Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények, hogy van ez?

Keresztények, hogy van ez?

Figyelt kérdés

A kereszténység a szeretettet hirdeti.

Mégis a nagy vérontások mind a keresztény europátból indultak el,pl: -I-II világháború /a kirobbantok és az igazán aktív részvevők mind keresztények voltak/,- gyarmatosítás /bennszülöttek erőszakos térítése vagy lemészárlása a szeretett nevében/, -inkvizíció.

Nincs ellentmondás a szeretett és az esztelen / egyesek által jogosnak tartott/ gyilkolás között?

2011. jan. 3. 16:43
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
Csak az van.Mármint ellentmondás.
2011. jan. 3. 17:00
 2/38 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A válasz egyszerű: van valódi és névleges vagy látszatkereszténység. A valódi keresztények soha sem háborúztak, a névleges keresztények pedig soha nem követték Krisztust. Ennyire egyszerű.

Üdv. Péter

2011. jan. 3. 18:00
 3/38 anonim ***** válasza:

Legalább hatmilliárdszor hallottam már ezt a kérdést, de még egyszer megválaszolom.

A kereszténység, a Biblia a szeretetről tanít. De a kereszténység és annak követői két különböző dolog - sosem szabad egy vallást a követői alapján megítélni, mert az emberek jobb szeretik maguknak kihasználni a hitet, semmint tiszteletben tartani.

Tehát attól függetlenül, hogy honnan indultak ki a háborúk, az inkvizíció, a gyarmatosítás - az nem a kereszténységet minősíti, hanem a tettek elkövetőit. Mert a vallás nem mondta senkinek, hogy gyilkoljon, gyűlöljön, bűnözzön. Azt az emberek tették, csak a bibliára fogták.

És mondom mindezt úgy, hogy messze nem vagyok keresztény, csupán egy átlagos ember, aki elkülöníti azt, amit nem szabad együtt nézni.

2011. jan. 3. 18:59
 4/38 anonim ***** válasza:

Na már most leszögezem nem vagyok nagy vallásos meg minden,de az értékekkel én is egyetértek.

Az hogy régen,a középkorban mit csináltak az nem számít.Talán most mi is kezdjük el utálni a törököket vagy mi??Tiszta röhej,logikátlan az egész és nincs jelentősége.

A másik hogy most mi van az is más dolog.Gondolom kérdező nem lehetsz több 15-nél,mert akkor tudhatnád hogy a politika meg a vallás más dolog.Szerinted kik indíthatnak háborút?

Itt nem arról van szó,hogy ellentmondás van,hanem arról szól a nóta hogy te még azt sem tudod, hogy a mai államokban az egyház és az állam két külön dolog,tulajdonképpen az egyházak az államtól függetlenek.És innentől kezdve a vallásnak nincs szerepe az állami vezetők döntéseiben.

2011. jan. 3. 19:30
 5/38 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

"Mert a vallás nem mondta senkinek, hogy gyilkoljon, gyűlöljön, bűnözzön"

Háát, amikor egy vallási vezetői fegyvereket áld meg akkor gyakorlatilag azt mondja, hogy ölj a szent célért!Pl: felszállás előtt az atombombát szállító repülő pilótái a kifutón térdeltek és bizony a pap megáldotta őket!!!/ erről még korabeli fényképek is fennmaradtak.

"És innentől kezdve a vallásnak nincs szerepe az állami vezetők döntéseiben"

Nem rossz a szlogen, de ezek szerint te még nem figyelted meg, hogy mindegyik államfőnk a pápához zarándokolt meghallgatásra, ugye nem gondolod, hogy ez mind véletlen?

Ja és persze ez csak a múltat jellemzi - tényleg??

Nézd meg légyszíves, hogy éppen ezen a fórumon milyen ledegradálóan bánnak a nagy egyházak híve a kisegyházak híveivel és fordítva!

Sok válaszból azt a konzekvenciát vonom le, hogy ma is máglyára küldenék egymást, persze velem együtt mert másképp gondolkozom és mert merte ezt megkérdezni.

Persze ezt is csak a szeretett nevében!

