Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Súlyos Ellentétek?! Szerinted is?

Súlyos Ellentétek?! Szerinted is?

Figyelt kérdés

Ezek ellentétben állnak egymással:

Rasszizmus, Homoszexualitás, Kapitalizmus, Ateizmus, Liberalizmus, Diktatúra<->Hit, Család/házasság, Erkölcs, Társadalom, és biztonsága, Fejlődés

Lássuk!

Hit

Jelentése:(Hinni a Teremtő létében, és engedelmeskedni neki)

Haszna:(Isteni útmutatás követése a boldog, és élvezettejes földi élethez, és a Túlvilági boldogság)

Ellentéte:

- Ateizmus(Elveted az Isteni útmutatást, és így elkótyavetyéled a Túlvilági boldogságot)

- Diktatúra(kommunista)

- Liberalizmus(Abban hiszel amiben akarsz... Eredménye: Nem kell az Urat szolgálni, ha nem akarod, és így elveted az Isteni útmutatást, így elkótyavetyéled a Túlvilági boldogságot)

- Kapitalizmus(A nagy hal megeszi a kis halat, a cápák, és farkasok maradnak életben, a gazdag egyre gazdagabb, a szegény egyre szegényebb... Eredménye: Az Isteni útmutatás nem játszik szerepet az életben, nem kell egymáson segíteni, és ki lehet egymást használni)

- Homoszexualitás(Isten által teremtett természettel szembefordulok, azzal meg nem elégszem, elvetem az útmutatást, és saját beteges vágyaimat követve élem az életem)

- Rasszizmus(Nem fogadom el, hogy Isten egyenlőnek teremtette az embereket, és mindenki képes megváltozni)

Család

Jelentése:(Férj, Feleség, gyerekek+Rokonok)

Haszna:(Szeretet, törődés, összetartozás, egymáson segítés)

Ellentéte:

Ateizmus(A házasság kötés nem korlátoz a nemi életemben, erkölcsi törvényeimet magam alkotom, így nem feltétlen fontos számomra a család, vagy a gyerekek)

- Diktatúra(kommunista)(Bármi ami a diktátor hatalmát veszélyezteti, azt megszüntethetem)(A Sztálinista Szovjetunióban először eltörölték a házasság intézményét, és csak később állították vissza, mikor rájöttek, hogy ez nem működik/azért törölték el, mert úgy gondolták, hogy a házasság az osztályokat hoz létre, és megoszt)

- Liberalizmus(Ha nemi életet akarsz élni, vagy gyerekeket, és nem szeretnél ehhez, egy állandó partnert, akkor nem kell a házasság)

- Kapitalizmus(Nem támogatjuk a családot, ha van pénzed, élsz, ha nincs akkor elhullasz, mi közünk, nekünk ahhoz, hogy te mit csinálsz, minket egy érdekel... termelj!)

- Homoszexualitás(^.^)

- Rasszizmus(nem lépek házasságba olyannal aki nálam alacsonyabb rasszú, nem támogatom a nem rasszomhoz tartozó rokonaim)

Erkölcs

Jelentése:(egészséges értékrend)

Haszna:(helyes döntések meghozatala, veszélyelhárítás, biztonság, lelki nyugalom)

Ellentéte:

- Ateizmus(Az Isten által adott erkölcsi normákat nem követem, magam alkotom értékeim, így kitéve a hibának döntéseim)

- Diktatúra(Bármilyen erkölcsi norma, ami a diktátor hatalmát veszélyezteti, azt eltörlöm)

- Liberalizmus(Abban hiszel amiben akarsz, nincs adott érték, míg meg nem bántasz mást/de eleve azzal, hogy nincsenek korlátok, már felborult a rend, és mindenkit bántottál)

- Kapitalizmus(A pénz a cél, és megszerzésében nem állhat semmilyen erkölcsi norma)

- Homoszexualitás(Felborul az érték, a felborult értékekkel eltűnik az erkölcs, és annak haszna)

- Rasszizmus(Felbolygatott érték az, amiben egyik ember születésétől fogva hátrányos helyzetbe kerül)

