Mindig is volt? (többi lent)
Vitatkoztam egy vallásos(keresztény) emberrel a világ létrejöttéről,leírom a párbeszédet,véleményeket várok.
Vallásos:Szerinted akkor a világ mindig is létezett?
Én:Igen.
Vallásos:Pedig nem létezhetett mindig,csak úgy semmi nem jön létre,Isten teremtette.
Én:És isten hogy jött létre?
Vallásos:Isten mindig is volt.
Sziasztok!
Tudom, hogyha megkérdezném, hogy "és kilátta már istent?" akkor visszakérdeznétek, hogy ki látta már az agyamat. Szóval ilyennel nem próbálkozom.
De őszintén szólva szerintem ez a vallás meg az egyház meg minden, csak pár munkanélküli éhes mesemondó agyszüleménye. (Elnézést kérek, hogy ezt mondom.)
A világ létrejöttéről nem sokat tudok, ha nem volt kezdete akkor vége se lesz. Ha volt kezdete akkor vége is lesz valamikor. Dehogy isten... meg ősrobbanás...
Engem inkább érdekelne az hogy miért jött létre, mint az hogy hogyan jött létre.
Üdv.
Kedves utolsó, érdekes amit írsz. Ugyanis, a világ vagy véletlenül jött létre, "csak úgy", vagy teremtve lett. Ha véletlenül jött létre, akkor nincs miértje, csak technikai hogyanja, hiszen egy magasabb rendező értelem nélkül a világ értelmetlen. Ezért foglalkozik a filozófia egy része és a vallások a miérttel, és nem a hogyannal. Az a tudósok dolga. Tehát ha téged a miért foglalkoztat,akkor valamilyen szinten vallásos a gondolkodásmódod. Ez persze nem azt jelenti,hogy te magad vallásos vagy.
Üdv,
Freya
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!