2011. jan. 4. 16:38
 6/38 anonim ***** válasza:
49%
Ahogy 18:89 nagyon okosan mondta előttem, nem szabad egy vallást annak követőiről megítélni. Kérdező, de éppen ezt teszed. Csak azért, mert tegnap a buszon leszúrtak valakit, a kés rossz dolog lett? Mire képes egy penge egy orvos és egy gyilkos kezében?
2011. jan. 4. 18:37
 7/38 anonim ***** válasza:

"Nem rossz a szlogen, de ezek szerint te még nem figyelted meg, hogy mindegyik államfőnk a pápához zarándokolt meghallgatásra, ugye nem gondolod, hogy ez mind véletlen?"

Nem nem véletlen.Előre megtervezett találkozások voltak.És akkor ebből mit kéne levonni?Elárulom,csak a te naív agyad szüleménye ez az egész.A vallásnak (és a pápának) az ég adta világon semmi befolyása nincs a világpolitika alakulásában,beleértve a nemzetek közti háborút is.Ezek a találkozások csak gesztus jellegűek.

Na de hogy a te logikáddal éljek,akkor arra mit mondasz, hogy a pápa meghívta a világ vallásainak a vezetőit egy találkozásra,ahol a téma a világbéke lenne?

Persze biztos ez csak egy "elterelés" mi?

Szóval gondolkodj mielőtt a kis kamasz fejeddel kitalálsz valamit,ami rögtön a gondolatnál már elvérzik.

2011. jan. 4. 20:25
 8/38 A kérdező kommentje:

Kedves válaszoló!

Remélem nem gondoltad komolyan, hogy nincs összefüggés a világ leggazdagabb országa- egyben az egyetlen melyet még a gazdasági válság szele sem érintett meg - és minden olyan ország között melyekben a vatikán - különböző offshore cégeken keresztül - befekteti a vagyonát!

ÉBRESZTŐ!!!

Pont a válság mutatta be a globalizáció hatását, ne légy ennyire naiv!

Amúgy pont egy katolikus újságíró az egyik cikkében valahogy így fogalmazott: a vasárnapi misén az ostya mellé kaptam egy verbális narancsot!

Szerinted, ha ez egy vallásos, templomba járónak feltűnt, akkor ezt egy kívülálló nem látja?

2011. jan. 5. 15:37
 9/38 anonim ***** válasza:

"Háát, amikor egy vallási vezetői fegyvereket áld meg akkor gyakorlatilag azt mondja, hogy ölj a szent célért!"

Megint ott tartunk, hogy azt egy vezető mondja, egy EMBER, nem maga a vallás. ÉN is mondhatom, hogy Jani tt a kés, Jézus nevében öld meg Ferit - de attól még ez csak az én hülyeségem lesz, és egyik szent könyv, sem írt ilyet.

Érted? Aki vallásos, az a vallást kövesse, és ne az embert, mert ott bukik a dolog. És aki a vallásról akar vélemény formálni, az szintén magát a vallást vizsgálja, ne pedig azt, hogy mi mindent követtek el a nevében.

Jól írták a késes példát: nem a kés akarta, hogy leszúrjanak vele valakit. Az a kés nem kérte, hiába hivatkoznak rá.

2011. jan. 5. 15:45
 10/38 A kérdező kommentje:

Kedves 15:45!

Értem én a példát, és értem azt is, hogy megpróbáljuk külön választani a vallás és az egyén cselekedeteit.

Ám ha a vallás nincsen befolyással az egyén cselekedetére akkor minek a vallás?

Ha jól emlékszem Jézus mondott olyat, hogy a gyümölcseiről lehet felismerni a fát.... rossz fa rossz gyümölcsöt terem!

A kérdésben felsorolt történelmi tények mint rossz gyümölcsök csüngenek a kereszténység fáján!

És ha jól emlékszem így folytatja: amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt kivágják!

Persze lehet mondani, hogy az csak a múlt, de jelenleg is olyan nagymértékű vallási intolerancia figyelhető meg a vallások között mely már irreverzibilissé vált.

És abban is biztos vagyok, hogy csupán a "szeretett" nevében kezdet el személyeskedni az egyik válaszadó, ledegradálva egy 15 éves kamasz szintjére, csupán aszért mert nem értek vele egyet.

Pont ez az az ellentét amiről kérdeztem.

Ja, még egy apróság Jézus azt is mondta, hogy a szeretetről fogják megismerni a tanítványit, de a mai követőire pont ez nem jellemző!

Ám abban valóban igaza volt valamelyik válaszadónak, hogy általánosítok.

Elnézést, a kis egyházak még nem követek el történelmi bűnöket - hiszen a legtöbben nem is rendelkeznek történelmi múlttal.

2011. jan. 5. 16:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!