Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Súlyos Ellentétek?! Szerinted is?

Súlyos Ellentétek?! Szerinted is?

Figyelt kérdés

Ezek ellentétben állnak egymással:

Rasszizmus, Homoszexualitás, Kapitalizmus, Ateizmus, Liberalizmus, Diktatúra<->Hit, Család/házasság, Erkölcs, Társadalom, és biztonsága, Fejlődés

Lássuk!

Hit

Jelentése:(Hinni a Teremtő létében, és engedelmeskedni neki)

Haszna:(Isteni útmutatás követése a boldog, és élvezettejes földi élethez, és a Túlvilági boldogság)

Ellentéte:

- Ateizmus(Elveted az Isteni útmutatást, és így elkótyavetyéled a Túlvilági boldogságot)

- Diktatúra(kommunista)

- Liberalizmus(Abban hiszel amiben akarsz... Eredménye: Nem kell az Urat szolgálni, ha nem akarod, és így elveted az Isteni útmutatást, így elkótyavetyéled a Túlvilági boldogságot)

- Kapitalizmus(A nagy hal megeszi a kis halat, a cápák, és farkasok maradnak életben, a gazdag egyre gazdagabb, a szegény egyre szegényebb... Eredménye: Az Isteni útmutatás nem játszik szerepet az életben, nem kell egymáson segíteni, és ki lehet egymást használni)

- Homoszexualitás(Isten által teremtett természettel szembefordulok, azzal meg nem elégszem, elvetem az útmutatást, és saját beteges vágyaimat követve élem az életem)

- Rasszizmus(Nem fogadom el, hogy Isten egyenlőnek teremtette az embereket, és mindenki képes megváltozni)

Család

Jelentése:(Férj, Feleség, gyerekek+Rokonok)

Haszna:(Szeretet, törődés, összetartozás, egymáson segítés)

Ellentéte:

Ateizmus(A házasság kötés nem korlátoz a nemi életemben, erkölcsi törvényeimet magam alkotom, így nem feltétlen fontos számomra a család, vagy a gyerekek)

- Diktatúra(kommunista)(Bármi ami a diktátor hatalmát veszélyezteti, azt megszüntethetem)(A Sztálinista Szovjetunióban először eltörölték a házasság intézményét, és csak később állították vissza, mikor rájöttek, hogy ez nem működik/azért törölték el, mert úgy gondolták, hogy a házasság az osztályokat hoz létre, és megoszt)

- Liberalizmus(Ha nemi életet akarsz élni, vagy gyerekeket, és nem szeretnél ehhez, egy állandó partnert, akkor nem kell a házasság)

- Kapitalizmus(Nem támogatjuk a családot, ha van pénzed, élsz, ha nincs akkor elhullasz, mi közünk, nekünk ahhoz, hogy te mit csinálsz, minket egy érdekel... termelj!)

- Homoszexualitás(^.^)

- Rasszizmus(nem lépek házasságba olyannal aki nálam alacsonyabb rasszú, nem támogatom a nem rasszomhoz tartozó rokonaim)

Erkölcs

Jelentése:(egészséges értékrend)

Haszna:(helyes döntések meghozatala, veszélyelhárítás, biztonság, lelki nyugalom)

Ellentéte:

- Ateizmus(Az Isten által adott erkölcsi normákat nem követem, magam alkotom értékeim, így kitéve a hibának döntéseim)

- Diktatúra(Bármilyen erkölcsi norma, ami a diktátor hatalmát veszélyezteti, azt eltörlöm)

- Liberalizmus(Abban hiszel amiben akarsz, nincs adott érték, míg meg nem bántasz mást/de eleve azzal, hogy nincsenek korlátok, már felborult a rend, és mindenkit bántottál)

- Kapitalizmus(A pénz a cél, és megszerzésében nem állhat semmilyen erkölcsi norma)

- Homoszexualitás(Felborul az érték, a felborult értékekkel eltűnik az erkölcs, és annak haszna)

- Rasszizmus(Felbolygatott érték az, amiben egyik ember születésétől fogva hátrányos helyzetbe kerül)

Társadalom, és biztonsága

Jelentése:(Mi emberek, és békés együttélésünk)

Haszna:(Kényelem, biztonság, segítség)

Ellentéte:

- Ateizmus(Az Isteni útmutatásokat, kötelezőségeket, és normákat a társadalomra nézve, magamra nem tartom érvényesnek, ezzel veszélyeztetve az egész társadalmat, mint egy belűről bomlasztó sejt)

