Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mindig is volt? (többi lent)

Mindig is volt? (többi lent)

Figyelt kérdés

Vitatkoztam egy vallásos(keresztény) emberrel a világ létrejöttéről,leírom a párbeszédet,véleményeket várok.

Vallásos:Szerinted akkor a világ mindig is létezett?

Én:Igen.

Vallásos:Pedig nem létezhetett mindig,csak úgy semmi nem jön létre,Isten teremtette.

Én:És isten hogy jött létre?

Vallásos:Isten mindig is volt.

2010. dec. 24. 11:46
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Akkor cáfold meg te amit én írtam,mert amiket te írtál az nem más mint félrebeszélés.
2010. dec. 29. 20:46
 22/33 anonim ***** válasza:

"A világ téridőbeliségéből fakadóan, ok-okozati törvény(változások) érvényesül benne."

"Ez a mondhat félrebeszélés,ok-okozati törvény pedig nincs is."

Itt azért mosolyogtam. :) Az ok-okozati törvény, az ahogy említettem, változások sorozata. Egyik dologból jön létre a másik. Erre te azt mondod, hogy: "ok-okozati törvény pedig nincs is." Na most itt két dolog történt:

1. Azt állítod, hogy nincs változás a világban. Ez így elég ciki.

2. Ellentmondasz magadnak, mert a későbbi mondatodban, pedig azt állítod, hogy a világ változik. "a világ még most is folyamatosan változik." :D

Most akkor írd meg nekem őszintén, hogy van ok-okozati törvény a világban, vagy nincs? :)

"A végtelenség óta viszont, nem változhatott, mert akkor végtelen mennyiségű változásnak kellet volna eltelnie."

"Honnan tudod hogy mennyi változás történt?Hidd el,végtelen sok,illetve a világ még most is folyamatosan változik."

Azt nem tudom, hogy mennyi változás telt el, csak azt, hogy véges. Mert a végtelen mennyiségű változás, az ügye képtelenség, hogy elteljen. Te pedig azt állítod, hogy: "Honnan tudod hogy mennyi változás történt?Hidd el,végtelen sok" :D

Na most ez így elég nagy butaság. A végtelen nem tud eltelni, tehát ha a jelenlegi állapotunk előtt, végtelen változás lenne, akkor a jelenlegi állapotunk, nem is lenne. Na ha ezt felfogtad, akkor szólj!

"De annyi változás nem telhetne el, és így soha nem érhetnénk el a valóságunkba."

"Pedig eltelt,és még most is változik,nincs "valóságunk",nem lehet azt mondani a világ egyik állapotára sem,hogy az a világunk,mivel folyamatosan változik."

:D

Ez érdekes. Akkor te azt mondod, hogy nincs jelen. Hmmm...

Eleve azzal, hogy azt mondtad, hogy: "a világ még most is folyamatosan változik.", már is ellent mondtál annak, hogy: "nincs "valóságunk"". Hisz egyik változást, követi a másik, tehát kell, hogy legyen egy utolsó pillanat, amiből létrejöhet a másik. HA nincs, akkor a világ nem is létezik, vagy nem változik, és egy fix, nem változó pillanat van.

Akkor beismernéd, hogy mindig van egy utolsó pillanat? Ez neked is könnyebb lenne...? :)

"Tehát kell, hogy legyen egy olyan indító okozó, amire nem érvényes az ok-okozati törvény. De ez csak akkor lehetséges, ha az a valami nem téridőbeli."

Így is van. Bizony kell, mert ha nincs, akkor nincs semmi, hisz végtelen változás az képtelenség, amint már kiderült számodra. :)

"Indító okozó?Istent mi indította akkor?"

Mint említettem, Ő nem téridőbeli, tehát nem érvényes rá az ő általa teremtett, ok-okozati törvény, az az a változás.

"Nem létezik nem tér-időbeli dolog,minden ilyen."

Igen ám, de akkor mi sem létezünk.

"Azt sem értem miért keresel valamit ami elindította az egészet."

Nem keresek. Van.

2010. dec. 29. 23:10
 23/33 A kérdező kommentje:
Nem azt állítottam,hogy nincs változás,hanem hogy az ok-okozati törvény nem létezik,nincs ilyen törvény.A változásokra azért pedig azért írtam,hogy végtelen sok,mert meghatározhatatlan mennyiségű,tovább pedig nem is olvasom,mert már megint csak félrebeszélsz.
2010. dec. 30. 13:41
 24/33 anonim ***** válasza:

Mekkora mellébeszélés. Miért így reagálod le hogy beégtél?

Nem baj, az utókor számára megmarad a hozzászólásod, mint tanulság.

És persze nem tudsz cáfolni... de ez már az első pillanattól kezdve világos volt.

Ne is törődj vele! Maradj a kis tévhitedben!

2010. dec. 30. 16:11
 25/33 A kérdező kommentje:
Még hogy én vagyok tévhitben?Nem te hiszel istenben?Egyébként minden szavad megcáfoltam,de mivel elvetemült vallási fanatista vagy,nem vagy képes felfogni.Össze-vissza beszélsz olyan dolgokról amikhez nem értessz,nem létező törvényeket hozol fel,szánalmas vagy.
2010. dec. 30. 20:11
 26/33 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem hiszem hogy használnod kellene a szánalmas szót, nincs jogod ilyet mondani a társadra!

Én is vallásos vagyok, én is abban hiszem, hogy kellett lennie Valakinek, Aki a Mindenséget megteremtette, elindította a fejlődést, megteremtette előtte az embert.

2010. dec. 30. 21:26
 27/33 anonim ***** válasza:

utolsó!

Hagyd! Őt nem érdekli az igazság. El kell fogadni, hogy vannak ilyen emberek.

2010. dec. 30. 22:10
 28/33 A kérdező kommentje:
Nem,téged nem érdekel az igazság!Inkább ilyen kitalált hülyeségekben hiszel,nem vagyok képes felfogni,hogy egy felnőtt ember hogy hihet ilyesmiben!A XXI. században vagyunk,nem a XI.-ben!
2010. dec. 30. 22:55
 29/33 anonim ***** válasza:
az utókornak megmaradt az írás... ha nem akarsz égni, szólj hogy töröljék! :D
2010. dec. 30. 23:15
 30/33 anonim ***** válasza:
Az ősrobbanás nem forrás, hanem egy esemény, az univerzum kezdetének pillanata. A anyagi világ azért nem lehet örök, mert az anyag tulajdonsága az, hogy nem örök. Az anyag maga is energia, és ez az energia lehet örök. Isten maga az élet, isten nem létezik, hanem maga a Létező, az egyetemes energia, egyetemes gondolat. Miért baj ez?
2011. jan. 22. 13:08
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!