Társadalom, és biztonsága

Jelentése:(Mi emberek, és békés együttélésünk)

Haszna:(Kényelem, biztonság, segítség)

Ellentéte:

- Ateizmus(Az Isteni útmutatásokat, kötelezőségeket, és normákat a társadalomra nézve, magamra nem tartom érvényesnek, ezzel veszélyeztetve az egész társadalmat, mint egy belűről bomlasztó sejt)

- Diktatúra(kommunista)(A központ vezetés biztonsága, és maradandósága, fontosabba a társadalmáénál)

- Liberalizmus(Mindenkinek joga van a saját magára érvényes társadalmi elvárások között szelektálni=Anarchia)

- Kapitalizmus(A társadalom nem több mint vágó marhák)

- Homoszexualitás(Beteg értékrendemmel fertőzöm a társadalmat, azt megpróbálom velük elfogadtatni, létemmel, egy gyenge láncszem vagyok a társadalomban, amin keresztül a liberalizmus behatolhat)

- Rasszizmus(A társadalmat felosztom, és megosztom, az összetartást megfúrom, az alkalmas, és tehetséges embereket hátrányba szorítom, ezzel a társadalmat veszélyeztetem)

Fejlődés

Jelentése:(Mind lelki, mind erkölcsi, mind tudományos)

Haszna:(Kényelem, biztonság)

Ellentéte

- Ateizmus(A világ azon részére korlátozom csupán figyelmem, amit érzékelek, és azonnali hasznom van belőle, ezzel elzárva magamat más felfedezhető tényektől/Nem tudományos, és nem tudományosan bizonyított állításokat elfogadok[pl:evolúció], pedig a "akkor hiszek benne, ha bizonyított" zászlót tűztem ki/Nem tudományos, és nem tudományosan bizonyított állításokat elfogadok, és publikálok, csak azért mert súlyos állami támogatást kapok érte)

- Diktatúra(Csak a tudomány azon részét támogatjuk, ami szilárdítja a diktátor hatalmát, és azon részét ami veszélyezteti, azt eltöröljük)

- Liberalizmus(Az embereket összekavarja, és megzavarja, ezzel a fejlődést hátráltatja/Tudományos tényeket megsemmisít, hogy érvényesíthesse célját/engedélyez olyan kutatásokat, amik bizonyítottan károsak lesznek a társadalomra)

- Kapitalizmus(Csak azokat a kutatásokat fogjuk támogatni, ami a végén minket erősít, még ha káros is)

- Homoszexualitás(gyenge láncszem vagyok a társadalomban, amin keresztül a tudományos, lelki, és erkölcsi fejlődést bomlasztani lehet)

- Rasszizmus(teljesen tudomány ellenes, hogy az embereket rasszuk szerint értékeljük/semmilyen biológiai, vagy pszichológiai bizonyíték nem létezik, de mégis hiszek benne)

2010. dec. 17. 02:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/77 A kérdező kommentje:

"Eléggé egyoldalúan szemléled a dolgokat. Az általad preferált dolgoknak csak jó oldalát mutatod be, a szerinted rosszaknak viszont csak a rosszabbikat."

Persze. Minden rosszban van valami jó, de ettől még a végeredményben romboló.

"Továbbá eléggé nem egy kategóriába eső dolgokat próbálsz összehasonlítani"

És akkor mi van? Ez a lényegen nem változtat

"A homoszexualitás egy genetikai forrásból eredő, alternatív szexuális viselkedés.

Természetes jelenség, és nem szabad választás eredménye."

1. Ez nem igaz

2. Nincs tudományos bizonyíték

3. Most pont a tudományt, és a társadalmat károsítod azzal, hogy elferdíted a valóságot, és elfogadtatásra befolyásolod a környezetet, egy káros, de gyógyítható lelki betegségre, liberális indíttatásból.

(- Liberalizmus(Az embereket összekavarja, és megzavarja, ezzel a fejlődést hátráltatja/Tudományos tényeket megsemmisít, hogy érvényesíthesse célját)

"A kapitalizmus biztosította azt a gazdasági közeget, ami lehetővé tette az általad nagyra tartott fejlődést."

Ez nem igaz!