- Diktatúra(kommunista)(A központ vezetés biztonsága, és maradandósága, fontosabba a társadalmáénál)

- Liberalizmus(Mindenkinek joga van a saját magára érvényes társadalmi elvárások között szelektálni=Anarchia)

- Kapitalizmus(A társadalom nem több mint vágó marhák)

- Homoszexualitás(Beteg értékrendemmel fertőzöm a társadalmat, azt megpróbálom velük elfogadtatni, létemmel, egy gyenge láncszem vagyok a társadalomban, amin keresztül a liberalizmus behatolhat)

- Rasszizmus(A társadalmat felosztom, és megosztom, az összetartást megfúrom, az alkalmas, és tehetséges embereket hátrányba szorítom, ezzel a társadalmat veszélyeztetem)

Fejlődés

Jelentése:(Mind lelki, mind erkölcsi, mind tudományos)

Haszna:(Kényelem, biztonság)

Ellentéte

- Ateizmus(A világ azon részére korlátozom csupán figyelmem, amit érzékelek, és azonnali hasznom van belőle, ezzel elzárva magamat más felfedezhető tényektől/Nem tudományos, és nem tudományosan bizonyított állításokat elfogadok[pl:evolúció], pedig a "akkor hiszek benne, ha bizonyított" zászlót tűztem ki/Nem tudományos, és nem tudományosan bizonyított állításokat elfogadok, és publikálok, csak azért mert súlyos állami támogatást kapok érte)

- Diktatúra(Csak a tudomány azon részét támogatjuk, ami szilárdítja a diktátor hatalmát, és azon részét ami veszélyezteti, azt eltöröljük)

- Liberalizmus(Az embereket összekavarja, és megzavarja, ezzel a fejlődést hátráltatja/Tudományos tényeket megsemmisít, hogy érvényesíthesse célját/engedélyez olyan kutatásokat, amik bizonyítottan károsak lesznek a társadalomra)

- Kapitalizmus(Csak azokat a kutatásokat fogjuk támogatni, ami a végén minket erősít, még ha káros is)

- Homoszexualitás(gyenge láncszem vagyok a társadalomban, amin keresztül a tudományos, lelki, és erkölcsi fejlődést bomlasztani lehet)

- Rasszizmus(teljesen tudomány ellenes, hogy az embereket rasszuk szerint értékeljük/semmilyen biológiai, vagy pszichológiai bizonyíték nem létezik, de mégis hiszek benne)

2010. dec. 17. 02:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 A kérdező kommentje:

"- melyik hit, melyik teremtőjében (a Földön jelenleg 1724 féle hit-egyesület létezik)?"

Iszlám, mert mindig az utolsó prófétát kell követni.

"- az engedelmesség mire vonatkozik és mire lesz jó?"

Nem csak hiszed a létét, mint teremtő, hanem, mint Úr is.

Betartod a törvényeit.

Haszna az evilági, és túlvilági élet boldogsága.

2010. dec. 19. 20:10
 32/77 A kérdező kommentje:

"Bocsáss meg, nyilván tévedek, de az én olvasatomban azt látom, hogy a személyes világlátásod közlésén túl, különösebb vagy magasztosabb funkciója nincs"

Nem tévedsz, ez így van.

Ez egy rövidítés, és még így is hosszúra sikerült. Ha bővebben kifejtettem volna, akkor az lett volna a bajod.

Itt az olvasónak kell mélyebben továbbgondolnia az íráson, és csak akkor jön ki az eredmény. Ehhez viszont képesség, de leginkább szándék szükséges. Sok sikert. :)

2010. dec. 19. 20:16
 33/77 anonim ***** válasza:
97%

Nem szeretnék cinikus lenni, de fantasztikus érzés lehet a számodra, ahogy így átlátod a dolgokat, ahogy diszkrét eleganciával mindenkinek kiosztod az észt és ahogy képes vagy arra, ami csak keveseknek adatott meg, hogy mélyebb gondolatokat és összefüggéseket érthető és emészthető formában artikulálj azok számára is, akik esetleg nem rendelkeznek azokkal a különleges képességekkel, ami benned vitathatatlanul megvan.

Bocsáss meg, ezért az enyhén szarkasztikus stílusért, de úgy érzem, hogy különleges bölcselkedő képességedet, talán csak szerénységed múlhatja fölül.

