Mikor értik már meg, mind a hívők, mind az ateisták, hogy a HIT, az nem csupán annyit jelent, hogy elfogadom isten létezését?
A hit az azt jelenti, hogy meggyőződöttem az Isten léte felől, és ENGEDELMESKEDEM is neki.
HIT=Hiszem, hogy létezik+Engedelmeskedem!!!!!!!
Akinél ez a két feltétel teljesül, azt hívják hívőnek.
Ha csak annyi lenne a hit, hogy hiszem, hogy isten létezik, akkor az ördög is hívő lenne, mert ő még beszélt is Istennel. De az ördög attól hitetlen, hogy nem engedelmeskedik.
Te továbbra sem érted a lényeget.
Mivel rengeteg vallás létezik, ezért nem lehet csak az egyikre vonatkoztatva definiálni egy szó jelentését, ugyanis akkor elveszteni érvényét a többire nézve.
Nem tudom, ezt az engedelmesség cuccot honnan veszed.
"21. K.: Milyen az igazi hit?
F.: Az igazi hit nemcsak oly bizonyos tudás vagy ismeret, melynél fogva igaznak tartom azt, amit Isten az Ő Igéjében kijelentett nekünk, hanem erős bizalom is, melyet az Evangélium által gerjeszt szívemben a Szent Lélek, hogy nemcsak másoknak, hanem nekem is bűnbocsánatot, örök igazságot és üdvösséget ajándékoz Isten ingyen kegyelemből, egyedül Krisztus érdeméért."
Forrás: Heidelbergi Káté
(igaz, ez református, a katolikusnál nem tudom, hogy van)
Ez az engedelmesség azért is fura, mert az ember természeténél fogva nem lehet 100%-ig engedelmes Istennek, maximum törekedhet rá.
"Járt már ott pár ember"
Ez bizonyíték? Én meg hallottam olyanokról, akik látták a Loch Ness-i szörnyet, akkor ez bizonyíték arra, hogy létezik?
"rajta van a térképen"
És? Tudok mutatni neked olyan térképet amin rajta van Atlantisz :)
"élnek ott emberek."
Honnan tudod?!
"Most tényleg ezt akarod szembeállítani Isten létezésének bizonyíthatatlanságával? Ez nevetséges."
Persze, hogy nevetséges :) Azért hoztam ilyen triviális példát. Mégis ugyanaz a kettő... Brazíliát azért hiszik el az emberek, hogy létezik, mert innen-onnan hallanak róla. De ettől függetlenül nem a megtapasztalt valóság része (legtöbbünknek). Mégis elhiszik, hogy van.
Fura, hogy egy ateista ember, akinek feladata a kétkedés, ugye ezt szokták mondani, a tudomány tényeit kétkedés, gondolkodás nélkül elfogadja.
Benne van a tudományba :):) ez nagyon tetszik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!