Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem kiábrándító, hogy a...

Nem kiábrándító, hogy a keresztények pokollal és tisztítótűzzel próbálnak megfélemlíteni?

Figyelt kérdés

Régen keresztény voltam és nagyon féltem a pokoltól és a purgatóriumtól, mert más keresztények ezzel félemlítettek meg engemet. Emlékszem, hogy mániákusan jártam gyónni, hogy ne kerüljek a pokolba és a tisztítótűzbe. Később mondták el, hogy a gyónást besúgórendszernek hozták létre.

Később felháborodtam ezen a megfélemlítési módszeren.

De még van egy két dolog ami nem tetszik, a szexuális elnyomás, hogy bűnnek mondanak különböző szexuális cselekedeteket aminek az emberi testnek szüksége van.

Olyan messzire mentek nálam a keresztények az elnyomásban, hogy a maszturbálástól is bűntudatom volt.

Tanítják még, hogy gazdagnak lenni bűn, hogy ne védjük meg magunkat.

Ha megütnek tartsd oda a másik orcádat is. Akinek van egy kis pénze megint pokollal fenyegetik stb.

tegnapelőtt 16:00
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"Úgy látom a keresztények nem hajlandóak a pokol és tisztítótűz létezését megtagadni. Fuu. Be fogtok csavarodni szerintem ettől.."

Már nem azért de az ezósok nagy többsége szerint is létezik túlvilág, pokol.

Az ezoterikus tanok szerint a pokol nem mindig a klasszikus értelemben vett hely, ahol a bűnösök szenvednek. Sok esetben inkább egy belső állapotra utal, amely a lélek szenvedéseit és nehézségeit tükrözi, vagy a fejlődés folyamatának egy részét képezi.

Tehát akkor tisztázzuk:

"Később mondták el, hogy a gyónást besúgórendszernek hozták létre."

Azért nem hiszel a pokol létezésében, mert valaki, valamikor azt mondta neked, hogy a gyónást besúgó rendszernek találták ki.

Hát ez. xD

Ami ráadásul meg amúgysem igaz.

Én meg azt mondom neked, hogy az ezotériát csak azért találták ki, hogy az embert lehúzzák pénzel.

Na akkor most már abban sem hiszel? :D

ma 05:52
 22/22 anonim ***** válasza:

A tisztítótűztől nem kell félni, mivel nem rosszabb, mint a sok szenvedés a földi életben, és a végén úgyis a mennybe kerülsz.

A pokoltól nem kell félni, mert ha élsz az Isten által felajánlott kegyelemmel, akkor nem fogsz pokolra kerülni.

ma 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!