Talán nem volt egészen érthető, hogy a leírásoddal kapcsolatosan, a legnagyobb problémát alapvetően nem a terjedelme jelentette, hanem bizonyos tartalmi elemek.

Pl.: a társadalom és biztonsága című fejezetben - hívő létemre azt kell mondjam - hogy egyszerűen nem fedi a valóságot az, amit egy lezser általánosításban leírsz az ateistákkal kapcsolatosan.

A múltban és a jelenben is számtalan olyan (ateista) személy létezett/létezik, akik élő cáfolatai annak, amit állítasz.

De ha nem így gondolod, kérlek magyarázd el, hogy ezeket a félreértésre okot adó gondolataidat, hogyan is kell valójában értelmezni.

2010. dec. 19. 22:00
 34/77 A kérdező kommentje:
Jogod van a kritikához. Sajnálom, hogy nem érted...
2010. dec. 19. 22:14
 35/77 anonim ***** válasza:
100%
Amit tényleg nem értek, arra várom tisztelettel a válaszod, ugyanis tényleg szeretném megérteni!
2010. dec. 19. 22:28
 36/77 anonim ***** válasza:
93%

>>"Továbbá eléggé nem egy kategóriába eső dolgokat próbálsz összehasonlítani"

És akkor mi van? Ez a lényegen nem változtat<<

Persze, csak semmi értelme az egésznek, mert nincsen összehasonlítási alap. Olyan, mintha azt írnád, hogy a három nagyobb, mint alma.

>>"A homoszexualitás egy genetikai forrásból eredő, alternatív szexuális viselkedés.

Természetes jelenség, és nem szabad választás eredménye."

1. Ez nem igaz

2. Nincs tudományos bizonyíték

3. Most pont a tudományt, és a társadalmat károsítod azzal, hogy elferdíted a valóságot, és elfogadtatásra befolyásolod a környezetet, egy káros, de gyógyítható lelki betegségre, liberális indíttatásból. <<

1. ...

2. De van, csak nem reprezentatív. Ellenben a Te állításodra mégannyi sincs.

3. Ahogyan Te is teszed, hiszen Te is megalapozatlanul próbálsz tényként beállítani dolgokat. Ha engem ezért elítélsz, magaddal se tegyél másképp. Vagy milyen tudományos tényeid vannak az állításod igazolására?

>>"A kapitalizmus biztosította azt a gazdasági közeget, ami lehetővé tette az általad nagyra tartott fejlődést."

Ez nem igaz!

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy azért ilyen rossz a helyzet, mert a kapitalizmus diktál.<<

Nem tudom, nekem nem tűnik olyan rossznak a helyzet. Mármint nem kell a puszta életben maradásért küzdenem, nem kell félnem az utcán, nem fagyok meg, kapok orvosi ellátást, van szabadidőm. Vagy mit értesz rossz helyzet alatt?

>>"A diktatúra alapvetően szintén nem jó vagy rossz, és krízishelyzetekben előnyösebb a központosított hatalom, mert jobban meg tudja oldani a szervezést."

Csak ha a Hit irányítja a hatalmat.<<

Ja, lásd iszlám fundamentalizmus. Tényleg, Iránban biztos jobb a helyzet, milyen boldogok ott az emberek...

>>"A liberalizmus eszméjének pedig hadd ne mondjam, mennyi mindent köszönhetsz, továbbá ez is nagyban hozzájárult a társadalom biztonságához és fejlődéséhez."

Azért nem mondasz példát, mert egyetlen példa sem létezik. <<

Hát akkor lássuk: szólásszabadság, szabad sajtó, Internet, vallásszabadság (ha nem lenne, most itt nem hirdethetnéd az Iszlámot;) ), szabad piac, szabad kereskedelem, megismerés szabadsága, az állam nem turkál a magánügyeidben, szabad választások, művészetek szabadsága, most így kapásból ennyi.

>>"Az ateizmus egy hit. Vagy egyet értesz vele, vagy nem, de ettől még senki nem lesz rosszabb ember."

De ateistaként nagyobb rá az esély. És a tapasztalatok azt mutatják, hogy sajnos többségében rosszabbak! <<

Hát azért megnézném, hogy hol nagyobb a közbiztonság, az ateista Svájcban, vagy a hithű Irakban.

>>"Ez önmagában persze nem baj, csak akkor válik azzá, ha az apád pedofil, vagy éppen veri a feleségét, vagy ha csak kihasználnak téged."

