Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor értik már meg, mind a...

Mikor értik már meg, mind a hívők, mind az ateisták, hogy a HIT, az nem csupán annyit jelent, hogy elfogadom isten létezését?

Figyelt kérdés

A hit az azt jelenti, hogy meggyőződöttem az Isten léte felől, és ENGEDELMESKEDEM is neki.

HIT=Hiszem, hogy létezik+Engedelmeskedem!!!!!!!

Akinél ez a két feltétel teljesül, azt hívják hívőnek.

Ha csak annyi lenne a hit, hogy hiszem, hogy isten létezik, akkor az ördög is hívő lenne, mert ő még beszélt is Istennel. De az ördög attól hitetlen, hogy nem engedelmeskedik.

2011. márc. 1. 14:32
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
93%
De még mindig nem értem, miért kellene a te hitedet, engedelmességedet egy ateistának megértenie...
2011. márc. 1. 15:05
 12/47 anonim ***** válasza:
94%

Te továbbra sem érted a lényeget.

Mivel rengeteg vallás létezik, ezért nem lehet csak az egyikre vonatkoztatva definiálni egy szó jelentését, ugyanis akkor elveszteni érvényét a többire nézve.

2011. márc. 1. 15:07
 13/47 anonim ***** válasza:

Nem tudom, ezt az engedelmesség cuccot honnan veszed.

"21. K.: Milyen az igazi hit?

F.: Az igazi hit nemcsak oly bizonyos tudás vagy ismeret, melynél fogva igaznak tartom azt, amit Isten az Ő Igéjében kijelentett nekünk, hanem erős bizalom is, melyet az Evangélium által gerjeszt szívemben a Szent Lélek, hogy nemcsak másoknak, hanem nekem is bűnbocsánatot, örök igazságot és üdvösséget ajándékoz Isten ingyen kegyelemből, egyedül Krisztus érdeméért."

Forrás: Heidelbergi Káté

(igaz, ez református, a katolikusnál nem tudom, hogy van)

Ez az engedelmesség azért is fura, mert az ember természeténél fogva nem lehet 100%-ig engedelmes Istennek, maximum törekedhet rá.

2011. márc. 1. 15:07
 14/47 anonim ***** válasza:
92%

"Járt már ott pár ember"

Ez bizonyíték? Én meg hallottam olyanokról, akik látták a Loch Ness-i szörnyet, akkor ez bizonyíték arra, hogy létezik?

"rajta van a térképen"

És? Tudok mutatni neked olyan térképet amin rajta van Atlantisz :)

"élnek ott emberek."

Honnan tudod?!

"Most tényleg ezt akarod szembeállítani Isten létezésének bizonyíthatatlanságával? Ez nevetséges."

Persze, hogy nevetséges :) Azért hoztam ilyen triviális példát. Mégis ugyanaz a kettő... Brazíliát azért hiszik el az emberek, hogy létezik, mert innen-onnan hallanak róla. De ettől függetlenül nem a megtapasztalt valóság része (legtöbbünknek). Mégis elhiszik, hogy van.

2011. márc. 1. 15:18
 15/47 anonim ***** válasza:
Oh persze törölni kell a válaszomat, ennyit a szólásszabadságról -.-
2011. márc. 1. 15:19
 16/47 anonim ***** válasza:
na közben törölték amire írtam csak tudnám miért? :O
2011. márc. 1. 15:19
 17/47 anonim ***** válasza:
90%
De Brazília benne van a tudományba. Bizonyított tény, hogy létezik. Istennél csak homályos utalások vannak.
2011. márc. 1. 15:20
 18/47 anonim ***** válasza:
28%
Valaha meg az volt "benne a tudományba" hogy a repülés nem lehetséges. A Holdra szállás meg aztán végképp.
2011. márc. 1. 15:22
 19/47 anonim ***** válasza:
Kb. olyan mint a matematikai képletek, valaki felfedezte őket ott van a tudományba, senki se kérdőjelezi meg a létezését.
2011. márc. 1. 15:22
 20/47 anonim ***** válasza:
0%

Fura, hogy egy ateista ember, akinek feladata a kétkedés, ugye ezt szokták mondani, a tudomány tényeit kétkedés, gondolkodás nélkül elfogadja.

Benne van a tudományba :):) ez nagyon tetszik :D

2011. márc. 1. 15:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!