször válasz érkezett, amennyire egy Istenkereső embertől válasz lehetséges. De addig nem nyugszotok, míg a hitünkből kifordúlva ki nem jelentenénk, hogy nektek van igazatok. Ezt régebben inkvizíciónak hívták. Addig csesztették az embert, míg vissza nem vonta a tanait. Inkvizitorok vagytok, akik addig szapultok minket, míg le nem tagadjuk az állításainkat. Vannak természettudományos rovatok, ott bizonygassátok az evolúviótanaitokat, fejlődéstan elméleteteket a tudományos téziseket. Én oda nem írok, mert nem értek egyet azokkal a tanításokkal.
Szép napot!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!