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy azért ilyen rossz a helyzet, mert a kapitalizmus diktál.

"Nem a kapitalizmus eredményezi a rosszat, hanem a határtalan emberi önzés."

Ez igaz! Ők a kapitalisták.

"A diktatúra alapvetően szintén nem jó vagy rossz, és krízishelyzetekben előnyösebb a központosított hatalom, mert jobban meg tudja oldani a szervezést."

Csak ha a Hit irányítja a hatalmat.

"A liberalizmus eszméjének pedig hadd ne mondjam, mennyi mindent köszönhetsz, továbbá ez is nagyban hozzájárult a társadalom biztonságához és fejlődéséhez."

Azért nem mondasz példát, mert egyetlen példa sem létezik.

"Az ateizmus egy hit. Vagy egyet értesz vele, vagy nem, de ettől még senki nem lesz rosszabb ember."

De ateistaként nagyobb rá az esély. És a tapasztalatok azt mutatják, hogy sajnos többségében rosszabbak!

"A család ugyanúgy gondok okozója is, mivel az ember felnőtt koráig ki van szolgáltatva családtagjai gyarlóságának."

Persze. Erre van esély. És ezek az esélyek megnőnek, ha nincs, Hit, Erkölcs, és ha utat engedünk a Kapitalizmusnak(nem támogatják a családok erkölcsi fejlődését), Liberalizmusnak(engedélyezik a családromboló műsorokat, törvényeket, homoszexualitást, kábítószer legalizálását), Rasszizmus, Homoszexualitás.

"Ez önmagában persze nem baj, csak akkor válik azzá, ha az apád pedofil, vagy éppen veri a feleségét, vagy ha csak kihasználnak téged."

Ezt pont a liberális kavarás eredményezi.

"A család közösségének léte önmagában még nem megoldás, csak ha értelmesen csinálják."

Így van! Hit, Erkölcs. :)

"A házasság sem olyan konstruktív, ha éppen belekényszerítenek egy nem neked való partner mellé."

Ugye emiatt a "mindennapos", "oly gyakran" :) előforduló jelenség miatt nem fogod feleslegesnek tartani a házasságot???!!! ^.^

2010. dec. 18. 21:39
 22/77 anonim ***** válasza:
14%

"A homoszexualitás egy genetikai forrásból eredő, alternatív szexuális viselkedés. Természetes jelenség, és nem szabad választás eredménye."

Bár a kérdező már kiválóan válaszolt rá, még annyit tennék hozzá, hogy ez a hozzászólói válasz "tényállásban", nagyon is hasonlít a kémiai, vagy biológiai evolúciót tényként tálaló véleményekhez!

Kb. ennyi valóságalapja van.

2010. dec. 18. 22:35
 23/77 A kérdező kommentje:

Azzal, hogy az evolúciót, hiányos bizonyítások által akarják elhitetni az emberekkel, és azzal, hogy a homoszexualitás hiányos bizonyítékokkal akarják alátámasztani, hogy genetikai oka van, PONT a tudományt gátolják az előre haladásban! Hisz ezek hamis tudományos tények, ezek csupán spekulációk. De mivel tényként tálalják, így már nem marad hely a továbbfejlődésre, az ember eredete, és a homoszexualitás megoldása érdekében folytathatott kutatásokban!!!! Hisz a hamis tények, nem hagynak teret, és kizárják a keresést, azzal a helyzettel, hogy már megvan az ok, is minden más már csak tévedés lehet. NA ez a gáz. És még mennyi ilyen van, amiről nem is sejtünk semmit. Persze ebben hátsó, és felső szándék van, és a homoszexuálisok, azok pártfogói, és az ateisták csupán áldozatok.

...már a hazugság sem a régi... :(

2010. dec. 18. 23:18
 24/77 anonim ***** válasza:
95%

Nagyon szépen összeszedted, valószínű saját magad megnyugtatására. Ez a te hited. Ugye nem zavar, hogy ez nem az én hitem?

"Hinni a Teremtő létében, és engedelmeskedni neki", de minek - ezt egy kicsit bővebben kifejthetnéd a következők szerint:

- melyik hit, melyik teremtőjében (a Földön jelenleg 1724 féle hit-egyesület létezik)?

