Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van Isten? Vagy az ember őt...

Van Isten? Vagy az ember őt teremtette?

Figyelt kérdés
2009. febr. 18. 22:16
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
40%
dehogy nem ,nem is ertem hogy hihet valaki ilyen hulyesegben,te azt hiszed hogy minden ami korulotted van egy robbanasbol keletkezett,te nem latod meg a felkelo napban,a mezo viragaiban,egy kisgyerek neveteseben ...sot mi tobb a te sajat eletedben a Teremto kezet?
2009. márc. 18. 14:05
 32/36 anonim ***** válasza:
94%

Ahogy vesszük. Ha a Teremtőnek a kozmikus energiát nevezzük, akkor mondjuk igen. De ha akár a Biblia, akár más vallás szerinti Isten(ek)et, akkor már nem, a fentebb vázolt okok miatt, amikre ráadásul nem is válaszoltál, pedig akár hiszed, akár nem, TÉNYLEG és KOMOLYAN kíváncsi volnék a véleményedre.

TE személy szerint mit tartasz valószínűbbnek? Azt, hogy egy rendszer egyensúlya bármilyen oknál fogva is, de megbomoljon (aztán hogy ennek mik a következményei, az már huszadrangú kérdés, lényeg itt csak maga az egyensúlyvesztés), vagy pedig azt, hogy önmagától létrejöjjön/megszülessen egy végtelen hatalmú, értelmű, tudatú, stb. lény/entitás?

Mert hiába fogadod el, hogy rendben, akkor Isten teremtette a világot, meg engem is, mivel ezzel csak megfogod az alapproblémát és egy helyiértékkel odébb rakod, de attól az még ott marad. Mert ugye ezzel csak annyit teszel, hogy innentől nem az a kérdés, hogy honnan lett a világ meg az élet, hanem az, hogy honnan lett a Teremtő.

Röviden tehát: kinek a keze munkájára ismersz rá a Teremtőben?

2009. márc. 18. 14:54
 33/36 anonim ***** válasza:
Ez csak tőled függ hogy hiszel e benne!
2009. szept. 5. 12:34
 34/36 anonim ***** válasza:
0%
lámák vagytok... -.- Isten...NEM...LÉTEZIK. minden 1 milliomodik ember jóslata sikerül azt akkor már van isten most akkor imádkozok hozzá... -.- ha most kapok 1 xbox 360-at egy wii-t és 1 új autót akkor felakasztom magam -.- erre mondjatok valamit
2010. jan. 5. 23:46
 35/36 anonim ***** válasza:
0%
Istent nem teremtette senki O mindig is volt ,en ebben nem ketelkedek.
2010. jan. 12. 16:49
 36/36 anonim ***** válasza:
Volt egy ilyen mondat valahol. "hiszem ha látom, látom ha hiszem." Akik hisznek istenben azok elfogadják a teremtés tényét. Akik nem fogadják el azok az evolúciót tartják elfogadhatónak. Ne eröltessük a másikra a mi nézetünket. Ez olyan mint ha valaki nem szereti a lekváros kenyeret, de én eröltetném hogy egye meg mert én szeretem. :) Hozzá teszem hogy evolúció párti vagyok de érdekelnek a vallásos témák is, már csak azért is hogy megismerjem az ellentábort. Béke! ;)
2012. jún. 4. 09:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!