A bibliai leírás szerint Káin Nód földjén telepedett le. A Nód földi élőlények emberek voltak-e és ki teremtette őket?
Figyelt kérdés
2010. nov. 17. 20:03
21/26 Salx Narval válasza:
Ezek szerint a kutatók és tudósok háromnegyed része, idióta hülye, vagy csaló gazember.6000 év, ne röhögtessetek már.És ezt azok a tudósok is elhiszik, akik esetleg hívők, vagy csak a homokba dugják a fejüket? Ez azért nagyon durva szám.
22/26 anonim válasza:
Sziasztok!
Szerintem semmi durva nincs a 6000 évben. Én sokkal durvábbnak találom a millió és milliárd éveket.
Talán nem ismeretlen már az a közvélemény előtt sem, hogy a radioaktív kormeghatározás csak 3500-4000 évig visszamenően pontos. Amikor elérhetővé vált az új gyorsító tömegspektrométeres eljárás, nagyon sok ősi emberi csontváz koráról kiderült, hogy max. 5000 radiokarbon évesek, vagy annál is fiatalabbak.
Fontos azt is hangsúlyozni, hogy a Biblia nem az egész világegyetem korát tartja 6000 évesnek, csak a Földön élő élőlények korát.
Üdv. Péter
23/26 Salx Narval válasza:
Péter ezt ugye nem gondolod komolyan? Rendben van, hogy valaki vallásos, de ettől még nem kellene mindent lenyelni amit elé raknak.Nyilván nem pontos a műszer, jobban mondva a műszer maga pontos, csak a vizsgálat tárgya lehet ( szennyezett )de azért ekkora eltérések nincsenek, no meg nem csak műszerrel lehet meghatározni valaminek a korát.PL a kőzetek rétegződéséből, összetételéből, a fák évgyűrűiből, sarki jégből,stb.6000 év, az már majdnem a rézkor kezdete.Azért elég sok műszert használunk a mai világban, amik aránylag jól működnek.A másik pedig az, hogy kinek volna érdeke valamiről azt állítani,hogy milliós nagyságrendekkel idősebb a kora valaminek, mint amennyi valójában? Ha volna is ilyen, hogyan tudná ezt megetetni több ezer más tudóstársával? Nézd nem tudja senki pontosan, hogy mikor, hogyan és főleg miért vagyunk itt, de biztos vagyok benne, hogy itt valamit csúnyán elszámoltak a Biblia értelmezői, ha van Isten akkor is.
24/26 Salx Narval válasza:
Még egy észrevétel kedves Péter, írod, hogy a tömegspektrométer,használatával kiderült, hogy egy-két lelet fiatalabb volt, mint ahogy előtte mérték.Ez nyilván így is volt.Ezek szerint működik, nem? Mivel kimutatták, nyilván senki nem akart becsapni senkit, csak technika híján tévedtek.De akkor mi van azokkal vizsgált leletekkel, ahol mást mutatott ki a mérés.Ugye olyan azért nincs, hogy csak akkor jó, ha benneteket igazol, máskor meg téved, vagy pedig emberi spekuláció áll a háttérben? A tudósoknak, kutatóknak, nem célja bebizonyítani, hogy nincs Isten.Nem tudom miért hiszitek ezt, úgy beszéltek a tudományról, mintha az ellenségetek lenne és ellenetek irányulna minden kutatás, felfedezés és kísérlet.Ez nem így van, kár, hogy így gondoljátok.Én sem feltételezek rossz szándékot, amikor egy hívő ember Istenről beszél nekem.
25/26 anonim válasza:
Szerintem azért, mert kezdetben csak a zsidókra értelmezték a Bibliát, aztán tették bele, hogy az összes ember egyenlő Isten szemében. Sztetek?
26/26 Salx Narval válasza:
Hát persze,másképp nem válhatott volna világvallássá a zsidó nép története, Istene.Elég jól átformáltál, hogy ehető legyen, az akkori fontosabb népcsoportok számára is.Ez által megteremtve a viszonylagos békét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!