Ezt pont a liberális kavarás eredményezi. <<

Persze, azelőtt ilyen nem volt...

>>"A család közösségének léte önmagában még nem megoldás, csak ha értelmesen csinálják."

Így van! Hit, Erkölcs. :)

"A házasság sem olyan konstruktív, ha éppen belekényszerítenek egy nem neked való partner mellé."

Ugye emiatt a "mindennapos", "oly gyakran" :) előforduló jelenség miatt nem fogod feleslegesnek tartani a házasságot???!!! ^.^<<

Nem. Egyébként ezekben egyet értek veled. Sőt, igazából még több más dologban egyezik a véleményünk. Én is fontosnak tartom az erkölcsöt, a családot, a hitet (bár én keresztény vagyok), ellenzem a diktatúrát, a rasszizmust, a kizsákmányolást, a szélsőségességet. Igazából nem az a célom, hogy minden áron belekössek az állításaidba, hanem arra próbálok rávilágítani, hogy mivel túlságosan elnagyolod a dolgokat, az állításaid vitathatóak. A világ működését nem lehet ilyen egyszerű fogalmakra és ellentétekre felépíteni, mert éppen a lényeg felett siklasz el, hogy mik a problémák valódi okai. Hogy nem a kapitalizmussal van a baj, hanem az önzéssel, nem az ateizmussal, hanem a fanatizmussal. Nem a kommunista diktatúra volt rossz, hanem amivé vezetői tették. A liberalizmusban alapvetően arról van szó, hogy az egyén tartja tiszteletben a többieket, nem pedig a többiek alkalmazkodnak hozzá. Az okokat kell nézni, hogy miért vált olyanná valami, amilyen, nem pedig pusztán bekategorizálni a dolgokat, hogy hát ez ilyen, akkor ez biztos rossz. Mert a hitre, családra, biztonságos társadalomra és fejlődésre épülő rendszer is lehet velejéig romlott és gonosz. Mivel ezek önmagukban nem jelentenek semmit, az tehet gonosz dolgokat ezekre hivatkozva úgy, hogy az érvelése helyes.

2010. dec. 19. 22:52
 37/77 anonim ***** válasza:
90%

Nem hiszem el hogy még mindig válaszolgattok erre.

>A kérdező kommentje:

"Bocsáss meg, nyilván tévedek, de az én olvasatomban azt látom, hogy a személyes világlátásod közlésén túl, különösebb vagy magasztosabb funkciója nincs"

Nem tévedsz, ez így van.<

Tiszta szégyen hogy már nem lehet jelenteni a kérdést, de ez mit sem változtat azon, hogy a kérdező maga vallotta be hogy kérdése NEM KÉRDÉS csupán propaganda. Mint ilyen szabályszegő, illene eltávolítani is az oldalról. De a minimum hogy fölösleges rá válaszolni.

2010. dec. 20. 01:36
 38/77 A kérdező kommentje:

Szeretném látni a homoszexualitásra a tudományos bizonyítékot!

Az én állításaimra a történelem, a jelen, és a gyakorlati tapasztalat a bizonyíték.

""A kapitalizmus biztosította azt a gazdasági közeget, ami lehetővé tette az általad nagyra tartott fejlődést.""

"Ez nem igaz!

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy azért ilyen rossz a helyzet, mert a kapitalizmus diktál."

"Nem tudom, nekem nem tűnik olyan rossznak a helyzet."

Ennél a mondatnál úgy éreztem, hogy nem érdemes beszélgetnünk.

Felhívnám a figyelmed, hogy a világ nagyobbik része, éhezik, és szenved. Aránytalanul vannak felosztva a javak. A kapitalista országok, kihasználják, és elrabolják az általuk direkt fejletlenségbe tartott országokat. Hadd ne soroljam!

"Ja, lásd iszlám fundamentalizmus. Tényleg, Iránban biztos jobb a helyzet, milyen boldogok ott az emberek..."

Irán nem iszlám ország. Az utolsó iszlám ország az Oszmán kalifátus volt. Az idejében rengetegen emigráltak oda. Nem voltak rabszolgák, a parasztoknak saját vagyonuk volt. Sok híres magyar is ott élte le az életét, mint menekült. Pl: Rákóczi F. Angliából kirugták, franciák is kakáltak rá, így végűl maradt az Oszmán kalifátus.

"A császári követ még 2 év múlva is követelte kiadatásukat, de a szultán becsületére és a Koránra hivatkozva kijelentette, hogy ilyen becstelenségre nem vetemedik."