- az engedelmesség mire vonatkozik és mire lesz jó?

Ha akarod és akkor folytatjuk.

2010. dec. 19. 14:45
 25/77 A kérdező kommentje:

"Nagyon szépen összeszedted, valószínű saját magad megnyugtatására."

Ne találgass, nem fog menni! Pont az ír ilyet akit nyugtalanít a fent összegzett igazságok!

"Ugye nem zavar, hogy ez nem az én hitem?"

De igen, nagyon zavar, ugyanis kihat rám negatív hatása!

Az Iszlám hit természetesen amire gondoltam, más nem is lehetne, hisz csak itt szerepel az igazi egy-isten hit, csak itt fogadják el az utolsó prófétát, és csak itt maradt fenn az Isten tanítása, emberi beavatkozás nélkűl.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2010. dec. 19. 15:15
 26/77 anonim ***** válasza:
69%
Mennyi korlátolt ember jár ide, mindig meglepődöm rajta..
2010. dec. 19. 16:14
 27/77 anonim ***** válasza:
95%

Én ugyan végig nem olvasom ezt a hosszút.

Szerintem is!

Úgyis ezt akartad látni, nem?

Komolyan, mi a kérdés? Az első pár sor után is már nyilvánvaló hogy nincs kérdés, csak meg akarsz téríteni. Érdekel is téged, hogy szerintünk így van-e. Gondoljuk csak így! Minél többen! Hát legyen.

Úgy van! Igazad van! NEKED van igazad!

Most már jobb egy kicsit?

2010. dec. 19. 17:55
 28/77 A kérdező kommentje:
Neked is jobb...
2010. dec. 19. 18:21
 29/77 anonim ***** válasza:
77%

14.45-

Nem válaszoltál a kérdéseimre, akkor nagyon összezavarhattalak.

Ha mégis tudsz rá értelmes választ és akarsz is válaszolni, akkor várom!

2010. dec. 19. 18:25
 30/77 anonim ***** válasza:
96%

Kedves Kérdező!

Ne haragudj rám, biztosan én vagyok "szőke" (amúgy, tényleg szőke vagyok), de hiába olvasom el újra és újra ”remekbe szabott” leírásodat, egyszerűen nem értem, hogy valójában mi volt a célod ezzel a terjedelmes kérdésfelvetésbe csomagolt tényközléssel.

Bocsáss meg, nyilván tévedek, de az én olvasatomban azt látom, hogy a személyes világlátásod közlésén túl, különösebb vagy magasztosabb funkciója nincs, mind annak amit leírtál.

Számomra érthetetlen módon a kritikus véleményezők egyébként jogos felvetéseire a legtöbb esetben, csak a saját magad által összeállított és a számodra, etalonszerű leírás alapján válaszolsz – figyelmen kívül hagyva a véleményező felvetését.

A korábbi hozzászólásokban már említett meghatározással tudnék azonosulni, miszerint az általad kreált, pontosabban összematekolt felsorolás, véleményem szerint is rendkívül felületes és csak nagyon korlátozott mértékben életszerű. Olyan erős általánosításokat tartalmaz, hogy amennyiben ateista lennék, őszintén sértve érezném magam.

Én személy szerint elkötelezett hívőként élem vidám napjaimat, de az általad fölvázoltakkal, semmilyen mértékben nem tudnék azonosulni.

Számomra a biblia nem ezt a világlátást közvetíti, pl.: az általad fölsorolt világnézetű csoportok szereplőit a biblia nem osztályozza ilyen abszolút kategóriákban és különösen nem minősíti le ilyen brutálisan.

Ezt csak egyetlen esetben teszi, amikor a történelem finisében Isten, ítélőbíróként jelenik meg.

Tényleg nem szeretnélek megbántani, de a leírásod, véleményem szerint az okoskodás műfajához áll a legközelebb – én azt javasolnám, hogy esetleg gondold át még egyszer, amit leírtál és inkább gombold újra a kabátot. Sok sikert "bráder"!

2010. dec. 19. 19:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!