Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor értik már meg, mind a...

Mikor értik már meg, mind a hívők, mind az ateisták, hogy a HIT, az nem csupán annyit jelent, hogy elfogadom isten létezését?

Figyelt kérdés

A hit az azt jelenti, hogy meggyőződöttem az Isten léte felől, és ENGEDELMESKEDEM is neki.

HIT=Hiszem, hogy létezik+Engedelmeskedem!!!!!!!

Akinél ez a két feltétel teljesül, azt hívják hívőnek.

Ha csak annyi lenne a hit, hogy hiszem, hogy isten létezik, akkor az ördög is hívő lenne, mert ő még beszélt is Istennel. De az ördög attól hitetlen, hogy nem engedelmeskedik.

2011. márc. 1. 14:32
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:

Az Isten Benned van - ezért önmagadban kell hinned és önmagadnak kell engedelmeskedned. Ne keverd össze a vallások tanaival, főleg ne azzal amit a pap prédikál!

Ha zsidó,-/keresztény vallású vagy, olvasd el figyelmesen az Ótestamentumból Mózes I.2/7. Isteni lélek van benned!

Ha valóban hívő vagy, akkor ennek ismeretében értelmetlen a kérdésed.

2011. márc. 1. 21:40
 32/47 anonim ***** válasza:

És meg is jelent a következő kínos téma: ki a hívőbb?

Ezért nem jó a vallást véresen komolyan venni.

2011. márc. 1. 22:08
 33/47 anonim ***** válasza:
Mivel én abban hiszek, amiben én hiszek, amit én elképzeltem, a saját kis istenképem él bennem, és én ezzel érzem jól magam, nem tartom korrektnek, hogy valaki azt mondja nekem, én nem hiszek, mert nem engedelmeskedek az Úr szavának (amit mellesleg a Bilbliában emberek írtak le)... mi is az Úr szava? Véleményem szerint mindenkit úgy formál, ahogy jónak látja, Isten szól hozzánk, és nincsen szükség egy közvetítőre, könyvre, bármire, hogy "nagyobb" hívő lehessek. Csak is az Istennel való kapcsolatunk számít... én ezt tartom HITnek, nem pedig azt, amit te állítasz. Továbbra sem igazán értem miről illetve miért próbálsz bárkit is meggyőzni.
2011. márc. 1. 22:20
 34/47 anonim ***** válasza:

Ha zsidó,-/keresztény vallású vagy, olvasd el figyelmesen az Ótestamentumból Mózes I.2/7. Isteni lélek van benned!

(1Mózes 2:7) És ekkor Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő lélekké.

Erre gondoltál? Itt hol olvasol olyat, hogy "lélek van benned"?!

Itt nem azt olvasod, hogy az első ember "lelket kapott", hanem "élő lélekké lett"!

Arról van itt szó, hogy amikor a föld porából megformálta az első embert Isten, akkor az "orrába" lehelte a szellemét (ruah) és így lett belőle "élő lélek". Egyébként a Biblia a halott emberről, vagy állatról azt mondja ennek ellentéteként, hogy "holt lélek". Tehát a "lélek" nem benned van, hanem te magad vagy a lélek, aki attól függően, hogy élsz, vagy sem, élő, vagy holt lélek vagy!

A kérdezőnek pedig alapvetően igaza van, hiszen bárkinek a hite csak a tettei által válnak nyilvánvalóvá és csak a cselekedetei fogják bizonyítani a hitét!

Ezért van annyi és akkora eltérés a hívők között, még a magukat keresztényeknek tartó emberek között is. Ezért olyan borzalmas a "keresztény" történelem. Ezért okoztak annyi szenvedést az állítólagos keresztények egymásnak.

Hogy pontosan miért? Azért, mert a különböző, magukat kereszténynek tartó egyházak, nyilvánvalóan KÜLÖNBÖZŐ tanai, erősen ütköztek egymással és ez (főleg a NEM JÉZUSI nemzeti, nacionalista teológiával keverve) véres ellentétekben nyilvánult meg.

A Biblia azt mondja, hogy a "gonoszok számára nincs béke".

A gonoszok miért gonoszok? Az Isteni igazságot tanulják, azt hiszik el és aszerint élnek? Nem, éppen hogy nem! Tehát nagyban meghatározza az egyházad tanrendszere, hogy miként fogsz cselekedni? Nyilvánvaló és törvényszerű!

2011. márc. 1. 23:28
 35/47 anonim ***** válasza:

Érdekes sok választ törölnek,ez MIÉRT LEHET??

[link]

2011. márc. 2. 11:08
 36/47 anonim ***** válasza:

tegnap 23:28

"Arról van itt szó, hogy amikor a föld porából megformálta az első embert Isten, akkor az "orrába" lehelte a szellemét (ruah) és így lett belőle "élő lélek".

Igazad van! (Az én Bibliámban "lehelet" van, de ez teljesen mindegy.)

Ha az első ember megkapta ezt a szellemet és mi tőle származunk, akkor valamennyiünkben benne van az isteni szellem, tehát része vagyok Istennek, vagy én is Isten vagyok - innen következtetem.

Ha nem jó a következtetésem, akkor léci mond meg, hogy az isteni szellem mikor kerül belém (terhesség előtt, alatt után, születéskor) amitől élő lélekké válok?

Köszönöm.

2011. márc. 2. 18:53
 37/47 anonim ***** válasza:

Ezt ebben az esetben "életerőnek" nevezhetnénk, hiszen a szellem szónak a bibliában legalább hatféle jelentése van. Többek között "szél", "ihletett kijelentés", "szellemszemély", vagy "Isten szent szent szelleme.

Ezt az életerőt az első embertől örököltük át.

2011. márc. 2. 19:16
 38/47 anonim ***** válasza:
Ha szerinted vallásfüggetlen dolog a kérdésed, akkor miért próbálod mégis a Biblia egyik szövege alapján meghatározni, hogy mi a hit? Elvileg azt nem lehet más vallásokra vonatkoztatni, viszont a hitet sem állapíthatod meg egyetlen vallás függvényében...
2011. márc. 4. 08:11
 39/47 A kérdező kommentje:

Az az idézet, csak egy példa. Másrészt Magyarországon a eresztények vannak a legtöbben.

Amúgy ez minden vallásban így van.

2011. márc. 4. 08:28
 40/47 anonim ***** válasza:

Az, hogy a keresztények vannak a legtöbben (még, ugyanis folyamatosan csökken a vallásgyakorlók száma), messze nem azt jelenti, hogy akkor mindenki más figyelmen kívül hagyhatunk.

Azonban te azt mondod, hogy minden vallásban ugyanez a helyzet, pedig csupán egy keresztény idézet alapján próbálsz rámutatni az általad vélt igazságra. Nos, mutass néhány más vallásból példát, miszerint a hit engedelmeskedés is, nem csak hívés...

2011. márc. 4. 13:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!