Azért tették tönkre végűl az Oszmán birodalmat, mert utolsó kalifája(II Abdul Hamid), Nem volt hajlandó eladni a Palesztinát, az azt megvásárolni szándékozó cionista küldöttségnek.

"Hát akkor lássuk:

- szólásszabadság: Nincs szólásszabadság.

- szabad sajtó: A hírekben semmiről nem beszélnek.

- Internet: Ez egy technikai vívmány, aminek semmi köze a liberalizmushoz

- vallásszabadság: Ez valóban a liberalizmusnak köszönhetjük. Szándéka, hogy az embereket összezavarja, és ellentétbe állítsa egymással. Oszd meg és uralkodj! Ez eddig csak ártott

"(ha nem lenne, most itt nem hirdethetnéd az Iszlámot)"

Dehogy is nem!

- szabad piac, szabad kereskedelem: Csak papiron létezik. Ugyanis az diktál akinek nagyobb a háttere. A szabad piac szerint adómentesen vihetünk külföldre árut. De a valóságban:

1. A külföldi lenyomja a belföldit, ha gyengébb az ország.

2. Amerika az EU-ba adó nélkül szálit be, de minket súlyosan megadóztat. Ezt szóvá tenni persze bűn(nesze neked szólásszabadság, a hírekben ezt nem találod, nesze neked sajtószabadság).

- megismerés szabadsága: Gyakorlati megnyilvánulása: Kipróbálhatom a marihuánát, lehetek homokos, nem ismerhetem meg a történelmet, nem kutathatom, mi történt Auschwitzban.

- az állam nem turkál a magánügyeidben: Csak ott turkál.

- szabad választások: Tök mindegy kit választatsz, mert mind ugyan azoknak dolgozik.

- művészetek szabadsága: http://www.youtube.com/watch?v=BUo48EKK0Y8

- most így kapásból ennyi: Elég is volt! Kösz.

"Hát azért megnézném, hogy hol nagyobb a közbiztonság, az ateista Svájcban, vagy a hithű Irakban."

Irakban nagyobb volt a közbiztonság, mint Svájcban a háború előtt. Jól szét is zúzták a kapitalista, ateista, liberálisok.

De pl Jordániában, Emirátusban, Kuvaitban is nagyobb a közbiztonság, mint Svájcban. Az ott élők pedig panaszkodnak, hogy amióta külső befolyásra erőltetik rájuk a liberalizmust, azóta rosszabbodott a helyzet, és nőtt a bűnözés. A kapitalista hajtás miatt, pedig az emberek elidegenednek egymástól.

"Persze, azelőtt ilyen nem volt..."

De volt, csak a liberalizmus miatt, most még több!

2010. dec. 20. 09:39
 39/77 A kérdező kommentje:

"Amit tényleg nem értek, arra várom tisztelettel a válaszod, ugyanis tényleg szeretném megérteni!"

Szívesen válaszolok. Megtennéd, hogy pontosítod kérdésed? Köszönöm.

2010. dec. 20. 09:45
 40/77 anonim ***** válasza:
92%

A kérdés, amint korábban már említettem a társadalom, és biztonsága című fejezetre vonatkozott és az alábbi állításoddal nem értettem egyet:

"Ateizmus(Az Isteni útmutatásokat, kötelezőségeket, és normákat a társadalomra nézve, magamra nem tartom érvényesnek, ezzel veszélyeztetve az egész társadalmat, mint egy belűről bomlasztó sejt)"

Mivel az állításaid rendkívül felületesek és nem gyenge általánosításokat tartalmaznak, ezért a leírásod rengeteg további kérdést generál.

De megköszönve eddigi fáradozásaidat, megkérlek, hogy ne vesződj a válasszal, mivel a soraidat olvasva, egyre inkább arra a meggyőződésre jutottam, hogy sajnos nem tudok az általad kreált különleges intellektuális páholyba bejutni, mivel nekem valószínűleg nem adatott meg ez a kiváltság.

Azért megjegyezném, hogy nem az a zavaró benned, hogy mindenkinél okosabb vagy, hanem az, hogy az alázatot és a másik személye iránti tiszteletet az eddigi írásaid alapján, még nagyítóval sem találtam meg a soraidban.

Amennyiben még tanulsz, én azt javasolnám, hogy ezt se felejtsd ki a tanulmányaidból. Hidd el, később még jól jöhet!

2010. dec. 20. 13:43
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!