Van valamilyen bizonyiték vagy ellen érv isten létezésére?
Jézus nem volt maga a Teremtő Isten.-mondják a Szentháromságtagadók de ez vélemény és nem tény,ezért véleményed-mert a feltett kérdésre adott válaszként értékelni - sajnos - nem lehet OFF.(az OFF kerülendö( miheztartás végett)
Bár a káplán nyilván a háromságban hitt, ezért több tárgyi tévedés is bekerült a hitébe, érvelésébe.
A hit dolgában tárgyi tévedések nincsenek. Nekem az a véleményem, hogy az unitáriusok- akik tagadják a Szentháromságot nem keresztények (keresztény= Krisztus követője). ha ők igény tartanak erre "Legyen neked a te hited szerint" ahogy az Úr mondta.
A káplán nem érvelt. Egy mondattal illusztrálta Isten létezését ennyi. És- legalábbis Nagy Frigyes számára- bizonyitotta is
Jobban tennéd ha offolás heelyett megpróbálnál a kérdezőnek válaszolni...
No comment.
Irásodat, mert válasznak nem lehetr nevezni sajnos- eszembe jutott Einstein mondása; "A világegyetem és az emberi hülyeség határtalan - az elöbbiben nem vagyok biztos"
Egy "okos" gőgje éppen úgy nem erény, mint ahogy a butaság sem!
A kérdésről röviden: Isten létezése ellen valóságos, tényszerűen bizonyítható ellenérv nem létezik. Erre szokták azt mondani a "jól értesültek", hogy "tudományosan nem cáfolható, de nem is bizonyítható a létezése".
Valóban nem a tudomány dolga erre megadni a választ, főleg hogy a domináns tudományos módszertan eleve kizárja egy tervező létezését, és csakis erről az oldalról hajlandó megközeliteni a kutatandó kérdéseket. Ezért létezik még ma is a materialista evolúciós magyarázat.
De a vallás sem lehet meg a tudomány nélkül! Mindkettőre egyformán szükség van. Sőt e két területnek, ha mindkettőben vannak igaz gondolatok valahol találkozniuk kell. Éspedig van igazság a vallásban is, no nem a mítikus, babonás eszmékben, és nem is az emberi hagyományokban mely tanokat szentként istenítenek egyesek, és ezzel megbízhatatlanná, zavarossá teszik az Írásokat.
kérdésedre a válasz megtalálható itt is.
Blaise Pascal a janzenista filozófus mondta;"Van elég világosság ahoz, hogyaki látni akar lásson, és elég sötét ahoz, hogy aki nem akar látni ne lásson."
A lepontozott 21:09-es válaszom kiegészítéseként ezt ajánlom tanúlmányozásra minden darwinistának:
Ebben az összefoglalásban nincs semmi meglepő, és abszolútt tárgyilagos, nem fikciókat említ, hanem a jelenleg megismerhető tényeket. Őszintén el kellene gondolkozni mindenkinek a dolgokon!
Meg amit láttatni szeretnének vele!
Találtam egy oldalt, ahol leírták, hogy mi a "racionális érvelés 10 aranyszabálya".
Ezt az oldalt érdemes lenne mindenkinek alapul venni, és talán nem lenne ennyi acsarkodás, hanem helyette több közeledő álláspont!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!